Bilgilendirme : Bu konu 3864 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Linux çekirdeði Unix benzeri iþletim sistemleri içinde yer alan Linux ailesinin çekirdeðidir. Açýk Kaynak ve Özgür Yazýlým hareketinin en ünlü örneklerindendir.
Linux çekirdeði GNU Genel Kamu Lisansý sürüm 2 (GPLv2) altýnda yayýnlanmýþtý ve dünyanýn dört bir yanýndan katýlýmcýlarýn katkýlarýyla geliþtirilir. Günlük geliþtirme faaliyetleri Linux çekirdeði e-posta listeleri Linux çekirdeði üzerine inþa edilmiþ çok sayýda Linux daðýtýmý vardýr.
GNU/Linux iþletim sistemiyle çalýþan
Bu konu 5894 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Linux Çekirdeði
5894 Reviews
-
Uye No : 19669
Linux Çekirdeði
Linux çekirdeði Unix benzeri iþletim sistemleri içinde yer alan Linux ailesinin çekirdeðidir. Açýk Kaynak ve Özgür Yazýlým hareketinin en ünlü örneklerindendir.
Linux çekirdeði GNU Genel Kamu Lisansý sürüm 2 (GPLv2) altýnda yayýnlanmýþtý ve dünyanýn dört bir yanýndan katýlýmcýlarýn katkýlarýyla geliþtirilir. Günlük geliþtirme faaliyetleri Linux çekirdeði e-posta listeleri[üzerinden yürütülür.
Linux çekirdeði ilk olarak Finlandiyalý bilgisayar bilimi öðrencisi Linus Torvalds tarafýndan 1991 yýlýnda tasarlanýp yaratýldý. Kýsa zamanda Linux'un çevresinde toplanan geliþtiriciler ve kullanýcýlar diðer Özgür Yazýlým projelerinden uyarladýklarý kodlarla yeni bir iþletim sistemi oluþturmaya baþladýlar. Linux çekirdeðine binlerce programcý katkýda bulundu.[7] Linux çekirdeði üzerine inþa edilmiþ çok sayýda Linux daðýtýmý vardýr.
GNU/Linux iþletim sistemiyle çalýþan bir bilgisayarda Linux çekirdeði sürümünü öðrenmek için, komut satýrýnda
uname -r
komutu kullanýlabilir.
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)