DUYURU PANOSU
FORUMUMUZDA TÝVÝBU, D-SMART ,DÝGÝTURK-BEÝN KANALLARI YERLÝ - YABANCI PLATFORMLARLA ÝLGÝLÝ ,KART PAYLAÞIMI ,ÝPTV ,SERVER PAYLAÞIMDA BULUNMAK,HACK ÝLE KONULAR ve SPONSORLARIMIZ DIÞINDA HERHANGÝ BÝR ÜRÜN SATIÞI YAPMAK YASAKTIR 

Ýletiþim

WHATSAPP +905354035843

ERK@L

onlineuydudestek@gmail.com

NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 4383 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....

VirtualBox Kurulumu ve Kullanýmý Resimli Anlatým http://1.bp.blogspot.com/-2FZisRv29xI/TsJPumjdzII/AAAAAAAAA-A/cp_Y4YSzHYg/s200/vrtlbx.png Bu yazýmda daha önceki yazýlarýmda da bolca kullandýðým ve yer yer küçük ipuçlarý paylaþtýðým VirtualBox'ýn incelemesini yapmak istedim. Ýster normal bir son kullanýcý olun ister yazýlým geliþtiricisi isterseniz de sistem yöneticisi, sanallaþtýrma çözümlerine birçok aþamada ihtiyacýnýz mutlaka ama mutlaka olacaktýr. Yazýlýmsal

Bu konu 13761 kez görüntülendi 4 yorum aldý ...
VirtualBox Kurulumu ve Kullanýmý Resimli Anlatým 5,00 13761 Reviews

Konuyu Deðerlendir: VirtualBox Kurulumu ve Kullanýmý Resimli Anlatým

5 üzerinden 5,00 | Toplam: 1 kiþi oyladý ve 13761 kez incelendi.

Karýþýk Görüntüle

usta_399 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 29011
    Yaþ
    65

Uydu Alýcýsý

Nexstar 

new [Anlatým] VirtualBox ile Sanal Makina Üzerine Ýþletim Sistemi Kurulumu

Virtualbox yeni çýkmýþ iþletim sistemlerini sanal olarak kurup kullanabileceðiniz harika bir uygulamadýr. Örneðin Linux kurulu bir bilgisayarda ”Bahsedilen Windows nasýl bir iþletim sistemi” diye merak ederseniz sanal Makine da bu iþletim sistemini kurarak deneyebilirsiniz. Windows oldukça çabuk þiþen ve hantal yapýsýyla kullanýcýlarý yýldýran yapýya sahip olduðu için sizler daha çok yeni çýkmýþ Linux daðýtýmlarýný bu sanal makinada deneyeceksiniz. Bunun için bende Ubuntu 11.04 içinde sanal Makine oluþturarak Suse 11.04 kuracaðým. Adým adým resimli bu anlatým sayesinde sizde Virtualbox yardýmýyla bir çok daðýtýmý kurulum yapmadan deneyebilirsiniz.
    Ubuntu Yazýlým Merkezinden ”Virtualbox” uygulamasýný kurarak iþe baþlýyoruz. Daha önceden hazýrlanmýþ daðýtýmýn CD veya DVD sini yerleþtiriyoruz. Virtualbox’u çalýþtýrýyoruz.

”Yeni” düðmesine basarak iþleme baþlýyoruz. Sonrasýnda sadece resimleri takip edin.

Bu kýsýmda sizden hangi iþletim sistemini kuracaðýnýzý ve bir isim vermenizi istiyor. Ýþaretleyip geçiyoruz.
    Burada sanal Makine için ne kadar ram ayýracaðýnýzý soruyor. Ben 1024 mb olarak deðiþtirdim. Önerilen 512 mb ýn yetersiz olduðunu düþündüm.
    Tabi ki bu yapabilmek için bilgisayarýnýzda yeterince Ram olmalý. Benim bilgisayarýmda 4 GB Ram vardý. Bunun için hiç çekinmeden 1 GB Ram’i feda ettim

Bu kýsýma dokunmayýn.

Sýra geldi ne kadar disk alaný ayýracaðýmýza. Bunun için disk alaný belirtmemiz gerekli.

Burayý resimde görüldüðü gibi ”Sabit boyutlu depolama” yapýyoruz.

Ayýrdýðým alan 8 GB. Bu alan iþletim sisteminizin kurulu olduðu alandan kesilecek. Buna göre dengeli bir alan ayýrmanýz gerekli.

Ayýrdýðýmýz disk alaný oluþturuluyor.

Bitir ile Virtualbox’a dönüyoruz. Bu aþamada Suse kurulumu için gerekli ayarlamalarý yapmýþ olduk.

Son bir kaç düzenleme daha yapmak için ”Ayarlar” butonuna basýyoruz.

512 Mb olan ekran kartýmýn yeteceðini düþünerek ”video memory” kýsmýný 128 mb ‘a kadar çýkarýp 3D hýzladýrmayý çek ederek aktifleþtiriyorum.

”Baþlat” butonuna basarak kuruluma geçiyorum. Böylece Virtualbox’da kuracaðým iþletim sistemi için bütün ayarlarý tamamlamýþ oldum.

usta_399 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 29011
    Yaþ
    65

Uydu Alýcýsý

Nexstar 

Kurulum:

Dil ayarlarý. Kýsýtlý bir Türkçe ile baþlayacaktýr ama kurulumdan sonra ”Yast” aracý ile kolayca Türkçe olacaktýr.

Kullanacaðým Masaüstü yöneticisini seçiyorum.

Direk bir kurulum yapmadýðým için bu kýsmý ”Ýleri” diyerek geçiyorum.

Herhangi bir yazýlým ekleyecekseniz veya deðiþiklik yapacaksanýz bu kýsýmdan yapabilirsiniz. Kuruluma geçmek için son pencere.

Ubuntu’nun içinde sanal diske kurulmuþ Suse karþýnýzda. Gerekli güncellemeleri alarak ve Türkçe diline ”Yast” ile çevirerek iþe baþlaya bilirsiniz.

Alt resimlerde Virtual box ile Ubuntu 14.04 üzerine kurulmuþ Windows XP görüntüleri yer almaktadýr.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)