DUYURU PANOSU
FORUMUMUZDA TİVİBU, D-SMART ,DİGİTURK-BEİN KANALLARI YERLİ - YABANCI PLATFORMLARLA İLGİLİ ,KART PAYLAŞIMI ,İPTV ,SERVER PAYLAŞIMDA BULUNMAK,HACK İLE KONULAR ve SPONSORLARIMIZ DIŞINDA HERHANGİ BİR ÜRÜN SATIŞI YAPMAK YASAKTIR 

İletişim

WHATSAPP +905354035843

ERK@L

onlineuydudestek@gmail.com

NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 3883 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....

KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..! Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder: Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder. Adamın biri sorar ? Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder. Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden

Bu konu 393228 kez görüntülendi 298 yorum aldı ...
Kıssadan Hisse 393228 Reviews

Konuyu Değerlendir: Kıssadan Hisse

5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 393228 kez incelendi.

Sayfa 15/38 İlk ... 51525 ... Son
    Dadaloglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uye No : 15638

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Icon14 Kıssadan Hisse

KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..!
    Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder:
    Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.
    Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.
    Adamın biri sorar ?
    Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder.
    Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı ve kasaplık olarak kesilmeyip korunduğu halde bir türlü çoğalmaz.
    Koyun gibi sürüler haline acaba neden gelemez..?
    Hz.Mevlana'nın cevabı şöyle olur:
    Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.
    Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar.
    Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar.
    Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur.
    Köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar..!

Selam ve Dua ile....
    denizci56, Mest, satcom888 Bunu beğendi.

Mest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uye No : 581

Uydu Alıcısı

VU 

Sultan II. Abdülhamit Han

Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri'nin türbesinin temizlik ve bakımıyla görevli şahsın karısı ilk çocuğuna hamiledir ve günlerdir çilek aşermektedir.Aşermek bu ya mevsim de kıştır.Adam çaresizce hanımına bu mevsimde çilek bulamayacağını bulsa bile çok pahalı olacağı için alamayacağını anlatmaya çalışırken karısı ısrarla kocasına alması gerektiğini aksi takdirde çocuğa bi zarar geleceğini tekrarlar.Adam bi çare bi şekilde evden çıkar mübarek türbenin yoluna koyulur.Türbeye vardığında hayli üzgündür.Bi iskemle çeker ve hünkarın mezarı başına oturur.Bir yandan "Ey sultanım ey hünkarım sen ki cihana hükmettin ben şimdi neyleyim kalkta derdime çare bul" diye hayıflanır.Bir yandanda elindeki değnekle sultanın mübarek sandukasına tak taklar.Sonraki sabah Sultan II. Abdulhamid Han Hazretleri bu şahsı alelacele huzuruna ister.Adam şaşkın ve korkmuş bi şekilde sultanın huzuruna gelir. Acaba ne kusur ettim diye düşünürken Sultan Abdulhamid bir sepet çilek ve çeşitli meyveleri adamın önüne serer ve başlar; "Evlat bir sıkıtın olduğunda bize söyleyesin.Söyleyesin ki bizde dedem Sultan Selim Han'dan başımıza değnek yemeyelim."der.

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Kalp Sırrına Erenler Neler Yapar, Bilirmisin?
    Kızmazlar, Küsmezler…
    Kırmazlar, Kırılmazlar. Her Şeyde Bir Güzellik Bulurlar.
    Hiçbir Şeyi İnsanoğlundan Bilmezler…
    Rabbinden Bilirler..
    Her Şeyi Ondan Umup, Beklerler…
    Ve, Susarlar…
    Susarak Konuşurlar…

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

ASKERİN MÜTHİŞ CEVABI ( MUTLAKA OKUYUN )
    Bir asker, namaz kılan diğer askere sordu:
    - Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun.
    Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi:
    - Şu insan niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. ''yat'' dese yatıyor, 'kalk' dese kalkıyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi?'
    Diğer asker cevap verdi:
    -'Evet! O da benim gibi biri insan ama rütbesi var, omuzun da yıldızı var'.
    Namaz kılan askerin cevabı müthişti:
    -Ey arkadaş! Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren Allah’a niçin itaat etmeyeyim?
    Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim?

