Kayaalp'ten "geleceðin þampiyonlarýna" yardým

Milli güreþçi Rýza Kayaalp, Yozgat'ta güreþ eðitimi alan çocuklara spor malzemesi hediye etti.

Milli güreþçi Rýza Kayaalp, Yozgat’ta güreþ eðitimi alan çocuklara spor malzemesi yardýmýnda bulundu.
Kayaalp, adýný taþýyan spor salonunda, Yozgat Güreþ Eðitim Merkezi bünyesinde bulunan 30 çocuða eþofman, tiþört ve çorap daðýttý.Daðýtým programýnýn ardýndan gazetecilere açýklamada bulunan Kayaalp, 2000 yýlýnda Yozgat Güreþ Eðitim Merkezi'nde spora baþladýðýný hatýrlattý.O zamanlar zor þartlar altýnda eðitim gördüklerini, ülkenin kriz döneminden geçtiðini ve spor malzemelerinin çok iyi olmadýðýný belirten Kayaalp, þunlarý söyledi:"O günleri düþünüp burada yetiþen bir sporcu olarak arkadaþlarýmýza, geleceðin þampiyonlarýna malzeme yardýmýnda bulundum. Zaten her zaman yanlarýnda olmaya çalýþýyorum. Ben de onlarýn geçtiði bu yoldan geçen bir güreþçi olarak hiçbir zaman arkamýzdan gelenleri unutmuyorum. Bir Yozgatlý olarak da güreþçi kardeþlerimizin yanýnda olduðumu gösteriyorum. Kendilerine de eþofman ve tiþört yardýmýnda bulundum. Ýnþallah onlar da bizleri örnek alýr, ilerde çok çalýþarak ülkemize ve Yozgatýmýza þampiyonluklar getirirler. Bizim tek temennimiz bu. Bu bir hayýr iþi deðil, gönül iþidir, bir örnek olmadýr benim için.""Yeni þampiyonlarýn yetiþmesine vesile olmak istiyorum"Büyüdüðü yerdeki çocuklarý unutmadýðýný ve onlarýn her zaman yanýnda olduðunu dile getiren Kayaalp, "Ülkemize yeni þampiyonlarýn yetiþmesine vesile olmak ve onlarý heyecanlandýrmak istiyorum. Ýþlerine daha iyi sarýlmalarý için yanlarýnda destek olmaya çalýþýyorum." diye konuþtu.Eski güreþ eðitim merkezleri için çürük raporu alýndýðý bilgisini veren Kayaalp, þöyle devam etti:"Þu an bir apartman dairesinde güreþ eðitimlerine devam ediliyor. Yeni bir güreþ eðitim merkezinin Yozgat’a kazandýrýlmasý inþallah en kýsa zamanda gerçekleþir. Daha iyi imkanlarda, ilerleyen yýllarda ülkemizde birçok þampiyon sporcunun yetiþmesi için bunun gerçekleþmesini arkadaþlarla beraber bekliyoruz."- Ekinci: "Onun gibi þampiyon olmak istiyoruz"Güreþ eðitimi alan lise 1. sýnýf öðrencisi Ahmet Emin Ekinci, Rýza Kayaalp'e yardýmýndan dolayý teþekkür ederek, "Ýlerleyen zamanlarda biz de þampiyon olduðumuzda bizden küçük arkadaþlarýmýza aynýsýný yaparýz. Rýza aðabeyimiz sürekli bizim yanýmýza geliyor, bizi ziyaret ediyor. Biz de onu örnek alýyor, onun gibi þampiyon olmak istiyoruz." ifadelerini kullandý.