Ýstihare namazý nasýl kýlýnýr?

Bir þeyin kendisi hakkýnda hayýrlý olup olmadýðýna dair. Manevi bir iþarete kavuþmak için kýlýnan iki rekatlýk bir namazdýr. Birinci rekatta "Kafirun Suresini" Ýkinci rekatta "Ýhlâs Suresini" okumak mustahaptýr. Namazdan sonra Ýstihâre Duasý okunur (Ýstihare duasý için bakýnýz: Delilleriyle Ýslam Ýlmihali, Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN, s. 350), sonra da abdestli olarak kýbleye yönelip yatýlýr. Rüyada beyaz veya yeþil görülmesi hayýr ve iyiliðe; siyah veya kýrmýzý görülmesi ise þerre iþarettir.
Ýstihare Duâsý Þudur;
"Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ðuyûb. Allâhumme in kunte ta'lemu enne hâzâ'l, emre hayrun lî fî dînî ve meâþî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ'lemu enne hâza'l-emre þerrun lî fî dînî ve meâþî ve âkýbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va'kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih. "
"Allah'ým! Senin ilmine göre hayrýný diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlýný diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir deðilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah'ým eðer bu iþ, benim dinim, geçmiþim, sonum, þimdim ve geleceðim hakkýnda hayýrlý ise bunu bana takdir eyle, kolaylaþtýr. Eðer bu iþim benim dinim, geçimim, sonum, þimdim ve geleceðim hakkýnda þerli ise bunu benden, beni de bundan çevir, hayýr nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoþnud eyle."

selam ve dua ile..