Beyne ve diğer organlara iyi geldiği bilinen, omega yağ asitleri, antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin besinler unutkanlığı önlüyor... “Bunun için temel şart; haftada bir kez balık tüketmek, soğanı da sofralardan eksik etmemek" lazım. Özellikle kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı.

Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele için önerilen besinler arasında yer almaktadır. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam, keten tohumu gibi yemişlerden birini her gün bir avuç yemek hafızanın korumasına katkıda bulunur. Keten tohumunu aktarlardan (çerçilerden) bulabilirsiniz.Hergün bir talı kaşığı keten tohumunu ağzına atın bir su bardağı su ile yutun.

selam ve dua ile..