Milli Güvenlikte Pardus Dönemi Baþlýyor

Milli iþletim sistemi olarak ön plana çýkan Pardus güvenlik alanýnda da kullanýlmaya baþlanacak.

Türkiye'de geliþtirilen ve þu anda kullanýma sunulan Pardus, giderek daha fazla ilgi görmeye baþlarken yapýlan son açýklamalarda milli iþletim sisteminin artýk savunma sanayinde de kullanýlacaðý belirtildi.
Linux alt yapýsý üzerine kurulan Pardus, önemli özelliklere sahip olurken yapýlan açýklamalar milli güvenlik konusunda önemli geliþmelere iþaret etti. Konuyla ilgili resmi Açýklamalar HAVELSAN genel müdürü Ahmet Hamdi Atalay tarafýndan yapýlýrken yeni yapýlacak geliþtirmelerde Pardus’un çok önemli bir avantaj saðlayacaðý ve bu avantaj ile birlikte daha iyi bir þekilde geliþim saðlayabileceði belirtildi.
Lisans Maliyetleri Düþecek
Milli iþletim sisteminin en önemli özelliklerinden bir tanesi de lisans maliyetlerinin düþürülecek olmasý. Genelde Windows iþletim sistemleri üzerinden yapýlan bilgisayar otomasyonlarýnýn lisanslama ücretleri dahi oldukça yüksek bir maliyet getirirken, tüm bu faaliyetler ülke dýþýna sermaye gitmesine neden oluyordu. Türkiye ekonomisi için olumsuz bir durum yaratýlsa da Pardus seçimi ile birlikte artýk lisans ücretlerinin yurt dýþýna gidecek olmamasý ve lisanslama iþlemlerini milli yazýlým üzerinden gerçekleþtirilmesi iþlerde de hýzlý bir çözüm sunacak. Ekonomik anlamda da büyük bir avantaj saðlayacak olan Pardus bu bakýmdan geleceðe yönelik önemli bir imkan sunuyor.