Bilgilendirme : Bu konu 3875 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..!
Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder:
Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.
Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.
Adamın biri sorar ?
Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder.
Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden
Bu konu 392501 kez görüntülendi 298 yorum aldı ...
Kıssadan Hisse
392501 Reviews
-
Uye No : 15638
Kıssadan Hisse
KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..!
Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder:
Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.
Adamın biri sorar ?
Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder.
Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı ve kasaplık olarak kesilmeyip korunduğu halde bir türlü çoğalmaz.
Koyun gibi sürüler haline acaba neden gelemez..?
Hz.Mevlana'nın cevabı şöyle olur:
Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar.
Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar.
Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur.
Köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar..!
Selam ve Dua ile....
-
Ne Oldum Dememeli Ne Olacağına Bakmalı,
Zengin adamın biri yemek yiyordu, sofrasında pişmiş tavuk vardı. Bir dilenci gelip, kendisinden bir şey istedi. Dilenciye bir şey vermeyip, onu eli boş geri çevirdi. Adam çok mal ve servet sahibi idi.
Bir gün karısı ile arası açılıp, boşandılar. Karısı başka kocaya vardı. Kadının ikinci kocası yemek yerken bir dilenci ondan bir şeyler istedi. Sofrasında pişmiş tavuk bulunan adam karısına:
- "Pişmiş tavuğu alıp dilenciye verdi. Kadın dilenciyi görünce, kendisine yabancı gelmedi. Biraz düşündü ve ilk kocası olduğunu anladı. Durumu ikinci kocasına bildirdi.
İkinci kocası:
"Allah'a yemin ederim ki, o adamdan bir şeyler isteyen fakir dilenci ben idim. Allah da onun mal ve servetini alıp, bana verdi" dedi.
selam ve dua ile..
-
-
Tevbe Eden Genç,
Allahü Teala, Peygamberi Musa Aleyhisselama hitap edip:
- "Ey Musa! Filan mahallede, bizim dostlarımızdan biri vefat etti. Git onun işini gör. Sen gitmezsen, bizim rahmetimiz onun işini görür" buyurdu.
Hazreti Musa, emir olunduğu mahalleye gitti. Ordakilere:
- "Bu gece, burada Allahü Tealanin dostlarından biri vefat etti mi " diye sorunca.
- "Ey Allahın peygamberi! Allahü Tealanın dostlarından kimse vefat etmedi. Ama filan evde zamanını kötülüklerle geçiren fasık bir genç öldü. Fışkının çokluğundan hiç kimse onu defnetmeye yanaşmıyor" dediler.
Musa Aleyhisselam: "Ben onu arıyorum" buyurdu. Gösterdiler.
Hazreti Musa, o eve girdi. Rahmet melekleri gördü. Ayakta durup, ellerinde rahmet tabakları olup. Allahü Tealanın rahmet ve lütfunu saçıyorlardı. Hazreti Musa, yalvararak münacaat etti:
- "Ey Rabbim! sen buyurdun ki, "O benim dostumdur". İnsanlar ise fasık olduğuna şahitlik ediyorlar. Hikmeti nedir "
Allahü Teala: "Ey Musa! İnsanların onun için fasık demeleri doğrudur, ama günahından haberleri var, tövbesinden haberleri yok. Benim kulum, seher vakti, toprağa yuvarlandı ve tövbe etti. Bizim huzurumuza sığındı. Ben ki Allah´ım! Onun sözünü ve tövbesini kabul ettim. Ona rahmet ettim ki, bu dergahın ümitsizlik kapısı olmadığı anlaşılsın" buyurdu.
selam ve dua ile..
-
İşçi ve Komşu
isçi ve komsu,
İmam Sadık (k.s) üstünde iş elbisesi, elinde kürek, bahçesinde çalışmakla meşguldü. Öylesine çalışıyordu ki, ter baştan ayağa bütün vücudundan akıyordu.
Bu haldeyken, Ebu Amr ı Şeybani gelerek, ve İmam ı böylesine zahmet ve meşakkat içinde gördü. Kendi kendine şayet imamın, bizzat eline kürek alıp, bu işe girişmesinin sebebi, başka kimsenin olmamasından ve çaresizlik yüzündendir dedi. Yaklaştı, O küreği bana verin, ben devam edeyim dedi.
İmam: Hayır, ben aslında bir insanın rızk için, meşakkat çekmesini ve güneş altında kalmasını seviyorum buyurdu.
Selam ve dua ile..
-
Perişan Genç,
Sabah namazını Resul-i Ekrem (sav), mescidde halkla birlikte kıldı. Hava ağarmıştı. Kişiler tamamen ayırd ediliyordu. Bu arada Resul-i Ekrem (sav) in gözü, alışılmamış bir halette bulunan, bir gence ilişti. Başı bedeninde serbest ve sakin durmuyordu, daima sağa sola hareket ediyordu. Gencin yüzüne baktı. Rengini sararmış, gözlerini çukurlaşmış ve vücudunu zayıflamış olarak gördü. Ona sordu:
- Ne haldesin
- Yakin halindeyim, ya Resulullah.
