DUYURU PANOSU
FORUMUMUZDA TÝVÝBU, D-SMART ,DÝGÝTURK-BEÝN KANALLARI YERLÝ - YABANCI PLATFORMLARLA ÝLGÝLÝ ,KART PAYLAÞIMI ,ÝPTV ,SERVER PAYLAÞIMDA BULUNMAK,HACK ÝLE KONULAR ve SPONSORLARIMIZ DIÞINDA HERHANGÝ BÝR ÜRÜN SATIÞI YAPMAK YASAKTIR 

Ýletiþim

WHATSAPP +905354035843

ERK@L

onlineuydudestek@gmail.com

NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 3453 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....

Þevval Ayý Orucu Þevval ayý orucu, halk arasýnda altý gün orucu diye bilinir. Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bu orucu bizlere tavsiye ediyor. Buyuruyor ki: “Her kim Ramazan orucunu tutar sonra peþinden Þevval ayýndan da altý gün oruç tutarsa, bütün sene oruç tutmuþ gibi olur.” Bu nasýl oluyor? Çünkü ibadetler on misli katlanýyor. Mevla Teala: “Her kim bir haseneyle gelirse, kendisine, onun on misli sevap vardýr.” buyuruyor. Bu hesaba göre, Ramazan ayý orucu, on aya

Bu konu 11893 kez görüntülendi 3 yorum aldý ...
Þevval Ayý Orucu 11893 Reviews

Konuyu Deðerlendir: Þevval Ayý Orucu

5 üzerinden | Toplam: 0 kiþi oyladý ve 11893 kez incelendi.

Dadaloglu - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 15638

Uydu Alýcýsý

Korax ipplus HD 

Standart Þevval Ayý Orucu

Þevval Ayý Orucu

Þevval ayý orucu, halk arasýnda altý gün orucu diye bilinir. Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bu orucu bizlere tavsiye ediyor. Buyuruyor ki:
    “Her kim Ramazan orucunu tutar sonra peþinden Þevval ayýndan da altý gün oruç tutarsa, bütün sene oruç tutmuþ gibi olur.”

Bu nasýl oluyor?

Çünkü ibadetler on misli katlanýyor. Mevla Teala: “Her kim bir haseneyle gelirse, kendisine, onun on misli sevap vardýr.” buyuruyor.

Bu hesaba göre, Ramazan ayý orucu, on aya karþýlýktýr. Þevval’de tutulan altý günün on misli de altmýþ gün eder, bu da iki ay olur.

Neticede bu þekilde oruç tutan kimse bütün sene oruç tutmuþ gibi sevap kazanýr. Yani az bir gayretle büyük bir kazanç elde etmiþ olur.

Hazýr sýhhatliyken, elden ayaktan düþmemiþken bu fýrsatlarý kaçýrmamak lazým.

Bu altý gün orucu peþ peþe tutmak þart deðil, Pazartesi ve Perþembe günleri de tutulabilir.

Hem bu da sünnettir. Efendimiz Pazartesi, Perþembe orucu tutar ve buyururdu ki:

“Ameller, pazartesi ve perþembe günleri Allaha arz olunur.

Ben de amelimin oruçlu iken arz olunmasýný isterim.”

Þevval Orucunun faziletiyle alakalý Süfyaný Sevri þöyle anlatýyor:

Ben Mekke-i Mükereme’de üç sene oturdum. Mekkelilerden bir kimse her gün Haremi Þerif’e gelir, tavaf eder, namaz kýlar ve bana selam verip giderdi.

Gel zaman, git zaman, ben bu kiþi ile tanýþtým. Dostluðumuz daha da ilerledi, samimiyetimiz arttý.

Bir gün o kimse beni yanýna çaðýrdý ve dedi ki: “Þayet senden evvel ölürsem, o vakit kendi ellerinle beni yýka, namazýmý sen kýldýr ve beni defneyle.

O gecede, ilk gece de beni terk etmeyip kabrimde geceleyerek, münkereynin sual sormasý anýnda bana devamlý Tevhidi telkin et, diye vasiyette bulundu.

Ben de o kimsenin dediklerini yapmayý kabul ettim.

