"Çok çekiþmeli bir sezon olacak"

Türkiye Voleybol Federasyonu Baþkaný Mutlugil, yeni sezonla ilgili açýklama yaptý.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Baþkaný Özkan Mutlugil, Vestel Venüs Sultanlar Ligi ile Efeler Ligi'nde yeni sezonun çok çekiþmeli geçeceðini söyledi.

Mutlugil, 22 Ekim Cumartesi günü baþlayacak olan 2016-2017 sezonuyla ilgili, AA'ya yaptýðý deðerlendirmede, "Yeni isimleriyle yepyeni bir heyecana sahne olacak olan liglerimiz ve kupa karþýlaþmalarýmýzýn çok çekiþmeli geçeceðini ümit ediyorum. Çok çekiþmeli bir sezon olacak. Bu yýl Vestel Venus sponsorluðunda ve ilk kez Sultanlar Ligi ismiyle oynanacak olan Vestel Venus Sultanlar Ligi ile 47'ncisi düzenlenecek ve yine yeni ismiyle ilk sezonunu yaþayacak olan Efeler Ligi, hafta sonu oynanacak karþýlaþmalarla baþlayacak." dedi.
Lig heyecaný devam ederken, hem bayanlar hem de erkekler kategorilerinde toplam 12 takýmýn, Avrupa'nýn en önemli organizasyonlarýnda, þampiyonluk adayý olarak mücadele edeceklerini dile getiren Mutlugil, "Bugüne kadar 17 kez yurt dýþýndan ülkemize kupa getirmeyi baþarmýþ olan takýmlarýmýza Avrupa ve dünyadaki tüm maçlarýnda baþarýlar diliyorum. Takýmlarýmýzýn yurt dýþýndaki baþarýlarýna yenilerini ekleyerek kazanacaklarý kupalarla bizi mutlu edeceklerine yürekten inanýyorum." diye konuþtu.
Hem bayanlar hem de erkeklerde dünyanýn en iyi oyuncularýnýn bir araya geldiði bir lige sahip olduklarýnýn altýný çizen Mutlugil, þöyle devam etti:
"TVF olarak, liglerimizin markalaþmasý ve kalitesinin yükselmesi amacýyla yapmýþ olduðumuz çalýþmalarý bu yýl bir adým daha ileriye taþýyoruz. Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi'nin yurt dýþýnda da seyredilmesi ve takipçilerinin artmasý yönündeki çalýþmalara yoðunlaþtýk. Öncelikli olarak Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin yayýn haklarýný yurt dýþýna satmak istiyoruz. Bu konudaki çalýþmalarýmýzý kýsa zaman içerisinde sonuçlandýrmak arzusundayýz."
Mutlugil, voleybol ailesinin keyifli bir sezon geçirmesini temenni ederek, "Marka deðerinin ve kalitenin her geçen yýl daha da yükseldiði, üst düzeydeki örnek sporcularýn mücadele ettiði liglerimizde seyir zevkinin bol olacaðý müsabakalar, sezon boyu sporseverleri bekliyor olacak." diyerek sözlerini tamamladý.