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Teknoloji...
    Eskiden fotoğraf albümleri yatak odasında dolapta hatta sandıkta saklanırdı.
    O fotoğrafları ancak en yakın kişiler görebilirdi.
    Sonra bilgisayarlar çıkınca, fotoğraf saklamak daha kolay oldu.
    Ahh keşke hep bilgisayarımızda kalsaydı. Özelimiz bu kadar ayağa düşmeseydi...
    Gelin daha evine gitmeden, düğün fotoğrafları facebook'a düşüyor.
    Bebek daha doğmadan, doğup beşiğine konmadan 7 düvele haberi, resimleri ulaşıyor.
    Ne olurdu sadece kendimize, eşimize saklasaydık özelimizi. Ulu
    orta resimlerimizi paylaşmasaydık.
    Bir gün hiç olmadık yerlerde verdiğiniz pozlar karşınıza çıkacak!
    Hiç ummadığınız, tanımadığınız biri sokakta görüp sizi tanıyacak.

"Beni gece gömün ki, erkekler bedenimin kıvrımlarını farketmesin" diyen Hz.Fatıma anamızın hayatı sadece okunup geçilen bir hikayeden ibaret artık.

Bu teşhirci, bu ben merkezci, bu doyumsuz haller yakışmıyor hiçbirinize.
    Kendinizi başkalarının beğenilerine sunmak ve bu şekilde varolmaya çalışmak ne acı...

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Baykuşların Arasındaki Doğan
    Padişahlar, av için doğan kuşu beslerler. O kuş av için salıverildiğinde işini bitirip tekrar padişahın yanına döner.
    Bir padişahın av için gönderdiği doğan kuşu, yolunu şaşırdı.
    Baykuşların yaşadığı bir viraneye girdi. Baykuşlar telâşa kapıldı. Bu doğan bizi, şu harap yerden çıkartır, yerimizi alır diye korktular. Doğan kuşunun başına üşüştüler.
    Kanatlarının tüylerini yolmak için çekiştirmeye başladılar.
    Doğan, ”Ey baykuşlar! Telâşa kapılmanıza gerek yok. Şu yıkık viraneniz sizin olsun. Ben, vatanıma gidip, padişahın bileğinde nazlanacağım” dedi. Baykuşlardan biri, ”Bu doğan sizi, yerinizden ve yurdunuzdan etmek için hile yapıyor” dedi. Doğan kuşu, ”Padişah adamlarıyla beni arıyordur. Kılıma zarar gelirse, bütün baykuş yuvalarını kökünden kazır.
    Padişahın sevgilisi olan hiç kimse garip kalmaz. Ey baykuşlar!
    Siz de, bana uyun. Hepiniz birer doğan olun” dedi.

Allah yolunu talep eden kişi, dünyada padişahlar padişahı olan rabbü’l-âlemîni unutmadan yaşamalıdır.

Asıl vatan olan âhiret yurdunu özlemeli, viran olası dünyaya aldanmamalıdır.

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

DÖRT ŞEYE RİÂYET EDEN CENNETE GİRER

Ebû Hüreyre ve Ebû Saîd el-Hudrî radıyallâhü anhümâ buyurdular:

Resûlullâh Efendimiz (sav.) bir gün bize hutbe okudular ve üç defa:

“Nefsim kudretinde olan Allâh’a yemîn ederim ki” buyurdu, sonra başını önüne eğdi. Bizden herkesin ağlayarak başı önüne düştü. Ne üzerine yemîn ettiğini bilmiyorduk.

Sonra yüzünde müjde ve sevinç eseri olduğu halde başını kaldırdı. Onun sevinmesi bizim için dünyanın bütün nimetlerinden daha sevgili idi. Resûlullâh Efendimiz (sav.) sonra buyurdular ki:

“Beş vakit namazını kılan,

Ramazân-ı şerîf orucunu tutan,

Zekâtını veren,

Yedi büyük günahtan sakınan her kula muhakkak Cennet kapıları açılacak ve ona ‘Cennete selâmetle gir’ denilecektir.” (Sünen-i Nesâî)

Helâk edici yedi büyük günah diğer bir hadîs-i şerîfte şöyle beyân olunmuştur:

“Helâk edici yedi şeyden sakınınız:

Allâhü Teâlâ’ya şirk koşmak,

Sihir yapmak,

İnsanı kasten (bilerek) haksız yere öldürmek,

Yetîm malı yemek,

Fâiz yemek,

-Saflar karşılaştığı sırada- harbden kaçmak,

İffetli ve namuslu mü’min kadınlara zina iftirâsında bulunmak.”

