Ataman'dan milli takým açýklamasý

Galatasaray Odeabank Baþantrenörü Ergin Ataman, açýklamalarda bulundu.

Galatasaray Odeabank Baþantrenörü Ergin Ataman, Türkiye'nin, 2017 Avrupa Erkekler Basketbol Þampiyonasý'nda (EuroBasket 2017) madalya kazanabileceðini belirterek, "Milli takýmýn hangi baþantrenörle bu madalyaya daha çok yaklaþacaðý Hidayet Türkoðlu baþkanlýðýndaki federasyonun vereceði bir karardýr." dedi.

A Milli Basketbol Takýmý'nýn eski baþantrenörü Ataman, Çýraðan Sarayý'nda gerçekleþtirilen EuroBasket 2017 kura çekiminden sonra gazetecilere açýklamalarda bulundu.
Ataman, "Þampiyonada milli takýmýn baþýnda olacak mýsýnýz?" sorusuna, þu cevabý verdi:
"Bu sorunun muhatabý ben deðilim. Türk basketbolseverler öncelikle bugün gerçekleþen kura çekiminin heyecanýný yaþamalý. Son Avrupa Þampiyonasý'ndaki ölüm gurubundan sonra bu, iyi bir kuradýr. Kendi ülkemizde düzenlenecek bir organizasyon olacaðýný düþündüðümüzde, iyi bir kura çektik. Grupta ilk iki þansýmýzý yüksek görüyorum. Çapraz eþleþme için de ilk ikiye girmek bize ciddi bir avantaj saðlar. Önemli olan Türk Milli Takýmý'nýn 2017 Avrupa Þampiyonasý'ndaki baþarýsýdýr. Bu þampiyonada milli takýmýn madalya kazanabileceðini düþünüyorum. Milli takýmýn, hangi baþantrenörle bu madalyaya daha çok yaklaþacaðý, Hidayet Türkoðlu baþkanlýðýndaki federasyonun vereceði bir karardýr. Türk basketbolseverler bir süre daha baþantrenör kim olacak, diye merak edecek."
Son Avrupa Þampiyonasý'nda takýmýn baþýnda olan Ergin Ataman, "Türkiye'de bu takýmý baþarýya ***ürebilecek birçok arkadaþým var. Kimse bu görevden kaçmaz. Biz layýðýyla bu görevi yerine getirdik. Bundan sonra da yerine getiririz. Kararý Türkiye Basketbol Federasyonu verecek ama kim olursa olsun milli takým madalya için sonuna kadar savaþacaktýr." ifadelerini kullandý.