Öksürük temelinde akciðer ve soluk borusu istenmeyen maddeleri dýþarýya atmak için kullanýlan bir istemdir. Genel olarak balgamlý öksürüðe göre daha sýkýntýlý ve aðrýlý geçen bir öksürüktür. Bu tip öksürükler oluþumu sigara kullanýmý, kuru havalar ve bakterilerden dolayý meydana gelmektedir. Veremin ilk baþlangýcý kuru öksürüktür eðer öksürük uzun zaman sürüyorsa mutlaka bir hekime danýþmalýsýnýz. Kuru öksürükle baþ etmek istiyorsanýz bol sývý almak ve sigara kullanýyorsanýz býrakmanýzdýr. Bulunduðunuz ortam havasý da yeterli derecede olursa kuru öksürüðü çabuk atlatýrsýnýz

Tarif ise ,
Vereceðimiz bitkileri öðüttükten sonra demliðin içine 2 çorba kaþýðý koyunuz ve üstüne litre su ilave ediniz. Kaynattýktan sonra 10-15 dakika kadar bekletip tüketebilirsiniz.

20gr Anason tohumu
20gr ebe gümeci çiçeði
20gr öksürük otu yapraðý
30gr sinirli ot
10gr meyan kökü

Afiyet , Þifa olsun ÝnþAllah..