Bilgilendirme : Bu konu  3853 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
Bilgilendirme : Bu konu  3853 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....

DUA'NIN EDEPLERİ 

1-     Bütün ibadetlerde olduğu gibi duada da niyet esas bir kaidedir. 
2-     Duanın şartları yerine geldiği müddetçe kabul olunayacağına kesinlikle inanmak. Bundan hiç şüphe edilmemelidir. 
Ebû Hureyye (R.A.) den rivayete göre, Resulullah  (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: 
Biriniz dua ettiğinde, isteğinde kararlı olsun Allah'ım dilersen beni bağışla, dilersen bana acı demesin. Şüphesiz Allah'ı zorlayan hiç kimse yoktur. 
3-     Duanın kabul olunmasında acele

Bu konu 214116 kez görüntülendi 174 yorum aldı ...

Günün Duası

214116 Reviews 

- 

Uye No : 15638 Uye No : 15638

Bismillahirrahmanirrahim,

"Subhâne'l-ebediyyi'l-ebed. Subhâne'l-vâhidi'l-ehad. Subhâne'l-ferdi's-samed. Subhâne râfi's-semâi bi-gayri amed. Subhâne men beseta'l-arda alâ mâin cemed. Subhâne men haleka'l-halka fe-ahsâhüm aded. Subhâne men kaseme'l-erzâka ve lem yense ehad. Subhânellezi lem yettehiz sâhibeten, vela veleden. Subhânellezi lem yelid ve lem yûled ve lem yeküllehû küfüven ehad. Subhâne men yerânî ve ya'rifü mekânî ve yerzukunî velâ yensânî... "

"Ebed ve ebedî olan Allah'ı tesbih ederim. Bir ve tek olan Allah'ı tesbih ederim. Tek ve herşey kendisine muhtaç olan Allah'ı tesbih ederim. Semayı direksiz yükselten Allah'ı tesbih ederim. Yeryüzünü donmuş su üzerine yayan Allah'ı tesbih ederim. Mahlukatı yaratan ve onları çeşitlendiren Allah'ı tesbih ederim. Rızkı taksim eden, hiçbir canlıyı unutmayan Allah'ı tesbih ederim. Eş ve çocuk edinmeyen Allah'ı tesbih ederim. Doğurmamış, doğrulmamış ve hiçbir şey de kendisine denk olmayan Allah'ı tesbih ederim. Beni gören, yerimi bilen, beni rızıklandıran ve beni unutmayan Allah'ı tesbih ederim.Amin..

selam ve dua ile..

- 

Bismillahirrahmanirrahim,
 Bayrama veda ederken
 Cuma'ya Merhaba diyoruz
 Cuma gecesinin hürmetine
 Rabbim tüm sıkıntılarımızı gidersin inşAllah...

selam ve dua ile..

- 

Selâmların en güzeli olan ALLAH'ın selâmı ile...
 Vaktiniz mübarek, olsun..
 Yüreğiniz feyz ile dolsun..
 Kalbiniz her saniye Yaradan ile
 Hasbihâl halinde olsun..
 Secdeleriniz mirâç ,
 Gözyaşlarınız nur olsun..
 (Amin,Amin,Amin)

selam ve dua ile..

- 

“Allah’ım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı, aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum.”Amin..
 (Mâlik, Duâ, No: 508)

selam ve dua ile..

- 

Yatmadan Önce Okunacak Bir Dua;

Arapça Okunuşu:
 “Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü vechî ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce’tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce’e, vela mencee minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte.”

Türkçe Manası:
 “Allah’ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce’ ve mence’de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah’ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum”.Amin.

selam ve dua ile..

- 

Peygamber Efendimiz (sav.)’in hastalara ve ağrısı olanlara karşı okuduğu duâlar… 

Ezhibil-be’se rabben’nasi eşfi ve enteş’şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

“Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.”
 (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Yine Âişe –radıyallahu anha-’dan rivayete göre Nebiyy-i Ekrem –sallallahu aleyhi ve sellem– Efendimiz, kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman;

Bismillahi turbetu ardina ve riikatu ba’dina yeşfi sakimuna bi-izni rabbina.

“Allah’ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükrüğü vesilesiyle Allah’ın izniyle hastamız şifâ bulur.”
 (Buhârî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54; Ebû Dâvud, Tıbb, 19)

Hasta olan kardeslerimize bu mubarek Cuma gecesinde dualarimizi eksik etmeyelim kardeslerim.

selam ve dua ile..

- 

RESÛLULLÂH’IN ÇOK OKUDUĞU DUÂ

Şehr bin Havşeb (ra.), Ümmü Seleme (radıyallâhü anhâ) vâlidemize sordu:
 “Ey mü'minlerin annesi, senin yanında iken Resûlullâh'ın (sav.) en çok okuduğu duâ ne idi?” Şöyle buyurdu:
 “Yâ mukallibel-kulûb sebbit kalbî alâ dînike’ idi.”
 (Tercümesi: Ey kalpleri çeviren Rabbim, kalbimi dînin ve tâatin üzerinde sâbit kıl.)
 Ben:
 “Yâ Resûlallah bu duâ'yı ne çok okuyorsunuz?” dedim de şöyle buyurdu:
 “Ey Ümmü Seleme, hiçbir insan yoktur ki kalbi Allâhü Teâlâ'nın kudreti altında olmasın. O dilediğini sabit kılar, dilediğini kaydırır.” (Sünen-i Tirmizi)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)