Son Pişmanlık Fayda Vermez !!!!
Evladı Olan Anne Babalar Ve Tüm Kardeşlerim Mutlaka Okuyun.

Bir baba vardı, oğluna çok düşkündü. Etrafındakilere sık sık şunu derdi;
“ Göreceksiniz ileri de benim oğlum büyük adam olacak”
çocuk ilkokula başlamıştı. Dersleri iyi, okula gidip gelmesi düzenliydi. Birgün babası oğlunun camiden çıktığını görünce şöyle dedi:
- Bak oğlum, sen daha küçüksün. şimdi aklın ermez. ikisini beraber yürütemezsin. önce okul, karne, diploma. Büyüyünce camiye de gidersin, namaz da kılarsın. Sen şimdi dersten başka bir şey düşünme
Halbu ki Cuma vaazında hocaefendi cemaatine hitaben 7 yaşına gelen çocuklarınıza namaz kılmayı öğretin. 1O yaşına gelince kılmazsa terbiye niyeti ile hafifce döğün ve yatak odalarını ayırın Cuma da vaiz efendiyi dinleyen fakat ; Namazın henüz gerçek manasını kavrayamayan,
sadece emekliye ayrıldıktan sonra veya yaşlıların kıldığını sanan bu yüzdende hocaefendinin yapmış olduğu vaaz bir kulağından girip öbür kulağından çıkan bizim kapitalist düşünceli baba eve gelince, hocaefendinin dediğinin tam tersini yapıyordu.
ilk, orta ve lise bitti. Sıra üniversite de. Bizim çocuk büyümüş erginlik çağını bile geçmişti
Akşamları ayrı odalarda kız arkadaşları ile ders çalışır. Gece yarılarına kadar alemler düzenlenirdi.
Baba ne de olsa ihtiyarlamıştı. Oğlunun mürüvvetini görmek istiyordu. Tanıdığı bir dostunun kızını isteyecek oldu. Fakat oğlu kabul etmedi.
çünkü anlaştığı kız vardı. Babanın bir tesiri kalmamıştı artık. Oğluna şöyle dedi :
Ben seni böyle olasın diye mi okuttum. Bir lafımı bile dinlemiyorsun. Anneni dövdün. Beni azarlıyorsun. Allah’tan da mı korkmuyorsun? Dedi.
Oğul :
Ne Allah’ı, hangi Allah. Beni sadece vicdanım sorumlu tutar, diyordu
Babası ağlıyordu. Fasık baba ağlıyordu. Vicdansız baba ağlıyordu. Daha küçükken aklın namaza ermez diyen maddeci baba, kapitalist baba ağlıyordu. Ağlamasına karşılık, o ağlamak kadınlara yakışır diyen bir ses ve hızla örtülen bir kapı sesi
Babanın kulaklarında ise hala yıllar önce vaiz efendiden dinlemiş olduğu sözler çınlıyordu; “ Ey cemaat peygamberinize kulak verin.
Buyuruyor ki; çocuklarınız 7 yaşına gelince namazı öğretin. 10 yaşına gelince hala kılmazsa terbiye gayesiyle hafifce sıkıştırın . Atalarımızın da dediği gibi “ Ağaç yaş iken eğilir “ UNUTMAYIN! UNUTMAYIN!. Yoksa son pişmanlık fayda vermez —