Bilgilendirme : Bu konu 3861 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Pardus Nedir?
TÜBÝTAK-UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araþtýrma Enstitüsü) bünyesinde yürütülen bir iþletim sistemi geliþtirme projesidir. Pardus açýk kaynak kodlu ve GPL (GNU Genel Kamu Lisansý) ile daðýtýlan bir özgür yazýlýmdýr.
Özgür yazýlýmlar kullanýcýlarýna diledikleri gibi çalýþtýrma, çoðaltma, inceleme ve deðiþtirme, ve yeniden daðýtma özgürlüklerini koþulsuz olarak verirler. Bu özgürlükler sayesinde kapalý kodlu ve sahipli yazýlýmlara göre daha fazla güvenlik, esneklik ve
Bu konu 3480 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Linux Pardus Nedir?
3480 Reviews
-
Uye No : 19669
Linux Pardus Nedir?
Pardus Nedir?
TÜBÝTAK-UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araþtýrma Enstitüsü) bünyesinde yürütülen bir iþletim sistemi geliþtirme projesidir. Pardus açýk kaynak kodlu ve GPL (GNU Genel Kamu Lisansý) ile daðýtýlan bir özgür yazýlýmdýr.
Özgür yazýlýmlar kullanýcýlarýna diledikleri gibi çalýþtýrma, çoðaltma, inceleme ve deðiþtirme, ve yeniden daðýtma özgürlüklerini koþulsuz olarak verirler. Bu özgürlükler sayesinde kapalý kodlu ve sahipli yazýlýmlara göre daha fazla güvenlik, esneklik ve tasarruf saðlarlar.
Pardus 2007, proje kapsamýnda 18 Aralýk 2006 tarihinde yayýmlanan iþletim sistemi sürümüdür. Tek bir CD ile kýsa sürede ve kolayca iþletim sistemi ve çok sayýda yazýlým paketi sisteme kurulur, hýzla ve kolayca üretken hale gelinir.
Pardus kullanmak için nedenleri merak ediyorsanýz burada bazý yanýtlar bulabilirsiniz. Pardus 2007'nin size neler saðlayacaðýný görmek için bu sayfadaki ekran görüntüsü ve videolara göz atabiliriniz.
Pardus 2007 Deðiþenler
Kolay kurulum: Pardus 1.0'dan sonra hayli yeteneklenen YALI ve Kaptan Masaüstü sayesinde Pardus 2007'yi kurmak çok daha kolay.
Yeni ve güncel yazýlýmlar: Kurulum CD'si ile 641 yazýlým paketi geliyor, 1000'i aþkýn diðerleri de internetten indirileblir durumda. Pardus 1.0'dan bu yana 700'ü aþkýn yeni yazýlým Pardus paket deposunda yerini aldý...
Küçük paketler, hýzlý güncelleme: Pardus paket yöneticisi PiSi'de yapýlan geliþtirmelerle yazýlýmlar artýk çok daha az yer kaplayýp, internet üzerinden çok daha hýzlý indirilebiliyorlar...
Nokta Paket yöneticisi: PiSi'nin kullanýþlý ve sevimli grafik arayüzü kullanýlarak yazýlýmlarýn güncelleme ve kurulum süreçleri de büyük ölçüde kolaylaþtý.....
Hýzlý açýlýþ: Pardus yapýlandýrma çerçevesi ÇOMAR kullanýlarak geliþtirilen açýlýþ sistemi sayesinde diðer iþletim sistemlerine göre çok daha hýzlý açýlýyor....
Hata düzeltmeleri: Pardus 1.0'dan bu yana 1700'e yakýn hata giderildi...
Diðer iyileþtirmeler: USB belleklerden baþlatýlabilme, çok dilli kurulum desteði (Türkçe, Ýngilizce, Ýspanyolca, Almanca, Hollandaca), yeni að yöneticisi, Tulliana simge setine eklenen yeni semboller, ...
nokta Ve deðiþmeyenler
Pardus, her zaman olduðu gibi tüm masaüstünde Türkçe yazým denetimi, internet araçlarý, ofis yazýlýmlarý, çokluortam (resim, müzik, video vb) oynatýcýlarý, oyunlar ve sayýsýz yazýlým ile kullanýcýlarýnýn tüm gereksinimlerini karþýlayacak tek bir CD olarak geliyor...
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)