Bilgilendirme : Bu konu 3880 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
KOYUNLARIN KÖPEKLERDEN FAZLA OLMASININ NEDENİ..!
Hz.Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder:
Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.
Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını Hz.Mevlana verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.
Adamın biri sorar ?
Efendim der, koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde bir türlü tükenmez, aksine daha da çoğalıp devam eder.
Ama köpek nesli hem de birkaç tane birden
Bu konu 392940 kez görüntülendi 298 yorum aldı ...
Kıssadan Hisse
392940 Reviews
-
21.Haziran.2015, 15:34
Uye No : 15638
Şamlı Adam ve Hz.Hüseyin(r.a.)
Şam ahalisinden biri hac maksadıyla veya başka bir maksatla Medine ye geldi. Gözü, bir kenarda oturmuş olan bir adama ilişti, ilgisini çekti...
Bu adam kimdir diye sordu.
Hüseyin b. Ali İbn Ebitalib (r.a.) dir denildi. Ruhunda yerleşen çirkin bir tanıtmanın eseri onu öfkelendirdi., ve Allah rızası için Hüseyin b. Ali ye edebildiği kadar küfretti.
İmam Hüseyin (r.a.), kızmadan ve rahatsızlık göstermeden, sevgi ve şefkatle ona baktı, sonra Kuran-ı Kerim den güzel huy, bağışlamak ve göz yumma hakkında bir kaç ayet okudu sonra ona :
- Biz sana her türlü hizmet ve yardım için hazırız. dedi. Daha sonra :
- Şam ahalisinden misin diye sordu.
Adam Evet diye cevap verdi.
İmam, Bu huyunun bir geçmişi vardır, onun sebebini biliyorum.
Sen bizim şehirimizde garipsin, ihtiyacın olursa sana yardım etmeye, seni evimizde ağırlamaya, giydirmeye ve sana para vermeye hazırız.
Böylesine bir affetme sıfatı ile karşılaşacağını ummayan, ve aksine şiddetli bir tepkiyle karşı karşıya gelebileceğini beklemekte olan Şamlı adam, öylesine değişti ki o anda:
- Yerin yarılarak beni içine almasını, bu tarzdaki ölçüsüz küstahlığıma tercih ederdim. dedi ve şöyle devam etti :
O saate kadar, benim için bütün dünyada, Hüseyin (ra) ve babasına olduğu kadar, nefret ettiğim hiçbir kimse yoktu. Ve o saatten sonra tersine bütün dünyada Hüseyin (r.a.) ve babası kadar sevdiğim kimse yoktur.
selam ve dua ile..
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Bu Konudaki Etiketler