Bilgilendirme : Bu konu 3816 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Arefe Günü hakkýnda bazi bilgiler;
Resulullah (sav) þöyle buyuruyor:
“Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. Arefe günü cuma günü dýþýnda yapýlan yetmiþ hacdan daha faziletlidir (Hac da iken). Dualarýn en faziletlisi de arefe günü yapýlan duadýr. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediði en faziletli söz de, Lailahe illallahu vahdehü la þerike lehu. (Allah birdir, O’ndan baþka ilah yoktur. O`nun ortaðý da yoktur.) sözüdür.” (Muvatta,Hacc 246)
Resulullah
Bu konu 10572 kez görüntülendi 3 yorum aldý ...
Arefe Günü Hakkýnda Bilgilendirme
10572 Reviews
-
- Offline
Uye No : 15638
Arefe Günü Hakkýnda Bilgilendirme
Arefe Günü hakkýnda bazi bilgiler;
Resulullah (sav) þöyle buyuruyor:
“Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. Arefe günü cuma günü dýþýnda yapýlan yetmiþ hacdan daha faziletlidir (Hac da iken). Dualarýn en faziletlisi de arefe günü yapýlan duadýr. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediði en faziletli söz de, Lailahe illallahu vahdehü la þerike lehu. (Allah birdir, O’ndan baþka ilah yoktur. O`nun ortaðý da yoktur.) sözüdür.” (Muvatta,Hacc 246)
Resulullah (sav) þöyle buyuruyor,
“Arefe gününe hürmet edin! Arefe Allah’ýn kýymet verdiði bir gündür.”
“Arefe Günü oruç tutana, Adem aleyhisselamdan Sura üfürülünceye kadar yaþamýþ bütün insanlarýn sayýsýnýn iki katý kadar sevap yazýlýr.”"Arefe günü tutulan oruç, bin gün tutulan nafile oruca bedeldir.”
Resulullah (sav) arefe akþamý ümmetinin affedilmesi için Allah’a dua etti. Duasýna Yüce Allah (c.c.) “Muhakkak ki ben zalimden baþkasýna maðfiret ettim. Zalimden mazlumun hakkýný alýrým” diye buyurdu. Resulu Ekrem “Ey Rabbim,dilersen mazluma cennette mükafatýný verir zalime de maðfiret edersin.” diye dua etti fakat Arafatta bu duasýna Kabul edilmedi. Sabah vakti Müzde****de ayný duayý tekrarladý. Bu defa duasý kabul edildi. Resulullah memnuniyetinden sevincini belli ederek güldü. Bunun üzerine Ebu Bekir ve Ömer (r.a), “Anam babam sana feda olsun, bu saatte siz gülmezdiniz, sizi güldüren nedir?” diye sordu. Resulullah (sav) “Allahýn düþmaný iblis, Allahü Teala’nýn duamý kabul ederek ümmetimi affettiðini anlayýnca topraðý alýp baþýna çalmaya ve vay bana helak oldum diye feryada baþladý. Ýþte Þeytanýn görmüþ olduðum bu feryadý beni güldürdü” diye buyurdu.Resulullah (sav) arefe gününde þeytanýn durumunu þöyle anlattý:“Þeytan, arefe gününden daha çok küçülmüþ, daha fazla hayýrdan uzaklaþmýþ, daha ziyade hakir ve zelil, daha çok kinli ve öfkeli olarak baþka hiçbir günde görülmemiþtir. Bunun sebebi, Allah’ýn bu günde rahmetinin inmesi ve büyük günahlardan vazgeçtiðini görmesinden baþka bir þey deðildir.” (Muvatta)
Arefe gününden üstün bir gün yoktur. O gün Allahü Teâlâ, yeryüzündekileri övüp göktekilere, “Ey gök ehli, kullarýma bakýn, rahmetime kavuþmak ve azabýmdan kaçmak için uzak yerlerden geldiler…” buyurur. Arefe günü Cehennemden o kadar çok kul azat edilir ki, baþka günlerde bu kadar azat olmaz. Burada Hac yapmanýn önemi belirtiliyor.
Arefe, Kurban Bayramýndan bir önceki güne denir. Hicrî takvime göre Zilhicce ayinin 9. günüdür. Arefe günü senede bir gündür. Halkýmýz Ramazan bayramýndan önceki günüde arefe günü olarak kabul etmiþtir.
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)
Benzer Konular
-
Redline TS 7500 HD forum içinde, yazan malik0109
Yorum: 23
Son Mesaj: 09.Þubat.2017, 20:36
-
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) forum içinde, yazan Dadaloglu
Yorum: 0
Son Mesaj: 02.Eylül.2016, 12:59
-
Türksat 3A/4A (42.0°E) forum içinde, yazan aslan67
Yorum: 3
Son Mesaj: 16.Ocak.2015, 11:46
-
Redline forum içinde, yazan memoli1478
Yorum: 80
Son Mesaj: 21.Aralýk.2014, 02:03
Bu Konudaki Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kurallarý