Bilgilendirme : Bu konu 3918 gn nce balatld . Konu balangn tarihi gncel deilse Konu gncelliini yitirmi yada bu konu ile ilgili son cevap yazlm olabilir. Eer yaznz dorudan bu konu ile ilgili deil ise yeni bir konu balatmanz tavsiye ederiz....
Duha namaz nasl klnr? Kuluk namaz kln
Kuluk vaktinde klnr. 2 rekat ile 8 rekat arasnda klnabilir.
Kuluk namaznn vakti: Gne doduktan 45 dakika sonra balar, le namazna 45 dakika kalncaya kadar devam eder. Niteki bir hads-i erfte:
"Kuluk namaz, deve yavrusunun ayaklar scaktan kzd zamandr." Buyurulur. (Mslim, Misfirn, 143)
Duh (kuluk) namaz dediimiz nafile namaz bu andan itibaren klnr. Zeval vaktine yarm saat kalncaya kadar devam eder.
Bu konu 8427 kez grntlendi 0 yorum ald ...
8427 Reviews
-
Uye No : 15638
Kuluk vaktinde klnr. 2 rekat ile 8 rekat arasnda klnabilir.
Kuluk namaznn vakti: Gne doduktan 45 dakika sonra balar, le namazna 45 dakika kalncaya kadar devam eder. Niteki bir hads-i erfte:
"Kuluk namaz, deve yavrusunun ayaklar scaktan kzd zamandr." Buyurulur. (Mslim, Misfirn, 143)
Duh (kuluk) namaz dediimiz nafile namaz bu andan itibaren klnr. Zeval vaktine yarm saat kalncaya kadar devam eder. ki rekattan sekiz rekata kadar klnr.
Hz. ie radyallahu anh anlatyor: "Reslullah (aleyhissaltu vesselm) kuluk namazn her klnda mutlaka ben de kldm." (Buhr, Mslim, Eb Dvud, Nes)
mm Hn dedi ki: "Reslullah (aleyhissaltu vesselm) Fetih gn, benim eve geldi, ykand ve sekiz rek'at namaz kld. Ben bundan daha hafif bir namaz hi grmedim. Ancak rku ve secdeleri tam yapyordu." (Buhr, Mslim, Eb Dvud, Tirmiz, Nes)
Hazret-i Aie -radyallah Anh-'den rivayete gre Reslullah (aleyhissaltu vesselm) yle buyurdu-', Kuluk namazn ikier ikier drt rekat olarak klar, (bazen) dilediince de arttrrd. (Mslim. Msafirin, 78)
Ebu Hreyre radyallahu anh anlatyor: “Dostum Aleyhissalatu vesselam, bana her ay 3 gn oru tutmam, iki rekt kuluk namaz, yatmadan nce de vitir namaz klmam tavsiye etti.” (Buhr, Mslim, Eb Dvud, Nes)
Reslullah (aleyhissaltu vesselm) yle buyurur: "Her gn sizin her bir mafsalnz iin bir sadaka terettp etmektedir. Her tesbih bir sadakadr. Her tahmd bir sadakadr. Her bir tehll bir sadakadr. Emr-i bi'l-ma'ruf bir sadakadr. Nehy-i ani'l-mnker de bir sadakadr. Btn bunlara kiinin kulukta klaca iki rek'at namaz kfi gelir." (Mslim, Eb Dvud)
Eb Zer-radyallah Anh-'den rivayete gre Reslullah (aleyhissaltu vesselm) yle buyurdu: "Bir kimse kuluk namaznn iki rekatna devam etse, gnahlar deniz kp kadar ok olsa bile affolunur." (Tirmizi, Vitr, 15)
Selam ve dua ile..
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gzatan Kullanclar
u an 1 kullanc var. (0 ye ve 1 konuk)