Bilgilendirme : Bu konu 4283 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
DÜNYANIN ÝLK ÝCATLARI
ÝLK TELEVÝZYON:..
http://img113.imageshack.us/img113/4570/ilktvzx7.jpg
ÝLK GÖZLÜK:..
http://img48.imageshack.us/img48/3831/gozlukxt9.jpg
ÝLK BÝSÝKLET:..
http://img91.imageshack.us/img91/9946/bisiklettx7.png
Bu konu 7914 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Dünyanýn ilk icatlarý
7914 Reviews
-
Uye No : 42955
Dünyanýn ilk icatlarý
DÜNYANIN ÝLK ÝCATLARI
ÝLK TELEVÝZYON:..

ÝLK GÖZLÜK:..

ÝLK BÝSÝKLET:..

ÝLK PLASTÝK PARA:..
Avustralyalý uzmanlarýn kaliteli plastik para yapma çalýþmalarý 1988 yýlýnda sonuç vermiþ, ve ilk defa bu para basýlmýþtýr.

..:ÝLK ÞÝÞÝRÝLEBÝLEN HOPORLOR:..
Cebob Inflatabel Pop Dual Speaker Portatifliði ilginç bir þekilde sunan ve çýkýþ gücü 10watt olan bir ürün.Dizüstü sistemlerde müzik keyfi yaþamak isteyenler için tasarlanmýþ.Bu ürün 35 Euro luk satýs fiyatýna sahip.Dahili yükselteç ve ses kontrol düðmeleri de üzerinde mevcut
Þiþirip þiþirip kullanýrsýnýz artýk.

ÝLK ROBOT SÜPÜRGESÝ:..
Ýnsan gücüne ihtiyac kalmadan temizliðinizi yapacak bir robot siz uzatýn ayaklarýnýzý dinlenin o temizliðini yapar...

ÝLK HEYKEL:..
Uygarlýk tarihinin bilinen en eski heykeli Þanlýurfa'da bulundu. Ana Tanrýça imgesinden çok önceleri erkeðin kutsal yaratýk olduðunun kanýtý sayýlan heykel, 11 bin yýl öncesine ait

..:ÝLK ROBOT BALIK:..
Es*** Üniversitesi'nde tasarlanan robot balýk, sensörleriyle kendisini kontrol ediyor ve bir balýðýn hareketlerini týpatýp taklit edebiliyor.

ÝLK BÝLGÝSAYARLI AYAKKABI:...
Beni tanýyanlar Nike sever bir insan olduðumu bilirler. þimdiye kadar giydiðim ayakkabýlarýn arasýnda en çok Nike'larda rahat etmiþimdir. Ayakkabý markasý olarak ilk Adidas hakkýnda yazacaðýmý, ben de tahmin etmiyordum aslýnda.
Adidas_1 adlý bir ayakkabý çýkarýyorlar. Bu cihaz, çalýþtýrdýðýnýz zaman istediðiniz taban sertliðini sürekli saðlayan bir ayakkabý. Her adýmýnýzda yeri ve uyguladýðýnýz kuvveti analiz edip, mekanizmasýyla taban sertliðini ayný seviyede tutuyor. Reklamýný pek sevmedim, ama ayakkabýnýn kendi konsepti güzel. Dünyanýn ilk akýllý ayakkabýsý þeklinde de bir sloganlarý var.

ÝLK HARÝTA:..
Piri Reis tarafýndan çizilen Dünyanýn ilk haritasý...

ÝLK POPO YIKAYAN TUVALET:..
NASA'nýn uzay araçlarýnda bulunan tuvaletler artýk günlük hayatta da kullanýlmaya baþlandý. Yüksek teknoloji ürünü bu kozetler Japonlar tarafýndan icat edildi. Teknoloji klozete oturulduðunda devreye giriyor. Klozete yerleþtirilen düðmelerle yýkama ve kurutma komutu verilebiliyor. Japonya'da yaygýn olarak kullanýlan bu klozetler Ýngiltere'de de yoðun ilgi gördü. Uzmanlar tuvalet kaðýdý kullanýlmadýðý için bu tuvaletleri çevreci ilan etti.

ÝLK KLÝMASI:..
Toshiba, binlerce megavatlýk enerji istasyonlarýndan, enerji kullanýmýnda en son yenilikleri ihtiva eden minyatür çip teknolojisine kadar oldukça geniþ ürün yelpazesi ile sanayi alanýnda etkin faaliyetleri bulunan global bir kurumdur. Toshiba'nýn üretim yelpazesinde endüstriyel cihazlar, ulaþým, enerji istasyonlarý, dayanýklý tüketim mallarý, bilgi ve haberleþme donanýmý bulunur; birçok elektronik aygýtýn kullanýlabilmesini saðlayan yarý iletken maddeler de, Toshiba'nýn üretimini hýzla arttýrdýðý ürünler arasýndadýr.Toshiba'nýn tarihi ilginç, özellikli, deðiþik ve sürprizlidir.100 yýl kadar önce pitoresk bilmecesi gibi olan Japon ünü kýrýlýp endüstriye susamýþ yýllara açýlýrken baþlar. Elektrik yeni icat edilmiþti ve 1899 da Japonya'da ilk olarak elektrik aydýnlatma ekipmanlarý yapan firma Tokyo Electric Company ismini benimsedi, yaklaþýk ayni tarihlerde Japonya’daki en büyük aðýr elektrik ekipmanlarý üretimi yapan firma da Shibauro Electric Company ismini benimsedi. 1939 yýlýnda bu iki firma birleþti ve Tokyo Shibauro Electric Company ismi þirketin bütün dünyada ev aletlerindeki ismi olarak tanýnmaya baþlandý. Bu iki þirketin birleþmesi ile birlikte TOSHIBA adý rumuz olarak kullanýlmasýna raðmen 1978 yýlýna kadar resmi olarak kullanýlmadý.
Bugün Toshiba Corporation, yaklaþýk 40 ülkede sahip olduðu 100'ün üzerindeki alt þirketini idare etmektedir,yani bu bir kenarýndan herkesi etkileyebilir demektir. Halen, ileriye dönük düþünce yapýsý ile yeni teknolojilere açýk bir dünya firmasý olmayý sürdürmektedir

alýntýdýr...
TÜM KONULARIM ALINTIDIR YALNIZCA TANITIM VE BÝLGÝ AMAÇLIDIR
----------------------------------
Sungate TÝTAN 4K UHD
0.8°W-4.9°E-7.0°E-9.0°E-13.0°E-16.0°E-19.2°E-39.0°E-42.0°E-46.0°E
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)