NAMAZI GECÝKTÝREN GENÇ

Manifaturacýlýk yapan bir genç vardý. Ýþlerinin çokluðunu bahane ederek, namazlarýný hep son vaktine býrakýrdý. Dükkânýn yakýnýndaki camide, vaktin çýkmasýna az zaman kala namazlarýný yetiþtirirdi.
Bir gece, kan ter içinde kalmýþtý. Rüyasýnda ölmüþ, hesap için mizan baþýna getirmiþlerdi. (Ýbadetlerimi yaptým, haram iþlemedim, hesabým kolay geçer) diye ümit ediyordu. Melekler önce iman ve doðru itikat aradýlar, hemen önlerine geldi. Sonra namaza sýra geldi; fakat aradýlar, bir türlü bulamadýlar.
- Ben hiçbir namazýmý kazaya býrakmadým, mutlaka bulmanýz lazým,diye feryat ediyordu.
Nihayet melekler,
- Kusura bakma, sana ait bir tek namaz bulamadýk. Þimdi seni cehenneme atacaðýz, diyerek yüksek bir daða çýkardýlar. Genç çýrpýnarak,
- Hayýr, bunda bir yanlýþlýk var, ben hiç namazlarýmý býrakmadým, dediyse de dinlemediler, daðýn tepesinden, aþaðýda olan cehenneme fýrlattýlar. O þiddetli korkuyla, dizlerinin baðý çözüldü, birden karþýlarýna nur yüzlü bir zat çýktý, düþerken havada yakalayýp,
-Ben senin kýldýðýn namazlarým, dedi.
Genç heyecanla,
- Ben çok periþandým, az sonra cehenneme düþecektim, niye bu kadar geç kaldýn? diye sordu.
O da,
- Sen de beni hep son vakte býrakýrdýn, dedi.
Genç o günden sonra vakti girer girmez namazlarýný kýlmaya baþladý.

ALLAH CÜMLEMÝZÝ DOSTDOÐRU VAKTÝNDE KILAN KULARINDAN EYLESÝN.

Selam ve Dua ile..