Bilgilendirme : Bu konu 3934 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
http://www.haberahval.com/wp-content/uploads/2015/03/facebook-ve-twitter-sifresi-icin-bu-sayiya-dikkat97chD6DR-0uVF5BhH6P6Bw-306x225.jpg
Bilgisayar korsanlarý için 19 sayýsý ile baþlayan þifrelerin kýrýlmasýnýn daha kolay olduðu; bu nedenle bu þekilde baþlayan þifrelerin tercih edilmemesi gerektiði belirtildi.
Ýnternet kullanýcýlarýnýn hesaplarýný ele geçirmek isteyen bilgisayar korsanlarýnýn en çok 19’la baþlayan þifreleri “kýrmayý” denediði bildirildi.
Ordu Emniyet Müdürlüðü Siber
Bu konu 7339 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Facebook ve Twitter þifresi için bu sayýya dikkat !
7339 Reviews
-
- Offline
Uye No : 581
Facebook ve Twitter þifresi için bu sayýya dikkat !

Bilgisayar korsanlarý için 19 sayýsý ile baþlayan þifrelerin kýrýlmasýnýn daha kolay olduðu; bu nedenle bu þekilde baþlayan þifrelerin tercih edilmemesi gerektiði belirtildi.
Ýnternet kullanýcýlarýnýn hesaplarýný ele geçirmek isteyen bilgisayar korsanlarýnýn en çok 19’la baþlayan þifreleri “kýrmayý” denediði bildirildi.
Ordu Emniyet Müdürlüðü Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürü Mustafa Cantürk, Türkiye’de internet kullanýmýyla sosyal medya kullanýcýsý sayýsýnýn artýðýný, dolandýrýcýlýk suçlarýnýn da buna paralel hýzla çoðaldýðýný söyledi.
Özellikle Facebook ve Twitter için kullanýlan þifrelerde bilinebilecek basit þifre kullanýlmasýndan uzak durulmasý gerektiðini ifade eden Cantürk, son dönemde dolandýrýcýlarýn yeni mekanýnýn sosyal medya olduðunu belirtti.
Ýnsanlarýn gerek bankacýlýk gerek sosyal medyada gerekse haberleþmede interneti çok sýk kullandýðýnýn altýný çizen Cantürk, Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü olarak en çok sosyal medya dolandýrýcýlýðý ile karþý karþýya kaldýklarýný kaydetti.
Bilgisayar korsanlarýnýn insanlarý iki türlü maðdur ettiðini anlatan Cantürk, “Bilgisayar korsanlarýnýn bir kýsmý maddi kazanç saðlamak amacýyla þifreleri kýrýyor, bir kýsmý ise bilgisayardaki verileri çalmak amacýyla bu iþi yapýyor” dedi.
Ýnternette kullanýcýlarýn hesaplarýný ele geçirdikten sonra iletiþime geçtikleri kiþilerin bir anlýk dalgýnlýðýndan faydalanan sosyal medya dolandýrýcýlarýnýn mobil ödeme sistemini kullanarak, haksýz kazanç elde etiðini anlatan Cantürk, þöyle devam etti: “Kötü niyetli insanlarýn tuzaðýna düþmemek için þifrelerimizi belirlerken bir büyük ve bir küçük harf olmasý þartýyla en az 8 karakterden oluþmasýna dikkat etmeliyiz. Özellikle internet kullanýcýlarý 19’la baþlayan þifre tercih etmemeli. Bunlar sürekli bilgisayar korsanlarý deneniyor. Bilgisayar korsanlarý bu þifreleri çok kolay kýrýyor. Bu da maðdur sayýsýnýn artmasýna neden oluyor.”
“MAÐDUR SAYISI ARTIYOR”
Ýnsanlarýn hayatlarýndan artýk interneti çýkaramayacaðýný ancak bu konuda önlemlerini kendilerinin almasý gerektiði vurgulayan Cantürk, þöyle konuþtu: “Sosyal medya bir avantaj olduðu gibi bir dezavantaja da dönüþebiliyor. Facebook ve Twitter hesabýnýn çalýnma vakalarý her geçen gün artýyor. Bunun sonucunda dolandýrýcýlýk ve suistimaller de yeni maðdurlar oluþturuyor
Daha önce sosyal medyadan kontör istenmesi gibi durumlarla çok sýk karþýlaþmýþtýk ama artýk direkt olarak sizin cep telefonu hattýnýzdan para topluyorlar. Son dönemde bu tür þikayetleri çok alýyoruz. Maðdur sayýsý her geçen gün artýyor. Bu anlamda sosyal medya kullanýcýlarý daha da dikkat etmeli.”
“GÜVENLÝK AYARLARI ÇOK ÖNEMLÝ”
Cantürk, internet kullanýcýlarýnýn güvenlik ayarlarýna çok önem vermesi gerektiðinin altýný çizerek, sözlerini þöyle tamamladý: “Vatandaþlarýmýz baþta sosyal medyada kullandýklarý kiþisel ayarlarýna ve güvenlik ayarlarýna çok önem vermeli. Mutlaka telefondan onaylý þifre kullanmalarý gerekmektedir. Banka kartý numaralarý, telefon numaralarý ve anne kýzlýk soy isimleri gibi özel bilgilerin buralarda paylaþýlmamasý gerekmektedir. Ýnsanlar gerçek hayatta baþkasýyla paylaþmadýðý hiçbir bilgiyi internette de paylaþmasýn. Ayrýca kullandýklarý þifreleri baþka yerlere not etmesinler. Mümkünse akýllarýnda tutsunlar.”AA.
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)
Benzer Konular
-
Uygulamalar forum içinde, yazan VATANDAS
Yorum: 0
Son Mesaj: 16.Temmuz.2014, 21:09
Bu Konudaki Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kurallarý