Bilgilendirme : Bu konu 3923 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Resulullah (sav) akþam olunca þu duayý okurdu:
Elhamdülillah geceye erdik. Mülk de, Allah için geceye erdi. Allah'tan baþka ilah yoktur. Tektir, ortaðý yoktur. Mülk O'nundur, hamdler O'nadýr. O, her þeye kadirdir. Rabbim! Bu gecede olacak hayrý, bundan sonra olacak hayrý senden taleb ediyorum. Bu gecede olacak þerden ve bundan sonra olacak þerlerden sana sýðýnýyorum. Rabbim! Tembellikten, yaþlýlýðýn kötülüklerinden sana sýðýnýyorum. Rabbim! Cehennem azabýndan, kabir azabýndan sana
Bu konu 4010 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Peygamber Efendimiz Aksam olunca okudugu Dua,
4010 Reviews
-
Uye No : 15638
Peygamber Efendimiz Aksam olunca okudugu Dua,
Resulullah (sav) akþam olunca þu duayý okurdu:
Elhamdülillah geceye erdik. Mülk de, Allah için geceye erdi. Allah'tan baþka ilah yoktur. Tektir, ortaðý yoktur. Mülk O'nundur, hamdler O'nadýr. O, her þeye kadirdir. Rabbim! Bu gecede olacak hayrý, bundan sonra olacak hayrý senden taleb ediyorum. Bu gecede olacak þerden ve bundan sonra olacak þerlerden sana sýðýnýyorum. Rabbim! Tembellikten, yaþlýlýðýn kötülüklerinden sana sýðýnýyorum. Rabbim! Cehennem azabýndan, kabir azabýndan sana sýðýnýyorum!
Ýbnu Mes'ud (ra) devamla, Resulullah (sav)'ýn sabah olunca þu duayý okuduðunu söyledi: Elhamdülillah sabaha erdik. Mülk de Allah için sabaha erdi.
[ Müslim, Zikr 75, (2723); Tirmizi, Da'avat 13, (3387); Ebu Davud, Edeb 110, (5071) ]
selam ve dua ile..
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)