Ergin Ataman dönemi sona erdi

Baþantrenör Ataman ile A Milli Erkek Basketbol Takýmý'nýn yollarý ayrýldý.

A Milli Erkek Basketbol Takýmý'nda baþantrenör Ergin Ataman'ýn görev süresi sona erdi.
Ayný zamanda Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takýmý'ný da çalýþtýran Ataman, AA'ya yaptýðý açýklamada, milli takýmdaki görev süresinin dolduðunu söyledi.
Ataman: "Milli takýmda büyük bir onurla görev yaptým"
Galatasaray Odeabank ya da A Milli Takým arasýnda tercih yapmasý gibi bir durumun söz konusu olmadýðýný dile getiren Ataman, "Burada herhangi bir tercih söz konusu deðil. Milli takýmda 3 yýllýk sözleþmem sona erdi. Galatasaray Odeabank ile 2017 yýlýnýn haziran ayýna kadar sözleþmem var. A Milli Takým'ýn 2017 Avrupa Þampiyonasý öncesine kadar herhangi bir faaliyeti olmadýðý için tercih yapmamý gerektirecek bir þey söz konusu deðil. Milli takýmda büyük bir onurla görev yaptým, gelecekte de görev verildiði takdirde onurla çalýþýrým" diye konuþtu.
Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu Baþkaný Harun Erdenay ile görüþtüðünü belirterek, þunlarý kaydetti:
"Ortada kýrgýnlýk gerektirecek herhangi bir þey yok. Milli takýmdaki sözleþmem bitti. Takýmýn 2017'nin yaz aylarýna kadar faaliyeti yok. Milli takýmda herhangi bir faaliyet yokken, sözleþmemin devam etmesinin zaten bir anlamý yoktu. Türkiye Basketbol Federasyonu, antrenör konusunda zamaný geldiðinde tercihini yapacaktýr. Ben görüþlerimi baþkanla paylaþtým. Baþkanla sürekli bir istiþare içindeyiz. Dolayýsýyla herhangi bir kýrgýnlýk söz konusu deðil. Galatasaray Odeabank ile sözleþmem sezon sonunda tamamlanýyor. Galatasaray Odeabank ile sözleþmem bittikten sonra farklý bir tasarrufta bulunma hakkým doðar."
Edenay: "Ataman Galatasaray'ý tercih etti"
Harun Erdenay ise yaptýðý açýklamada Ataman'ýn Galatasaray'daki hedefleri doðrultusunda milli takýmdaki görevini býraktýðýný belirtti.
Tecrübeli teknik adamýn sarý-kýrmýzýlý takýmý tercih ettiðini belirten Erdenay, önümüzdeki günlerde yeni antrenörü açýklayacaklarýný söyledi.
Harun Erdenay, "Ergin Ataman'a, 'milli pencereler açýlýyor. Antrenörün milli takýma konsantre olmasý gerekiyor. Sezon sonu kararýný ver, ona göre yolumuza bakalým' dedim. Ergin hoca da sezon sonunda bana gelip, 'Ben Galatasaray'ý tercih ettim. Bu sene Euroleague'de olacaðýz dedi" sözleriyle süreci anlattý.
Milli takým kariyeri
Ergin Ataman, 2014 yýlýnda baþýna geçtiði A Milli Takým'da resmi ve özel 45 karþýlaþmada görev yaptý. Ataman yönetimindeki ay-yýldýzlý takým, 2014 Dünya Kupasý'nda çeyrek finale yükselirken, 2015 Avrupa Þampiyonasý'nda ikinci turda elendi.
Milli takým, Ergin Ataman yönetiminde katýldýðý 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarý Elemeleri'nde ise baþarýlý olamadý. Ay-yýldýzlý ekip, Ataman'ýn görev süresinde oynadýðý 45 maçtan 20 galibiyet, 25 maðlubiyetle ayrýldý.