DUYURU PANOSU
FORUMUMUZDA TİVİBU, D-SMART ,DİGİTURK-BEİN KANALLARI YERLİ - YABANCI PLATFORMLARLA İLGİLİ ,KART PAYLAŞIMI ,İPTV ,SERVER PAYLAŞIMDA BULUNMAK,HACK İLE KONULAR ve SPONSORLARIMIZ DIŞINDA HERHANGİ BİR ÜRÜN SATIŞI YAPMAK YASAKTIR 

İletişim

WHATSAPP +905354035843

ERK@L

onlineuydudestek@gmail.com

NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 3875 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....

KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..! Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder: Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder. Adamın biri sorar ? Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder. Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden

Bu konu 392476 kez görüntülendi 298 yorum aldı ...
Kıssadan Hisse 392476 Reviews

Konuyu Değerlendir: Kıssadan Hisse

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 392476 kez incelendi.

Sayfa 12/38 İlk ... 21222 ... Son

Karışık Görüntüle

Dadaloglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uye No : 15638

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

İşçi ve Komşu

isçi ve komsu,
    İmam Sadık (k.s) üstünde iş elbisesi, elinde kürek, bahçesinde çalışmakla meşguldü. Öylesine çalışıyordu ki, ter baştan ayağa bütün vücudundan akıyordu.

Bu haldeyken, Ebu Amr ı Şeybani gelerek, ve İmam ı böylesine zahmet ve meşakkat içinde gördü. Kendi kendine şayet imamın, bizzat eline kürek alıp, bu işe girişmesinin sebebi, başka kimsenin olmamasından ve çaresizlik yüzündendir dedi. Yaklaştı, O küreği bana verin, ben devam edeyim dedi.

İmam: Hayır, ben aslında bir insanın rızk için, meşakkat çekmesini ve güneş altında kalmasını seviyorum buyurdu.

Selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Perişan Genç,

Sabah namazını Resul-i Ekrem (sav), mescidde halkla birlikte kıldı. Hava ağarmıştı. Kişiler tamamen ayırd ediliyordu. Bu arada Resul-i Ekrem (sav) in gözü, alışılmamış bir halette bulunan, bir gence ilişti. Başı bedeninde serbest ve sakin durmuyordu, daima sağa sola hareket ediyordu. Gencin yüzüne baktı. Rengini sararmış, gözlerini çukurlaşmış ve vücudunu zayıflamış olarak gördü. Ona sordu:

- Ne haldesin

- Yakin halindeyim, ya Resulullah.

- Her yakinin, gerçekleri gösteren, izleri vardır. Senin yakininin işaret ve izleri nelerdir

Yakinim şudur ki; geceleri gözümden uykuyu alan, günlerimi susuzlukla geçiren, bir derdim vardır benim. Artık dünyadan ve her şeyden yüz çevirdim ve diğer tarafa yöneldim. Sanki Allah ın arşını, hesap yerinde bütün yaratıkların haşrını görüyorum. Sanki cennetlik olanları, nimetler içinde, cehennemlikleri ise elem azap içinde müşahede ediyorum. Cehennem ateşinin parlayan sesi, hala kulaklarımda çınlıyor.

Resul-i Ekrem (sav) halka dönerek şöyle buyurdu: Bu öylesine bir kuldur ki, Allah onun kalbini, iman nuruyla aydınlatmıştır.

Sonra o gence dönerek: Bu iyi hali, kendin için koru buyurdu. Genç: Ya Rasulululah, hak yolundaki cihad ve şehadet şerefinin bana da nasip olması için, dua et dedi.

Resul-i Ekrem (sav) onun hakkında dua etti. Uzun sürmedi, bir savaş oldu. O genç de, savaşa katıldı. Savaşta şehit olan, onuncu kişi oydu.

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

BİR GÜN BİR ATEŞ YANIYORDU.
    KIVILCIM SESİNİ ÇIKARTA ÇIKARTA BİR ATEŞ YANIYORDU.
    HERKES ATEŞE BAKIYORDU ANCAK, ALLAH'IN RASÛLÜ BİR BAŞKA BAKIYORDU.
    SANKİ ATEŞTEN BİR SESLER GELİYOR VE ONU DİNLİYOR GİBİ DİKKATLİCE BAKIYORDU.
    -EY ASHÂBIM,! BU ATEŞ NE DİYOR BİLİYORMUSUNUZ.!
    ALLAH VE RASULÜ DAHA İYİ BİLİR DEDİLER.

-BU ATEŞ YÂ RAB, BENİ GELDİĞİM YERE GERİ GÖNDERME DİYE, ALLAH'A YALVARIYOR.
    -NEREDEN GELMİŞ EY ALLAH,IN RASÛLÜ, DİYE SORDULAR.
    -BU ATEŞ CEHENNEM ATEŞİNDEN 70 DEFÂ YIKANARAK DÜNYAYA GELMİŞTİR. ŞİMDİ CEHENNEME GERİ DÓNMEMEK İÇİN ALLÂH,A YALVARIYOR.
    DEDİ.

