Türkiye’nin ev sahipliðinde Ankara’da düzenlenen 2015 FIVB (Uluslararasý Voleybol Federasyonu) U23 Bayanlar Dünya Þampiyonasý bugün (19 Aðustos) Türkiye ile Brezilya arasýnda oynanan final karþýlaþmasý ile sona erdi.

U23 Bayan Milli Takýmýmýz, Baþkent Voleybol Salonu’nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan mücadelede rakibine 21-25, 25-21, 19-25 ve 22-25’lik setlerle 1-3 maðlup oldu ve dünya ikinciliði unvanýný elde etti.

Bronz madalya ise Japonya’yý 3-2 (21-25, 17-25, 25-21, 25-16, 15-11) maðlup eden Dominik Cumhuriyeti’nin oldu.

2015 FIVB U23 Bayanlar Dünya Þampiyonasý’nda sýralama þu þekilde oluþtu:

1. Brezilya
2. Türkiye
3. Dominik Cumhuriyeti
4. Japonya
5. Çin
6. Ýtalya
7. Bulgaristan
8. Tayland
9. Kolombiya
9. Peru
11. Küba
11. Mýsýr

U23 Bayan Milli Takýmýmýzýn antrenörü Ferhat Akbaþ maçýn ardýndan yaptýðý açýklamada “Oyuncularýmýzý dünya þampiyonasý boyunca gösterdikleri mücadele dolayýsýyla kutluyorum. Turnuvayý dünya ikincisi olarak tamamladýk ve çok önemli bir derece elde ettik. Þampiyonluða ulaþabilirdik ama bu sporun içinde þans faktörü de var. Bazý þanssýz ralliler oldu. Ama oyuncularýmýz son topa kadar mücadele etti. Hepsini kutluyorum.” ifadelerini kullandý.
Ödül töreni Þampiyonluða ulaþan Brezilya’nýn kupasýný ve madalyalarýný Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baþkaný Özkan Mutlugil ve FIVB Jüri Baþkaný Slobodan Milosevic takdim etti. Ýkinci Türkiye’nin plaketini CEV As Baþkaný Banu Can Schurmann, madalyalarýný TVF Baþkan Vekili Akif Üstündað ve FIVB Delegesi Yermek Syrlybayev verdi. Üçüncü Dominik Cumhuriyeti ise plaketini TVF Baþkan Vekili Mustafa Ekþi’nin, madalyalarýný TVF Baþkan Vekili Alper Sedat Aslandaþ ve FIVB Delegesi Ben Slimane Mounir’in elinden aldý.
Türkiye – Brezilya: 1-3 Salon: Baþkent Voleybol Salonu Hakemler: Ahmed Mohamed Alrousi (Birleþik Arap Emirlikleri), Rene Karina Noemi (Arjantin) Türkiye: Özgenur (6), Çaðla (1), Ezgi Daðdelenler (12), Kübra (16), Hande (8), Meliha (6), Gizem (L), Þeyma (6), Ezgi Dilik (-), Melis (8), Ceylan (-), Dilara (L) Brezilya: Juma Silva (8), Costa (13), Lima (16), Montibeller (17), Souza (10), Milka Silva (11), Fillipelli (L), Rios (-), Clemente (-), Borgo (-) Setler: 21-25, 25-21, 19-25, 22-25 Süre: 125 dakika (30’, 31’, 30’, 34’)