Bilgilendirme : Bu konu 3849 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Mercedes AMG Petronas Amerika’yý yeniden keþfedecek
• 2015 Formula 1 sezonunun yedinci yarýþý bu hafta sonu Kanada’nýn Montreal kentinde düzenlenecek. Kanada Grand Prix’i, Amerika kýtasýndaki sezonun ilk yarýþý olacak. Mercedes AMG Petronas pilotu Rosberg geçtiðimiz yýl Kanada’da ikinci olurken,takým arkadaþý Lewis Hamilton yarýþý tamamlayamamýþtý.
• Markalar sýralamasýnda zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas iki hafta önce Monako’da Nico Rosberg ile zirveye çýkarken, Lewis Hamilton ise
Bu konu 6490 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
6490 Reviews
-
08.Haziran.2015, 11:49
Uye No : 6290
• 2015 Formula 1 sezonunun yedinci yarýþý bu hafta sonu Kanada’nýn Montreal kentinde düzenlenecek. Kanada Grand Prix’i, Amerika kýtasýndaki sezonun ilk yarýþý olacak. Mercedes AMG Petronas pilotu Rosberg geçtiðimiz yýl Kanada’da ikinci olurken,takým arkadaþý Lewis Hamilton yarýþý tamamlayamamýþtý.
• Markalar sýralamasýnda zirvede yer alan Mercedes AMG Petronas iki hafta önce Monako’da Nico Rosberg ile zirveye çýkarken, Lewis Hamilton ise takým arkadaþýnýn ardýndan üçüncülüðü elde etmiþti.
2015 yýlý Formula 1 sezonunun yedinci yarýþý olan Kanada Grand Prix’i, 70 turdan oluþurken, pilotlar yarýþ boyunca toplam 305.270 km yol kat ediyor. 1970 yýlýndan bu yana gerçekleþen yarýþýn pist uzunluðu ise 4.3613.337 km olarak dikkat çekiyor. Tarihte en hýzlý turu 1.13.622 ile Rubens Barrichello 2002 yýlýnda atmýþtý. Kanada’daki son yarýþý Mercedes AMG Petronas pilotlarýndan Nico Rosberg ikinci tamamlarken, Britanyalý pilotu Lewis Hamilton ise 47 turda yaþadýðý fren arýzasý ile bitirememiþti.
Geçtiðimiz yýl sezon boyunca rakiplerine büyük üstünlük saðlayan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, 2015’te de kaldýklarý yerden devam ediyor. Sezonun ilk altý yarýþý sonunda Lewis Hamilton 126 puan ile zirvede yer alýrken, takým arkadaþý Nico Rosberg de 116 puanla ikincilikte bulunuyor. Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn ve Çin’de birinciliði, Malezya ve Barselona’da da ikinciliði elde etti. Takým arkadaþý Nico Rosberg ise, Barselona ve Monako’da birinciliðin, Avustralya ve Çin’de ikinciliðin ve Bahreyn ile Malezya’da da üçüncülüðün sahibi oldu.
F1 W06 (Gümüþ Ok) hibrit aracýyla sezona kaldýðý yerden lider olarak devam eden Mercedes AMG Petronas takýmý, markalar sýralamasýnda yedinci yarýþ öncesi 242 puanla en yakýn rakibinin 84 puan önünde ilk sýrada bulunuyor.
Pilotlar sýralamasýnda ilk sýrada yer alan Lewis Hamilton Kanada yarýþý öncesinde “Sanýrým Monako ile söylenecek herþey söylendi. Benim için hayal kýrýklýðý ile geçen bir yarýþ oldu. Fakat hatalarýmýzdan öðrendik ve bu hafta sonu elimizden geleni yapacaðýz. Ýki yarýþlýk aranýn ardýndan tekrar zirvede yer almak istiyorum. Harika bir pistte yarýþacaðýz, Kanada her zaman favorilerim arasýnda yer alýyor. Daha önce üç kez kazandýðým bu pistte tekrar zirveyi hedefliyorum. Aracýma ve takýmýmýza sonsuz güven duyuyorum, Kanada’da istedeðimizi elde edeceðiz”dedi.
Barselona ve Monako’da üst üste iki yarýþ kazanan Nico Rosberg ise ”Monako’da kazandýðýma hala inanamýyorum. Elbette geçen yarýþ gösterdi ki zirve yarýþýna devam etmem için daha da sýký çalýþmalýyým. Ýki yarýþtýr zirvede yer alýyorum ve daha fazlasýný yapacaðýmý biliyorum. Þimdi önümüzde Kanada Grand Prix’i var, geçtiðimiz yýl bizim için zorlu geçmiþti. Bu yýl çok daha iyi olarak takým olarak zirvede yarýþý tamamlamak istiyoruz. Formula 1 severleri bu hafta sonu da keyifli bir yarýþ bekliyor” þeklinde konuþtu.
Kanada Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrýntýlý programý;
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)