Bilgilendirme : Bu konu 3337 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Windows yerine Linux kullanmanýn zamaný geldi mi?
Linux, size Windows veya OS X'i býraktýrabilecek kadar iyi bir seviyeye geldi mi? Evet; iþte nedenleri!
http://cdn.chip.gen.tr/images/content/2016071716591082072.jpg
Windows veya OS X þart mý? Hayýr, deðil!
NetMarketShare verileri, Linux'un masaüstündeki kullaným oraný yüzde 2'ye ulaþtýðýný söylüyor. Açýk kaynak kodlu Linux için bu bir ilk. Peki bu veriler, Linux'un Windows ve Mac OS X'in yerini alabileceði anlamýna mý geliyor?
Bu konu 9495 kez görüntülendi 3 yorum aldý ...
9495 Reviews
-
Uye No : 29011
Linux, size Windows veya OS X'i býraktýrabilecek kadar iyi bir seviyeye geldi mi? Evet; iþte nedenleri!

Windows veya OS X þart mý? Hayýr, deðil!
NetMarketShare verileri, Linux'un masaüstündeki kullaným oraný yüzde 2'ye ulaþtýðýný söylüyor. Açýk kaynak kodlu Linux için bu bir ilk. Peki bu veriler, Linux'un Windows ve Mac OS X'in yerini alabileceði anlamýna mý geliyor? Ortalama bir kullanýcý için cevap evet! Ýþte nedenleri.
1. Linux aslýnda kolay: Çoðu kullanýcý Linux'un geliþtiricilere yönelik bir iþletim sistemi olduðunu düþünüyor ancak bu doðru deðil. Linux farklý olsa da terminalhakkýnda hiçbir þey bilmeden, ona birkaç günde alýþabilirsiniz. Çoðu Linux daðýtýmý, dosyalarý düzenlemeye, PDF okumaya, resim düzenlemeye yönelik temel uygulamalarla birlikte geliyor.
2. Geliþmiþ masaüstü: Linux'ta sadece geliþmiþ ve iþlevsel bir masaüstü deðil, hem yenilikçi, hem de gayet güzel görünen, diðer iþletim sistemlerindekine rakip olabilecek bir masaüstü sizi bekliyor.
3. Web tarayýcýsýnda her þeyi yapabilirsiniz: Bilgisayar baþýnda harcadýðýmýz sürenin çoðunu web tarayýcýsýnda geçiriyoruz. Çoðumuz PC'mizde yalnýzca bir web tarayýcýsýyla yaþayabilecek durumdayýz (Chromebook'lar bunun iyi bir örneði). Bunu hesaba katarak Linux masaüstünde, Netflix izlemeden çevrimiçi Microsoft Office belgelerinizi düzenlemeye her þeyi yapabileceðinizi söyleyebiliriz. Tabi Docs, Pixlr ve Chrome Web Store'daki tüm uygulamalarý da unutmamak gerek.
4. Daha çok yazýlým mevcut: Linux'a geçerken bildiðiniz bazý uygulamalarý geride býrakacaksýnýz, ancak kullanabileceðiniz yazýlýmlarýn sayýsý sürekli olarak artýyor. Chrome'u kullanarak web'de gezinebilir, Steam ile oyunlarý indirebilir, Firefox, Thunderbird, LibreOffice, GIMP, Atom, VLC, ve InkScape gibi popüler araçlarý Windows'ta olduðu gibi, Linux'ta da kullanabilirsiniz.
-
-
-
Uye No : 8
ben ikisini birden kullanýyorum ne windows dan vaz geçebiliyorum nede linuxdan
------------------------------------------------------------------------------

-
Uye No : 29011
Her iþletim sisteminin kendine özgü çalýþmalarý ve uygulamalarý olmasý güzel olsa gerek
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)