Bilgilendirme : Bu konu 3807 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
DUA'NIN EDEPLERİ
1- Bütün ibadetlerde olduğu gibi duada da niyet esas bir kaidedir.
2- Duanın şartları yerine geldiği müddetçe kabul olunayacağına kesinlikle inanmak. Bundan hiç şüphe edilmemelidir.
Ebû Hureyye (R.A.) den rivayete göre, Resulullah (Sallalahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
Biriniz dua ettiğinde, isteğinde kararlı olsun Allah'ım dilersen beni bağışla, dilersen bana acı demesin. Şüphesiz Allah'ı zorlayan hiç kimse yoktur.
3- Duanın kabul olunmasında acele
Bu konu 212284 kez görüntülendi 174 yorum aldı ...
Günün Duası
212284 Reviews
-
28.Aralık.2016, 06:26
Uye No : 15638
Yatmadan Önce Okunacak Bir Dua;
Arapça Okunuşu:
“Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü vechî ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce’tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce’e, vela mencee minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte.”
Türkçe Manası:
“Allah’ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce’ ve mence’de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah’ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum”.Amin.
selam ve dua ile..
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)