Ataman'dan Ciguli'nin þarkýsýna tepki!

Ergin Ataman, maçta Göksenin Köksal'a gösterilen tepkiyi ve karþýlaþma sonunda çalýnan þarkýyý sert bir dille eleþtirdi.

Galatasaray Odeabank Baþantrenörü Ergin Ataman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'ye 92-74 yenildikleri derbi maçta sarý-lacivertli taraftarlarýn oyuncularý Göksenin Köksal'a gösterdiði tepkiyi sert bir þekilde eleþtirdi.
Karþýlaþma sonunda çalýnan Ciguli'nin Binnaz þarkýsýna da tepki gösteren Ergin Ataman, "Çok büyük saygýsýzlýk yapýldý" dedi.
"Göksenin Köksal'a karþý yapýlan küfürleri kýnýyorum"
Karþýlaþmanýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Ataman, son çeyrekte sarý-lacivertli taraftarlarýn, oyuncusu Göksenin'e küfür ettiðini savunarak, þunlarý kaydetti:
"Sporda hep 'fair-play' diyoruz. Bundan 10 gün önce Fenerbahçe'yle kendi sahamýzda karþýlaþtýk. Gayet de temiz bir þekilde, en ufak olay çýkmadan maç sonuçlandý. Fenerbahçe taraftarýnýn bu akþam milli oyuncumuz, takýmý geçen sezon Avrupa Kupasý kazanýrken yüreðini ortaya koyarak Türk gençlerine örnek olan Göksenin Köksal'a karþý yapýlan küfürleri kýnýyorum. Kendimi geçtim, ben artýk tecrübe kazandým. Onlara artýk gülüp geçiyorum. Sloganlarý da eski, artýk yeni bir slogan bulsunlar. Fenerbahçe büyük bütçelerle kurulu, Avrupa þampiyonluðuna oynayan bir takým ama kadrosunda oynattýðý tek Türk yok. Galatasaray bu Türk oyuncularla Avrupa Kupasý'ný kazandý. Biraz saygý istiyoruz."
Tepkilerden sonra Göksenin Köksal'ý tekrar oyuna almasý da sorulan Ataman, þu cevabý verdi:
"Göksenin'i niye oyundan çýkarayým. Bir þey yapýp yapmadýðýný da görmedim. Tribünlere bir jest yapmýþ olabilir. Bu bir spor ve adrenalin var. Bu kadar küfürlere karþý Göksenin'in küfür ettiðini sanmýyorum. Belki eliyle 'ne yapýyorsunuz?' demiþtir. Fenerbahçe yönetimi de bu konu hakkýnda çýkýþacaðýna kendi taraftarýný kontrol etmeye çalýþsýn. Biz bundan dolayý saha kapatma cezasý aldýk. Taraftarýn bu davranýþýný kýnýyorum."
"Büyük saygýsýzlýk yapýldý"
Karþýlaþma sonunda çalýnan Ciguli'nin Binnaz þarkýsýna da tepki gösteren Ergin Ataman, "Çok büyük saygýsýzlýk yapýldý maç bittiðinde. Soyunma odasýna giderken, 'çalgýcý, nokta nokta' þarkýsýnýn çalýnýp, taraftarlara 'Galatasaray' söyletilmesini þiddetle kýnýyorum." dedi.
"Basketbolun kurallarý var. Kulüp baþkaný veya sporcu anons yapamaz"
Ataman, Fenerbahçe'nin kaptaný Melih Mahmutoðlu'nun taraftarý uyarmak için yaptýðý anonsa da deðinerek, "Basketbolun kurallarý var. Kulüp baþkaný, sporcu anons yapamaz. Sonuçta anons yapan birisi var. Bu bir kural hatasý ama Melih'in yaptýðý iyi niyetli. Son 5 dakikada hiçbir gerginlik yapmadýk. Çünkü taraftar tahrik olup, 3. anons yapýlsaydý, 'Ataman mahsus yapýyor, Fenerbahçe'nin sahasýný kapattýrýyor.' denilecekti. Mola alýp oyuncularýma 'kaybettik, tahrik etmeyin. Bundan sonraki Galatasaray maçýnda sahalarý kapanmasýn, bunu yapmayýn.' dedim. Son 5 dakikayý da sakin geçirdik." ifadelerini kullandý.
Karþýlaþmadaki performanslarýný da deðerlendiren Ataman, ilk yarý iyi oynadýklarýný ancak 3. çeyrekteki performanslarý ve uzun oyuncularýnýn Jan Vesely'i tutamamasý nedeniyle rakiplerine yenildiklerini söyledi.
Galatasaray Odeabank'ýn kaptaný Sinan Güler ise 3. periyottaki performanslarýnýn maçýn sonucunu belirlediðini kaydetti.