Bilgilendirme : Bu konu 4202 gün önce başlatıldı . Konu başlangınç tarihi güncel değilse Konu güncelliğini yitirmiş yada bu konu ile ilgili son cevap yazılmış olabilir. Eğer yazınız doğrudan bu konu ile ilgili değil ise yeni bir konu başlatmanızı tavsiye ederiz....
(1.Vasiyet) Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin
Muaz bCebel (ra) şöyle riavyet ediyor:
Peygamber aleyhisselam ile bir seferde bulunuyordumBir gün sabahleyin onun yanında beraber ve yürüyordukKendisine dedim ki:
-Ey Allah`ın Resulü, bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber verAllah`ın Peygamberi buyurdular ki:
-Bana büyük bir şeyden sordunAncak Allah`ın kolaylaştırdığı kimseye o, kolaydırŞöyle ki: Allahà ibadette bulunur, ona hiçbir şeyi ortak koşmasın, namazı
Bu konu 124591 kez görüntülendi 99 yorum aldı ...
Peygamber Efendimiz`in Hanımlara 100 Vasiyeti
124591 Reviews
-
Uye No : 42955
Peygamber Efendimiz`in Hanımlara 100 Vasiyeti
(1.Vasiyet) Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin
Muaz bCebel (ra) şöyle riavyet ediyor:
Peygamber aleyhisselam ile bir seferde bulunuyordumBir gün sabahleyin onun yanında beraber ve yürüyordukKendisine dedim ki:
-Ey Allah`ın Resulü, bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber verAllah`ın Peygamberi buyurdular ki:
-Bana büyük bir şeyden sordunAncak Allah`ın kolaylaştırdığı kimseye o, kolaydırŞöyle ki: Allahà ibadette bulunur, ona hiçbir şeyi ortak koşmasın, namazı devamlı olarak kılar, haccını da eda edersinVe ilave ederek:Sana hayır kapılarını gösteriyim mi? Oruç, günahlardan koruyucu bir ibadettirSadaka, suyun ateşi söndürdüğü gibi gnahların ateş azabıbı söndürürKişinin, gecenin tenha vaktinde kıldığı namaz, Salih kulların alametidirSonra Resulullah aleyhisselam:
-“Çok ibadet etmekten, ( o kimselerin) vücudları yatakalrdan uzak kalır:Korkak ve ümid ederek Rablerini yalvarırlar, verdiğimiz rızıklardan başkalarına veririler, yaptıklarına karşılık olarak, onlar için gizlenen müjdeyi bilen olmaz” Mealindeki (Secde Suresi) Ayet-i Kerimeyi okuduBundan sonra buyurdular:
-Sana işin başını, temel direğini ve zirvesini söyleyim mi?
-Söyle ey Allah`ın Resulü dedimBuyurdular ki:
İşin başı İslam, temel direği namaz, zirvesi de cihad`dır (Allah`ın dininin yayılması için çalışmaktır) Bundan sonra buyurdular ki:
-Bunların hepsini koruyan şeylerin ne olduğunu haber vereyim mi?
-Haber ver, Ey Allah`ın Resulü dedim
Bunun üzerine eli ile dilini işaret ederek:
-Bunu yani dilini koru, buyurdularBunun üzerine:
-Konuştuklarımız ile mesul tutulur muyuz, ey Allah`ın Resulü? Diye sordum
-Allah, Allah, ey Muaz! Dillerinin ettiğinden başka bir şey insanları cehenneme atar mı? Yani çoğu defa insanı felakete ***üren dilinin yaptıklarıdır, buyurdu(Tirmizi)
alıntı
TÜM KONULARIM ALINTIDIR YALNIZCA TANITIM VE BİLGİ AMAÇLIDIR
----------------------------------
Sungate TİTAN 4K UHD
0.8°W-4.9°E-7.0°E-9.0°E-13.0°E-16.0°E-19.2°E-39.0°E-42.0°E-46.0°E
-
89Vasiyet) Dargın Olmayın
Hz Ebu Eyyub (ra) anlatıyor:
“Resululah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildirYani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirirBu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selam verendir(Buhari, Edep 62, Müslim, Birr 25)
Ebu Hureyre anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-Bir mü`minin diğer mü`mine üç günden fazla küsmesi helal olmazÜzerinden üç gün geçince, oan kavuşup selam versinEğer o selama mukabele ederse ecirde her ikisi de ortaktırMukabele etmese günah onda kalmıştır”
Bir diğer rivayette şöyle buyurulmuştur:
-“Kim üç günden fazla küs kalır ve ölürse cehenneme girer” (Ebu Davud, Edeb 55)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
-
90Vasiyet) İnsanların Arasını Düzeltin
Ebu`d-derda (ra) anlatıyor:
-Size oruç, namaz ve sadakanın derecesinden daha üstün olan şeyi haber vereyim mi?”
