Bilgilendirme : Bu konu 3357 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Doðum yaptýktan 10 ay sonra dünya üçüncüsü olduMilli sporcu Derya Can "Türk kadýnýnýn istediði zaman istediði baþarýyý elde edebileceðini kanýtladým" dedi.
http://www.trtspor.com/resimler/166000/167830.jpg
Akdeniz'de daha önce serbest dalýþ branþýnda 2 dünya rekoru kýran milli sporcu Derya Can, ikinci doðumunun ardýndan yeniden baþladýðý sporda, önce Türkiye þampiyonu, ardýndan da dünya üçüncüsü oldu.
Deðiþken aðýrlýk ip destekli paletsiz derin dalýþ ve sabit aðýrlýk paletsiz ip destekli
Bu konu 5618 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Doðum yaptýktan 10 ay sonra dünya üçüncüsü oldu
5618 Reviews
-
Uye No : 14995
Milli sporcu Derya Can "Türk kadýnýnýn istediði zaman istediði baþarýyý elde edebileceðini kanýtladým" dedi.

Akdeniz'de daha önce serbest dalýþ branþýnda 2 dünya rekoru kýran milli sporcu Derya Can, ikinci doðumunun ardýndan yeniden baþladýðý sporda, önce Türkiye þampiyonu, ardýndan da dünya üçüncüsü oldu.
Deðiþken aðýrlýk ip destekli paletsiz derin dalýþ ve sabit aðýrlýk paletsiz ip destekli dalýþ branþlarýnda Türkiye'nin yetiþtirdiði önemli sporculardan Derya Can, dünya rekorlarý kýrdýktan sonra ikinci çocuðu için spora ara verdi.
Derin isimli ikinci çocuðunun doðumunun üzerinden 3 hafta geçtikten sonra koþmaya baþlayan Can, bir ay önce yapýlan Türkiye Þampiyonasý'nda birincilik kürsüsüne çýktý. Can, Antalya'nýn Kaþ ilçesinde gerçekleþtirilen 2. Dünya Serbest Dalýþ Þampiyonasý'nda da sabit aðýrlýklý mono palet yarýþýnda 4 Ekim'de 78 metreye 2 dakika 2 saniyede dalýþ yaparak dünya üçüncülüðünü elde etti.
"Sanýyorum, bana uðurlu geliyorlar"
Orta Doðu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtý Sporlarý Kulübü üyesi milli sporcu Can, yaptýðý açýklamada, 2002 yýlýnda baþladýðý serbest dalýþ sporunda birçok baþarý elde ettiðini söyledi. Can, 2014 yýlýnda deðiþken aðýrlýk ip destekli paletsiz derin dalýþ branþýnda 90 metreye dalýp dünya rekoru kýrdýðýný anýmsatarak, daha sonrasýnda ise Derin adýný verdikleri ikinci çocuðunun dünyaya geldiðini ifade etti.
Kýzýnýn þu anda 10 aylýk olduðunu belirten Can, þöyle konuþtu:
"Bir ay önceki Türkiye Þampiyonasý'nda, Türkiye rekoru kýrarak þampiyon oldum. Sonrasýnda ayný branþta 78 metreye dalarak dünya üçüncüsü oldum. Çok mutluyum. Doðumdan kýsa bir süre sonra derece elde etmek benim için gurur verici. Böyle bir durumda da Türk kadýnýnýn istediði zaman istediði baþarýyý elde edebileceðini kanýtladým. Bir de 5,5 yaþýnda bir oðlum var. Oðlumun doðumundan sonra da dünya þampiyonasýnda güzel dereceler elde etmiþtim. Sanýyorum, bana uðurlu geliyorlar."
Can, doðum yapana kadar doktorunun izniyle koþtuðunu, doðumdan 3 hafta sonra da koþulara yeniden baþladýðýný ve spora çok ara vermediðini ifade etti.
Hamileliði döneminde 10 kilo aldýðýný ve bu kilolarý doðumdan sonra verdiðini anlatan Can, "Bu tabii ki beslenme ve sporla alakalý. Yeterli besin aldýktan sonra çok fazla kilo alýnmýyor. Biraz dikkat etmek gerekiyor. Hamilelik her kadýnda farklý oluyor. Sporcu ve disiplinli olduðumdan dikkat ettim." diye konuþtu.
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)