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

Peygamber sav.Efendimizi Aglatan Bir Olay

Birgün bir sahabe, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) huzuruna gelerek cahiliye devrine ait bir vahşiliği şöyle dile getirir:
    Ya Resulallah! Biz cahiliye devrinde kız çocuklarımızı diri diri toprağa gömerdik. Benim de bir kız çocuğum vardı.
    Annesine, “Bunu giydir, dayısına ***üreceğim” dedim. (Kadın bunun ne demek olduğunu iyi bilirdi. Ciğerparesi, biricik evladı biraz sonra bir kuyuya atılacak ve orada çırpına çırpına can verecekti. Ne var ki, kadının böyle bir canavarlığın önüne geçme imkânı yoktu. Yapabileceği tek şey, için için ağlayıp kanlı gözyaşı dökmekti). Hanımım dediğimi yaptı. Çocuk gerçekten dayısına gideceğini zannediyor ve cıvıl cıvıl koşuşuyordu.
    Çocuğun elinden tutup daha önce kazdığım bir kuyunun yanına getirdim. Ona kuyuya bakmasını söyledim. O tam kuyuya bakayım derken, sırtına bir tekme vurdum ve onu kuyuya yuvarladım. Fakat her nasılsa, eliyle kuyunun ağzına tutundu. Bir taraftan çırpınıyor, diğer taraftan da “Babacığım üzerin toz oldu” deyip elbisemi silmeye çalışıyordu. Buna rağmen bir tekme daha vurdum ve onu diri diri toprağa gömdüm.
    Adam bunu anlatırken Sevgili Peygamberimiz ve yanındakiler hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı. Orada oturanlardan birisi “Be adam, Resulullah’ı, çok üzdün!” deyince, Efendimiz, adama “Bir daha anlat” dedi. Adam olayı bir kere daha anlattı. İki Cihan Güneşi Peygamberimizin gözlerinden süzülen yaşlar mübarek sakalından aşağıya damla damla akıyordu.
    Allah Resulü hadiseyi tekrar ettirmekle sanki şunu anlatmak istiyordu: “İşte siz İslam’dan önce böyleydiniz. İslam öncesi kömür ve demir gibiydiniz. Şimdi ise altın ve elmas gibisiniz.
    Tekrar tekrar anlattırdım ki, İslam’ın size kazandırdığı insanlığı, güzel özellikleri bir kere daha hatırlayın!”

selam ve dua ile..

Uydu Alıcısı

Korax ipplus HD 

40 SENE NAFİLE ORUÇ TUTAN ADAM
    40 sene üç ayların tamamında oruç tutan bir zat, bir gün bir alışveriş kuyruğunda bulunur. Dışarıdan gelen bir kişi, kuyruğa girmeden alış veriş yapmak ister ve bunda ısrar eder.O kadar ısrar eder ki, kuyrukta bulunanların sabrını taşırır.
    -“Neden acele ediyorsun?” diye sorarlar.O da der ki:
    -“ Bu gün nafile oruç tutmuştum.İftar yaklaştı.Onun için acele ediyorum” deyince kuyrukta bulunan ve 40 senedir nafile oruç tutup kimseyesöylemeyen adam dayanamadı:
    -“ Be adam, ben kırk senedir nafile oruç tutuyorum gene de senin bu yaptığını yapmıyorum” deyince adam:
    -“Bende 40 senedir sana bunu bir türlü söyletemiyordum. Nihayet söylettim.Ben şeytanım diyerek oradan uzaklaşır.

Selam ve dua ile..

Sayfa 15/38 İlk ... 51525 ... Son

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler