Hizir aleyhisselamin ibretlik kissasi;
Meþhur Ýmam Abdürrezzak Hoca kürsüde.
Girenlerin arasýnda Hýzýr (as) da var. Hz. Hýzýr genç ihtiyar arasýnda onlardan biri gibi gidiyor, bir köþede oturuyor.
Kürsüde imam sohbete baþlýyor, çok feyizli bir sohbet oluyor. Hýzýr (as)`ýn yanýna kýrklarýnda bir adam gelip oturuyor.
Cami yavaþ yavaþ dolmakta. Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanýyor, ha uyudu ha uyuyacak..
Hýzýr(as) adamý dürtükleyip: Bu sohbet kaçmaz, uyuyacaksýn der. Adam: Uyumam, beni rahat býrak diye cevap verir.
Hýzýr (as) ses etmez; ancak sohbet de çok feyizlidir. Adam ha uyudu, ha uyuyacak bir durumdayken, Hz. Hýzýr bir daha dürtükleyerek: Uyuyacaksýn, dedim! Adam: Ben de sana uyumam, beni rahat býrak, dedim! der ve ekler:
Biz feyzimizi Abdürrezzak`tan deðil, Rezzak olan Allah`tan alýyoruz. Rahat býrak beni. Yoksa, senin Hýzýr olduðunu söylersem, bu cemaatten yakaný zor kurtarýrsýn.
Hýzýr (as) susar ve gözlerini kapar, boynunu büker Allah`a yönelerek: Ya Rabbi! Bu nasýl iþtir, bendeki listede bu zatýn ismi yok! Cenab-ý Hak lisan-ý münasiple cevap verir:
Ya Hýzýr! Sana verdiðim liste beni sevenlerin listesidir. Bir de bende bir liste var ki, o da benim sevdiklerimin listesidir.
SÝZÝ VE SEVDÝKLERÝNÝZÝ RABBÝM SEVDÝKLERÝNDEN EYLESÝN..

Selam ve Dua ile..