BİR ATEŞ CEHENNEM ATEŞİNE DAYANAMAYACAĞI İÇİN ALLÂH,A YALVARIRKEN BİR KUL CEHENNEM ATEŞİNE NASIL DAYANIR Kİ.?
    İŞTE BU YÜZDEN ATEŞE DAYANA BİLECEĞİNİZ KADAR GÜNAH İŞLEYİN.
    ( Câmius-sağîr İmam Suyûti r.a.)

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Rasulullah Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselam Şöyle Buyurdu;
    “Şaban Ayının Onbeşinci Gecesini İbadetle Geçirin, Gündüzünde de Oruç Tutun. Çünkü Yüce Allah, Bu Gece Dünya Semasına Rahmetiyle Tecelli Eder Ve 'Yok mu Tövbe Eden, Tövbesini Kabul Edeyim.! Yok mu Rızık İsteyen, Rızık Vereyim.! Yok mu Şifa İsteyen, Şifa Vereyim.!.. Yok mu Başka İsteği Olan Ona da İstediğini Vereyim."
    (İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)

[Hadis-i Şerif,İbn Mâce:Sünen:İkâmetü's-Salât:191.]

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

NAMAZ Kılmayanlar Ve TERKEDENLER Özellikle Okusunlar!!!

Cebrail aleyhisselam,2 rekât namaz kılmış,bu 2 rekât namazıkılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş.
    Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş.
    Allahü teâlâ buyurmuş ki:
    - Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden
    bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla,her türlü düşüncelerle ve kaç rekât
    kıldığını bilmeyerek kılacak.
    Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz,senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.
    - Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?
    - Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler.
    Sende düşman yok ki!
    Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın
    vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…!"
    (İmam-ı Gazali)

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Peygamber Efendimiz'in (sav) ashabını anlatırken Hz. Ali (r.anh) şöyle diyor:
    Ben Resulullah'ın ashabında öyle güzel haller gördüm ki şu anda onlara benzeyen hiç kimseyi görmedim. Onlar, geceyi ibadet ve taat içinde geçirir, sabaha bitkin, yorgun ve sararmış bir halde çıkarlardı.
    Ayakta veya yan üstü yatarken Allah Teala'nın kitabını okuyarak gecelerlerdi.
    Yanlarında Yüce Allah'ın ismi zikredince, rüzgârlı bir günde ağaçların sallandığı gibi sallanır, zikrin cazibesine kapılırlardı.

Allah'a yemin ederim ki onlar, Allah aşkından elbiseleri ıslanıncaya kadar ağlarlardı. Vallahi şu anda gördüğüm topluluk gaflet içinde gecelemektedir. (Ebû Nuaym, ibn kesîr)

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

HZ.ÖMER (r.a)

Ey insanlar! Sakın bir adamın orucu ve namazı sizi aldatmasın.

Hac kafilesinden hızlı hareket ederek onlardan önce konaklara giden, buralarda borç parayla ticaret yapan, sonra tekrar hızlı davranıp yine kafileyi geçen bir adam iflas etmişti. Alacaklılar Hz. Ömer r.a.’a başvurduğunda minbere çıkıp, Allah Tealâ’ya hamd ve sena, Rasul-i Ekrem sav. Efendimiz’e salât ve selamdan sonra şunları söyledi:

Ey insanlar! Sakın bir adamın orucu ve namazı sizi aldatmasın. Bir kimsenin güvenilir olup olmadığını öğrenmek için konuştuğu zaman doğru söyleyip söylemediğine, kendisine bir şey emanet edildiğinde ona hıyanet edip etmediğine ve zengin olduğunda takvasına bakın.

Bundan sonra, ey insanlar! Cüheyne kabilesinin Üseyfi’si , kendisi hakkında “hacıları geçti, hepsinden önce davrandı” denmesini, dini ve güvenilirliği için yeterli saydı. (Oysa bunun dindarlık ve güvenilirlikle bir ilgisi yoktur.)

Dikkat edin! O borç alarak ticaret yapmış, ancak borcunu ödemek için gerekli ihtimamı göstermemiştir. Şimdi ise borcu, bütün malını ***ürecek kadar büyümüştür. Kimin onda alacağı varsa yarın sabah bize gelsin, malını aralarında taksim edelim.

Borçtan uzak durun! Zira borcun evveli üzüntü, sonu ise elde-avuçta hiçbir şey kalmamacasına malın elinden alınmasıdır.

(Şerhu’z-Zürkânî ale’l-Muvatta, 4/95.)

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Hz. Ebubekir (ra) ,
    birgün bir ceviz için kavga eden cocukların arasına girer.
    Durun, ben ikinize de pay edeyim der..
    Cevizi kırar ici boş cıkar. Mübarek çocuklara döner:
    "Biliyor musunuz , der.. Uğruna dövüştüğünüz dünya bu işte…"

selam ve dua ile..

Sayfa 12/38 İlk ... 21222 ... Son

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler