"Ýyi savaþtýk"

Darüþþafaka Doðuþ Baþantrenörü Blatt: "Ýlk çeyrekte kazandýðýmýz fark çok iþimize yaradý"

THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasýnda Ýstanbul'a namaðlup gelen CSKA Moskova'ya ilk yenilgisini tattýran Darüþþafaka Doðuþ'un baþantrenörü David Blatt, elde edilen galibiyet için çok iyi savaþtýklarýný söyledi.

Çok iyi bir takýma karþý kazandýklarýný vurgulayan Blatt, "Çok büyük bir takýma karþý bu galibiyeti almak için iyi savaþtýk. Ýlk çeyrekte kazandýðýmýz fark çok iþimize yaradý. Bu maçý kazanmamýz kulübümüz ve oyuncularýmýz açýsýndan çok þey ifade ediyor ama sonuçta bir galibiyet elde ettik." dedi.
Çok zor bir ligde oynadýklarýný dile getiren tecrübeli antrenör, "Bu galibiyet þunu gösteriyor; sert oynarsanýz, mücadele ederseniz ve yaptýðýnýz iþi severseniz böyle bir galibiyet alabilirsiniz." ifadelerini kullandý.
CSKA Moskova karþýsýnda alýnan galibiyetin Türk basketbolseverleri çok sevindirdiði ile ilgili bir soruya cevap veren Blatt, "Türk seyircilerin tüm Türk takýmlarýný destekliyor olmasý sevindirici bir þey. Avrupa kupalarýnda Türk takýmlarý çok iyi iþler yapýyor. CSKA Moskova bu akþama kadar sadece Türk takýmlarýný deðil, tüm takýmlarý yendi. Ben de Türk takýmlarýnýn kazanmasýný istiyorum." þeklinde konuþtu.
- Itoudis: "Bu kadar kötü mücadele ettiðimizi hatýrlamýyorum"
CSKA Moskova Baþantrenörü Dimitris Itoudis ise Darüþþafaka Doðuþ'un galibiyeti hak ettiðini belirterek, þunlarý kaydetti:
"Rakibimizi tebrik ederim. Ýyi oynayan taraf onlardý ve galibiyeti hak ettiler. Bu kadar kötü baþlangýç yaptýðýmýzý ve kötü mücadele ettiðimizi hatýrlamýyorum. Ýlk çeyreðin aksine diðer 3 çeyrekte daha iyiydik ve skor bu durumda 65-61 lehimize oluyor. Biraz geç uyandýk. Maçýn sonuna kadar çok top kaybý yaptýk. Son anda ise çalýþtýðýmýz gibi hücum etmeyi baþardýk. Bu maçtan iyi bir ders aldýk. Maratona devam edeceðiz."