Bilgilendirme : Bu konu 4279 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Özellikle içine girer girmez geniþ bir alanla karþýlaþtýðýnýz ve diðer katlara buradan merdiven veya asansörle çýktýðýnýz, banka, otel veya benzeri binalarda ana giriþ kapýlarýnýn döner kapý tipi olduðunu görmüþ, belki de dört kanatlý olan bu kapýlarýn bir gözüne acele ile iki kiþi birden girmeye çalýþýp zorluk yaþamýþsýnýzdýr.
Döner kapýlarýn tek amacý enerji tasarrufudur. Bu tip büyük binalarýn içerleri devamlý olarak ýsýtýlýr ve ýsýnan hava sürekli yukarý doðru
Bu konu 7080 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Niçin otellerin kapýlarý döner kapýdýr
7080 Reviews
-
- Offline
Uye No : 42955
Niçin otellerin kapýlarý döner kapýdýr
Özellikle içine girer girmez geniþ bir alanla karþýlaþtýðýnýz ve diðer katlara buradan merdiven veya asansörle çýktýðýnýz, banka, otel veya benzeri binalarda ana giriþ kapýlarýnýn döner kapý tipi olduðunu görmüþ, belki de dört kanatlý olan bu kapýlarýn bir gözüne acele ile iki kiþi birden girmeye çalýþýp zorluk yaþamýþsýnýzdýr.
Döner kapýlarýn tek amacý enerji tasarrufudur. Bu tip büyük binalarýn içerleri devamlý olarak ýsýtýlýr ve ýsýnan hava sürekli yukarý doðru yükselir. Dýþarýdaki soðuk hava kapýnýn önünde onun yerini alabilmek için kapýyý açmanýzý beklemektedir. Bina dýþýna açýlan normal bir kapýyý açtýðýnýzda dýþarýdaki soðuk hava sert bir rüzgar þeklinde içeriye hücum eder.
Bu arada içerde yükselmekte olan sýcak havanýn az miktarda da olsa giren soðuk hava ile yer deðiþtirip açýlan kapýdan dýþarý kaçmasý mümkündür. Bu sýrada binanýn iç ýsýsý düþer, kazanlar veya klimalar daha sýk devreye girer ve tekrar normal ýsýya ulaþabilmek için belirli bir enerji (motorin, elektrik, vb.) harcanýr. Özellikle çok kiþinin sýk sýk girip çýktýðý binalarda döner kapýlar bu ýsý kaybýný en aza indirir.
Döner dört kanattan ikisinin arasýna girerken, kapýlar dönüp önünüzdeki kanat sizin içeri girmeniz için yeterli aralýðý saðladýðýnda, arkanýzdaki kanat soðuk havanýn giriþine mani olacak þekilde giriþi kapamýþ durumdadýr. Ayný þekilde karþý taraftaki diðer iki kapý da sýcak havanýn dýþarý çýkmasýna mani olur ve içerinin ýsýsý korunmuþ olur.
alýntý
TÜM KONULARIM ALINTIDIR YALNIZCA TANITIM VE BÝLGÝ AMAÇLIDIR
----------------------------------
Sungate TÝTAN 4K UHD
0.8°W-4.9°E-7.0°E-9.0°E-13.0°E-16.0°E-19.2°E-39.0°E-42.0°E-46.0°E
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)
Benzer Konular
-
Diger Markalar forum içinde, yazan kaptan-8
Yorum: 0
Son Mesaj: 23.Þubat.2015, 17:24
-
Diger Markalar forum içinde, yazan kaptan-8
Yorum: 0
Son Mesaj: 09.Aralýk.2014, 23:49
-
Diger Markalar forum içinde, yazan Mest
Yorum: 0
Son Mesaj: 11.Ekim.2014, 10:04
-
Bunlarý Biliyormusunuz forum içinde, yazan kaptan-8
Yorum: 0
Son Mesaj: 05.Nisan.2014, 08:50
Bu Konudaki Etiketler
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
- Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kurallarý