Bilgilendirme : Bu konu 3393 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Taha Akgül saðlýk kontrolünden geçtiTaha Akgül, daha önce ameliyat edildiði hastanede saðlýk kontrolünden geçti
http://www.trtspor.com/resimler/164000/165067.jpg
2016 Rio Olimpiyat Oyunlarý'nda serbest güreþ 125 kiloda altýn madalya kazanan Taha Akgül, daha önce ameliyat edildiði hastanede saðlýk kontrolünden geçti.
Taha Akgül, antrenörü Abdullah Çakmar ile geldiði hastanede doktorlarla bir araya gelerek saðlýk durumunu deðerlendirdi.
Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Baþkaný Prof. Dr.
Bu konu 6661 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Taha Akgül saðlýk kontrolünden geçti
6661 Reviews
-
Uye No : 14995
Taha Akgül, daha önce ameliyat edildiði hastanede saðlýk kontrolünden geçti

2016 Rio Olimpiyat Oyunlarý'nda serbest güreþ 125 kiloda altýn madalya kazanan Taha Akgül, daha önce ameliyat edildiði hastanede saðlýk kontrolünden geçti.
Taha Akgül, antrenörü Abdullah Çakmar ile geldiði hastanede doktorlarla bir araya gelerek saðlýk durumunu deðerlendirdi.
Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Mehmet Serdar Binnet, yaptýðý açýklamada, olimpiyatlar öncesi yaklaþýk 6 ay Taha'nýn saðlýk durumunu takip ettiklerini söyledi.
Özverili bir çalýþma süreci geçirdiklerini anlatan Binnet, "Elimizden geldiðince týbbi hizmetleri sunmaya çalýþtýk. Hakikaten çok stresliydi. Bu süreç içerisinde hastanemiz adeta takýmýn arkasýnda bir takým kurdu. En büyük mutluluðumuz bir olimpiyat þampiyonunu hazýrlamýþ bir týbbi ekip olmamýz. Hem Taha'nýn baþarýlarýndan dolayý çok gururluyuz hem de ekip çalýþmasýnýn gösterdiði baþarýdan dolayý da mutluyuz." diye konuþtu.
Operatör doktor Tural Ahmad ise Taha'nýn en büyük rakibinin sakatlýklar olduðunu ve milli sporcunun öncelikle bunlarý yendiðini anlattý.
Taha'nýn Avrupa Þampiyonasý öncesi baldýr kaslarýnda yýrtýk tespit edildiðini anýmsatan Ahmad, organizasyonlar nedeniyle kýsa sürede kök hücre yöntemleriyle ilerleme kaydettiklerini söyledi.
Ahmad, "Tabii ki dediðimiz gibi antrenman sýrasýnda aðýr sýklet sporcularda çok sýk gördüðümüz bir þey. Tekrar nüksetme olasýlýðý oluyor. Yavaþ yavaþ antrenman sonrasýnda bu türlü rahatsýzlýklarýn geçti ve olimpiyatlara hazýr bir þekilde gönderebildik Taha'yý. Artýk sakatlýklar Taha'dan korksun diyoruz. Bundan sonrada baþarýlar diliyoruz." ifadelerini kullandý.
Olimpiyat þampiyonu Taha ise ciddi bir sakatlýk dönemi geçirdiðini belirterek, Avrupa ve dünya þampiyonalarýna hazýrlanan bir sporcu olarak hiçbir þeyden kaçmadýðýný söyledi.
Sakatlýðýna raðmen Avrupa Þampiyonasý'nda Ýstiklal Marþý'ný okutabilmek için güreþtiðini anýmsatan Taha, "Kök hücre tedavisi ve fizik tedavi sürecinde 2 ay burada tedavi gördüm. Tedavi sürecimiz çok baþarýlý geçti ben ayaðýmla bir kiloyu dahi kaldýramýyordum. Yani o derece büyük bir sakatlýk atlattým." diye konuþtu.
Saðlýkla ilgili süreci atlatarak olimpiyatlara hazýrlandýðýný vurgulayan Taha, þunlarý kaydetti:
"Tabii kolay olmadý, o sakatlýðý yenip tekrar gidip orada þampiyon olabilmek. Özellikle ben hiçbir müsabakaya da giremedim, yani maç eksiðim vardý. Aslýnda beni biraz tedirgin eden de buydu. Önemli müsabakalara girip kendimi göstermem gerekiyordu. Hiçbir yerde güreþmeden direkt olimpiyatlara gittim orada güreþtim. Tabii Allah da yüzümüze baktý. Ülkemize tek altýn madalyayý kazandýrdým. Tabii burada emeði geçen bütün hocalarýma ayný zamanda antrenörüm Abdullah Çakmar'a, teþekkür ediyorum. Çünkü sakatlýðým süresince özellikle hastaneye gidip gelmemde bile biz sürekli beraberdik. Ayný evde kaldýk, beraber hazýrlandýk. Ben emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Hastanemiz sað olsunlar, sürekli yanýmýzdalar o konuda hiç þüphemiz yok."
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)