Jolicloud Chrome OS a Rakip!!!

Jolicloud - O bir alternatif...

Jolicloud Chrome OS a Rakip!!!

Son zamanlarda iletim sistemlerinin gittike daha deiik ekillere brnmesini ve son kullancya farkl yollardan erimeye almasn gryoruz. Emin olduum bir konu var ki birka yl iinde bildiimiz ‚š‚“makinene kur her eyi ondan altr‚š sistemi yerini daha farkl ekillere brakacak.
Jolicloud - Kurulum ekran...
Chrome OS bu deiimin ncln yapsa da daha resmi k duyurulmadan alternatifleri piyasada boy gstermeye balad. En yakn rakibi ise Jolicloud! 600 mb lk bir paket halinde ve bedava olarak datlan bu sistemin hedefi daha efektif ve iletim sistemi yknden kurtulmu hzl netbooklar yaratmak. Bu idealist yaklam ne denli baarl olur ve nedenli Google gibi bir devin karsnda durabilir onu zaman gsterecek ama denemeye deer.
Jolicloud - Uygulamalar gn getike oalmakta...
Linux tabanl bir sistem olan Jolicloud 2.6.32.4 Kernel zerine kurulmu X.org 1.6.0 Xserver ve Gnome 2.24.0 arayze sahip Firefox 3.5.3 (XULRunner 1.9.1.3) ve Prism 1.0b2 (XULRunner 1.9.1.3) gibi kuvvetli browserlarla kuvvetlenen sistemin destekledii medyalar ise;

SES

• MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3)
  • AAC (Advanced Audio Coding)
  • WMA (Windows Media Audio)
  • FLAC (Free Lossless Audio Codec)
  • Ogg Vorbis
  • WAV
  • AIFF (Audio Interchange File Format)

RESM

• JPEG
  • PNG
  • BMP
  • TIFF
  • SVG
  • EPS

DKMAN

• DOC, RTF, ODT, SXW
  • PDF
  • XLS, ODS
  • PPT, PPS

ARV DOSYALARI

• 7zip (.7z)
  • Ace (.ace)
  • Rar (.rar)
  • GNU Tar (.tar)
  • GNU Tar GZ (.tar.gz .tgz)
  • GNU Tar bzip2 (.tar.bz2)
  • GNU Tar Compress (.tar.Z)
  • Zip (.zip)

VDEO

• Codecs supported: DivX, Xvid, MPEG4, H.264, WMV9
  • File formats: MPG, AVI, MP4, WMV, DivX, MKV, OGM
  • HD 720p supported with GMA500

Jolicloud - Piyasada alternatifleri grmek umut verici
Bele bir datm olan jolicloud u direk bu adresten indirebilir sitemizden izleyemiyorsanz bu adresten tantm videosunu izleyebilir buradansa sitesine ulaabilirsiniz...

Not..ALINTIDIR..Ama paylamaktr.

Dk sistemli;Tablet,Notebook ve bilgisayarlarda,kurulan ve nternet zerinde alan bir iletim sistemidir.ok seridir.Bilgisayar yormaz.indeki proramlarla Windows yazlmlarn tanyarak altrr.Android benzeri sekmeleri vardr.Denemede fayda var.USB iinde kurularak,ken bilgisayarlardan veri kurtarma grevini yapar.kinci bir iletim sistemi olarak windowsun yannda kurulabilir.u anda,olumun bir keye attg acer notebookta ahane almaktadr.
ndirme Linki..:
http://www.filewatcher.com/m/Joli-OS...1906048-0.html