Beyne ve diðer organlara iyi geldiði bilinen, omega yað asitleri, antioksidan, vitamin ve mineral bakýmýndan zengin besinler unutkanlýðý önlüyor... “Bunun için temel þart; haftada bir kez balýk tüketmek, soðaný da sofralardan eksik etmemek" lazým. Özellikle kýrmýzý soðan içerisinde bulunan hafýza güçlendirici bileþenlerle tam bir zihin açýcý.

Yað asitleri ve yaþla birlikte görülen biliþsel gerilemeyi yavaþlatan E vitamini bakýmýndan zengin olan kabuklu yemiþ ve tohumlar unutkanlýkla mücadele için önerilen besinler arasýnda yer almaktadýr. Ceviz, fýndýk, kaju, badem, yer fýstýðý, ay çekirdeði, susam, keten tohumu gibi yemiþlerden birini her gün bir avuç yemek hafýzanýn korumasýna katkýda bulunur. Keten tohumunu aktarlardan (çerçilerden) bulabilirsiniz.Hergün bir talý kaþýðý keten tohumunu aðzýna atýn bir su bardaðý su ile yutun.

selam ve dua ile..