Bilgilendirme : Bu konu 3824 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
İnsanoğlunun 3 bin 600 yıl önce de peynir yediği ortaya çıkarıldı.
Çin'in başkenti Pekin'deki Bilimler Akademisi Üniversitesi araştırmacıları, Taklamakan Çölü'nde bulunan mumyaların boğazlarında ve göğüs kısımlarında peynir parçaları buldu.
M.Ö. 1615 yılına ait oldukları sanılan mumyaların, dönemin inanışları doğrultusunda ölüm sonrası yaşamda aç kalmamaları için boğazlarına ve göğüs boşluklarına yerleştirilen peynir parçaları ile gömüldüğü tahmin ediliyor.
Şimdiye kadar bulunan en
Bu konu 7079 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
peynirin miladı
7079 Reviews
-
- Offline
Uye No : 14832
peynirin miladı
İnsanoğlunun 3 bin 600 yıl önce de peynir yediği ortaya çıkarıldı.
Çin'in başkenti Pekin'deki Bilimler Akademisi Üniversitesi araştırmacıları, Taklamakan Çölü'nde bulunan mumyaların boğazlarında ve göğüs kısımlarında peynir parçaları buldu.
M.Ö. 1615 yılına ait oldukları sanılan mumyaların, dönemin inanışları doğrultusunda ölüm sonrası yaşamda aç kalmamaları için boğazlarına ve göğüs boşluklarına yerleştirilen peynir parçaları ile gömüldüğü tahmin ediliyor.
Şimdiye kadar bulunan en eski peynirin yapımında yağı alınmış süt kullanılmış.
Çin Bilimler Akademisi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Yimin Yang, Discovery News'e yaptığı açıklamada, "Mumyaların boğazında bulduğumuz peynir parçaları, günümüze kadar hiç bozulmadan gelen en eski süt ürünleri. Keşif, kefirin gizemli tarihini M.Ö. 2. yüzyıla kadar ***ürüyor ve kefirin bilinen en eski süt mayalama yöntemi olduğunu gösteriyor" dedi.
Mumyaların bulunduğu Taklamakan Çölü'ndeki hava kuruluğu ve tuzlu toprağın peynirin bozulmasını engellediği varsayılıyor.
On mezara gömülen mumyalarda 13 parça peynir bulan araştırmacılar, sarımsı organik maddeler olarak niteledikleri parçaların peynir olduğunu ancak içlerindeki proteinleri analiz ederek ortaya çıkardı.
Araştırmacılardan Andre Şevçenko, "Sadece dünyanın en eski peynirini değil, en eski teknolojilerden birini de bulduk" dedi.
Avrasya'nın doğusunda üç bin yıl önce laktozsuz probiyotik süt ürünleri üretildiğini gösteren araştırma, "Journal of Archeological Science" dergisinde yayımlandı.(AA)
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Bu Konudaki Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kuralları