- Her yakinin, gerçekleri gösteren, izleri vardır. Senin yakininin işaret ve izleri nelerdir
Yakinim şudur ki; geceleri gözümden uykuyu alan, günlerimi susuzlukla geçiren, bir derdim vardır benim. Artık dünyadan ve her şeyden yüz çevirdim ve diğer tarafa yöneldim. Sanki Allah ın arşını, hesap yerinde bütün yaratıkların haşrını görüyorum. Sanki cennetlik olanları, nimetler içinde, cehennemlikleri ise elem azap içinde müşahede ediyorum. Cehennem ateşinin parlayan sesi, hala kulaklarımda çınlıyor.
Resul-i Ekrem (sav) halka dönerek şöyle buyurdu: Bu öylesine bir kuldur ki, Allah onun kalbini, iman nuruyla aydınlatmıştır.
Sonra o gence dönerek: Bu iyi hali, kendin için koru buyurdu. Genç: Ya Rasulululah, hak yolundaki cihad ve şehadet şerefinin bana da nasip olması için, dua et dedi.
Resul-i Ekrem (sav) onun hakkında dua etti. Uzun sürmedi, bir savaş oldu. O genç de, savaşa katıldı. Savaşta şehit olan, onuncu kişi oydu.
selam ve dua ile..
-
BİR GÜN BİR ATEŞ YANIYORDU.
KIVILCIM SESİNİ ÇIKARTA ÇIKARTA BİR ATEŞ YANIYORDU.
HERKES ATEŞE BAKIYORDU ANCAK, ALLAH'IN RASÛLÜ BİR BAŞKA BAKIYORDU.
SANKİ ATEŞTEN BİR SESLER GELİYOR VE ONU DİNLİYOR GİBİ DİKKATLİCE BAKIYORDU.
-EY ASHÂBIM,! BU ATEŞ NE DİYOR BİLİYORMUSUNUZ.!
ALLAH VE RASULÜ DAHA İYİ BİLİR DEDİLER.
-BU ATEŞ YÂ RAB, BENİ GELDİĞİM YERE GERİ GÖNDERME DİYE, ALLAH'A YALVARIYOR.
-NEREDEN GELMİŞ EY ALLAH,IN RASÛLÜ, DİYE SORDULAR.
-BU ATEŞ CEHENNEM ATEŞİNDEN 70 DEFÂ YIKANARAK DÜNYAYA GELMİŞTİR. ŞİMDİ CEHENNEME GERİ DÓNMEMEK İÇİN ALLÂH,A YALVARIYOR.
DEDİ.
BİR ATEŞ CEHENNEM ATEŞİNE DAYANAMAYACAĞI İÇİN ALLÂH,A YALVARIRKEN BİR KUL CEHENNEM ATEŞİNE NASIL DAYANIR Kİ.?
İŞTE BU YÜZDEN ATEŞE DAYANA BİLECEĞİNİZ KADAR GÜNAH İŞLEYİN.
( Câmius-sağîr İmam Suyûti r.a.)
selam ve dua ile..
-
Rasulullah Efendimiz Aleyhissalâtu Vesselam Şöyle Buyurdu;
“Şaban Ayının Onbeşinci Gecesini İbadetle Geçirin, Gündüzünde de Oruç Tutun. Çünkü Yüce Allah, Bu Gece Dünya Semasına Rahmetiyle Tecelli Eder Ve 'Yok mu Tövbe Eden, Tövbesini Kabul Edeyim.! Yok mu Rızık İsteyen, Rızık Vereyim.! Yok mu Şifa İsteyen, Şifa Vereyim.!.. Yok mu Başka İsteği Olan Ona da İstediğini Vereyim."
(İbn Mâce, Sünen, "İkâmetü's-salât", 191.)
[Hadis-i Şerif,İbn Mâce:Sünen:İkâmetü's-Salât:191.]
selam ve dua ile..
-
NAMAZ Kılmayanlar Ve TERKEDENLER Özellikle Okusunlar!!!
Cebrail aleyhisselam,2 rekât namaz kılmış,bu 2 rekât namazıkılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş.
Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş.
Allahü teâlâ buyurmuş ki:
- Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden
bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla,her türlü düşüncelerle ve kaç rekât
kıldığını bilmeyerek kılacak.
Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz,senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.
- Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?
- Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler.
Sende düşman yok ki!
Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın
vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…!"
(İmam-ı Gazali)
selam ve dua ile..
-
01.Haziran.2015, 12:01
Peygamber Efendimiz'in (sav) ashabını anlatırken Hz. Ali (r.anh) şöyle diyor:
Ben Resulullah'ın ashabında öyle güzel haller gördüm ki şu anda onlara benzeyen hiç kimseyi görmedim. Onlar, geceyi ibadet ve taat içinde geçirir, sabaha bitkin, yorgun ve sararmış bir halde çıkarlardı.
Ayakta veya yan üstü yatarken Allah Teala'nın kitabını okuyarak gecelerlerdi.
Yanlarında Yüce Allah'ın ismi zikredince, rüzgârlı bir günde ağaçların sallandığı gibi sallanır, zikrin cazibesine kapılırlardı.
Allah'a yemin ederim ki onlar, Allah aşkından elbiseleri ıslanıncaya kadar ağlarlardı. Vallahi şu anda gördüğüm topluluk gaflet içinde gecelemektedir. (Ebû Nuaym, ibn kesîr)
selam ve dua ile..
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Bu Konudaki Etiketler