Bir zaman sonra o kimse vefat etti. Ben de, bana yaptýðý vasiyete uyarak verdiðim sözü yerine getirdim. Defin iþi de bittikten sonra, kabrinde gecelemeye karar verdim. Çünkü buna da söz vermiþtim.
    O gece kabri beklerken bana bir aðýrlýk çöktü, hafifçe dalmýþým. O gece uyku ile uyanýklýk arasýnda iken bir ses kulaðýma çalýndý:

Ya Süfyan! Beni korumana ve senin telkinine ihtiyaç kalmadý.

Artýk sen gidebilirsin, diye bir ses iþittim. O zaman ben de kendisine sordum:

Ne sebeple bu lütfa eriþtin, bu fazilete nail oldun? Cevaben dedi ki:

Ramazaný Þerif’in orucunu tutup, Þevval’den altý gün daha ekleyerek oruç tutmam sebebiyle.

O zaman ben uyandým. Yanýmda kimseyi görmedim. Gördüðüm bu zuhurata tabi olayým mý, olmayayým mý, tereddüt geçirdim.

Abdest aldým, iki rekat namaz kýldým, tekrar uyudum. Böylece hafiften gelen sesi üç kere duydum. Anladým ki bu Rahmânîdir.

Þeytandan deðildir. O zaman kabrin yanýndan ayrýldým. Þevval orucunun fazîletini, yardýmýný böylece kavramýþ oldum ve þöylece dua ettim:

“Ya Rabbi! Beni Ramazan Ayý’nýn orucuna ve Þevval’den (Ramazaný Þeriften sonra gelen ay) altý gün oruç tutmaya muvaffak kýl” ve Allah-u Teala beni bu iþe muvaffak kýldý ve bunu bana nasip etti.”

Evet bir Hadisi þerifte “Üç þey gelir mezara kadar. Ýkisi döner bir kalýr.

Evladýn ve malýn gider ibadetin kalýr.” buyrulmuþtur.
    Þayet bu dünyada yaptýðýmýz Salih amellerimiz varsa o karanlýk kabirde bize arkadaþ
    olacak.

Rabbim bizleri salih ameller yapabilmeye muvaffak eylesin, Þevval ayý orucunu da kolaylýkla tutabilmek nasip eylesin.

Amin

Fi Emanillah!

Uydu Alýcýsý

Korax ipplus HD 

Þevval ile kaza orucuna nasýl niyetlenilir?

Þevval ayý hac aylarýnýn baþlangýcýdýr.Onun için bu ayda 6 gün oruç tutmak çok faziletlidir.

Bu oruca niyet ederken;
    "Niyet ettim Rýza-i þerifin için Þevval ayý orucuna"diye niyet edilir.

Eðer bu ayda þevval orucu deðilde Ramazan ayýnýn kazasý tutlacak ise ;
    "Niyet ettim Rýza-i þerifin için ramazan ayýndaki kaza orucuma"diye niyet edilir.

Ancak ayný anda hem nafile oruca hemde kaza orucuna niyet edilmez.
    Eðer oruç tutacak kimsenin þevval orucu tutmadan sadece kaza orucu tutmaya gücü yetiyorsa o zaman kaza orucuna niyet eder ve "Niyet ettim rýza-i þerifin için þevval ayýna hürmeten kaza orucuma"derse hem kaza borcunu ödemiþ olur,hemde orucunu bu ayda tuttuðu içinde ayrýca bu ayýn sevabýndanda istifade etmiþ olur.

Eðer niyet ederken þevval orucuna niyet edilmiþ ise,bu oruçlar kaza orucu yerine geçmez.Kaza orucu diye belirtmek icap eder.
    Alinti,(fetvalar.com)

Uydu Alýcýsý

Korax ipplus HD 

Þevval ayý Orucumuzuda unutmayalim kardeslerim!

selam ve dua ile..

erlig23 - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 3069

Uydu Alýcýsý

redline 

Allahuteala bütün Müslüman Kardeslerimin Þevval Ayý orucunu kabul eylesin
    Dadaloglu Bunu beðendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)