-“Evet (Ey Allah`ın Resulü, söyleyin!)” dediler
-“İnsanların arasını düzeltmektirÇünkü insanların arasındaki bozukluk(dini) kazır” (Ebu Davud, Edeb 58)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
91Vasiyet) İnsanların Kusurlarını Araştırmayın
Hz Abdullah İbnu Ömer (ra)üma anlatıyor: “(Birgün) Resulullah aleyhissalatu vesselam minbere çıkıp yüksek sesle şöyle nida etti:
-“Ey diliyle Müslüman olup da kalbine nüfuz etmemiş olan (münafıklar!) Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayınZira kim, Müslüman kardeşinin kusurunu araştırırsa, Allah da kendisinin kusurlarını araştırırAllah kimin kusurunu araştırırsa, onu evinin içinde (insalardan gizli) bile olsa rüsvay eder”
Ukbe İbnu Amir (ra) anlatıyor:
-“Kim bir ayıp görür ve onu örterse, diri diri gömülmüş bir kızı ihya etmiş gibi olur” (Ebu Davud, Edep 45)
Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor:
-“Bir kul dünyada bir kusuru örterse, Allah Kıyamet günü onu mutlaka örter” (Müslim, Birr 72)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
(92Vasiyet) Körün Yanında Bile Örtünün
Ümmü Seleme (ranha) anlatıyor: “Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam`ın yanında idimYanında Meymune Bintu`l-Haris (ranha) da vardı(Bu esnada) İbnu Ümmi Mektum bize doğru geliyorduYanımıza girdiResullulllah aleyhissalatu vesselam bize:
-“Ona karşı örtünün!” emrettiBiz:
-“Ey Allah`ın Resulü! O, ama ve bizi görmeyen (ve varlığımızı tanımayan) bir kimse değil mi?” dedikBunun üzerine:
-“Siz de mi körlersiniz, siz onu görmüyor musunuz?” buyurdu
(Ebu Davud, Libas 37)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
93Vasiyet) Erkeklerden Ayrı Durun
Ebu Üseyd (ra) anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam, mescidden çıkıyorduYolda kadınlarla erkeklerin karışmış vaziyette olduklarını görünce, kadınlara:
-“Sizler geride kalın,Yolun ortasından gitmeyin, kenarlarından gidin!” ferman buyurduBundan sonra, kadınlar nerdeyse duvara değecek şekilde yürürdğBazen bu değmeler sebebiyle, elbisesinin duvara takıldığı olurdu” (Ebu Davud, Edep 180)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
(94Vasiyet) Cennetin Tam Ortasına Girmek İsteyenler Dikkat Etsin
İbnu Ömer (ranhüma) anlatıyor: “Hz Ömer (ra), el-Cabiye`de bize hitaben:
-“Ey insanlar, dediBen, (şu hutbeyi okumak üzere) aranızdan kalkıyorum, tıpkı Resulullah aleyhissalatu vesselam`ın bizim aramızda kalktığı gibi(O kalkıp) şöyle demişti:
-“Size Ashabımı, sonra da onların peşinden gelecekleri (sonra da bunların peşinden gelecekleri) tavsiye ediyorumDaha sonra (gelenler arasında) yalan, öylesine yayılacak ki, kişi kendisinden yemin talep edilmediği halde yemin edecek, şahitliği istenmediği halde şehadette bulunacakHaberiniz olsun, bir erkek bir kadınla baş başa kaldı mı onların üçüncüsü mutlaka şeytandırSize cemaati tavsiye ederimAyrılıktan sakınınZira şeytan, tek kalanla birlikte olurİki kişiden uzak dururKim cennetin ortasını dilerse, cemaatten ayrılmasınKimi yaptığı hayır sevindirir ve kötülüğü de üzerse, işte o mü`mindir”
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
95Vasiyet) Evinden Çıktığında Ve Çarşı-Pazarda Okunacak Duayı İhmal Etme
Muhammed Bin Vasi`den rivayet edilmiştir: Dedi ki; Mekkeye gelmiştimKardeşim Salim bin Abdullah bin Öer ile karşılaşmıştımSalim babası Abdullah tariyki ile dedesi Ömer (ra)`dan Peygamber aleyhisselamın şöyle buyurduğunu bana anlattı:
-Her kimse çarşıya girer de; La ilahe illlahü vahdehü la şeriykeleh, lehülmülkü velehül hamdü yuhyi ve yümiyt vehüve hayyün la yemüt, biyedihil hayr vehüve ala külli şey`in kadiyr duasını okursa, Allah ona bir milyon sevap yazar, bir milyon günahını siler ve derecesini bir milyon yükseltir” (Tirmizi dua babı3650 numaralı hadis)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
-
(96Vasiyet) Ekmeğe Hürmet Edin
Resulullah (sav) buyurdular:
-“Ekmeğe hürmet edin,Çünkü ekmek semavat ve arzın bereketlerindendirKim yere düşen ekmek kırığını yerse affolunur” (Ramuz)
alıntı
Sungate TİTAN 4K UHD
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)