Bilgilendirme : Bu konu 3184 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Dursun Özbek: Yeniden adayým
Galatasaray Baþkaný Dursun Özbek, Genel Kurul'un istemesi durumunda bir dönem daha baþkanlýk yapabileceðini söyledi.
http://cdn-amk.sozcu.com.tr/amk-resimler/2017/02/dursun-ozbek-16-02.jpg
Galatasaray Baþkaný Dursun Özbek, genel kurulun istemesi durumunda bir dönem daha baþkanýk yapmaya sýcak baktýðýný söyledi. “Genel kurul isterse yeniden adayým.” diye konuþan Özbek, son dönemde yaþanan olaylara deðindi.
Hakan Çelik’in Madagaskar’da Galatasaraylýlar’a
Bu konu 115710 kez görüntülendi 122 yorum aldý ...
Güncel Futbol Haberleri Buradan >>> Ayrý konu açmayanýz
115710 Reviews
-
Uye No : 42955
Yeniden adayým
Dursun Özbek: Yeniden adayým
Galatasaray Baþkaný Dursun Özbek, Genel Kurul'un istemesi durumunda bir dönem daha baþkanlýk yapabileceðini söyledi.

Galatasaray Baþkaný Dursun Özbek, genel kurulun istemesi durumunda bir dönem daha baþkanýk yapmaya sýcak baktýðýný söyledi. “Genel kurul isterse yeniden adayým.” diye konuþan Özbek, son dönemde yaþanan olaylara deðindi.
Hakan Çelik’in Madagaskar’da Galatasaraylýlar’a rastladýðýný söylemesi üzerine Dursun Özbek, ‘Bu Galatasaray’ýn hakettiði bir þey. Birçok spor dalýný Türkiye’ye getiren kulüp olma misyonunu üstlenmiþ bir kulüp” dedi.
Galatasaray’ýn þampiyonlukta her zaman iddialý olduðunu ancak her zaman þampiyon olamayacaðýný söyleyen Özbek, karþýlaþtýklarý mali sorunlarý çözmeden yola devam etmelerinin mümkün olmadýðýný söyledi.
Matematiksel olarak þampiyonluk hedeflerinin sürdüðünü söyleyen Özbek, kötümser olunmamasýný istedi.
Galatasaray’ýn en büyük sorunu
Galatasaray’da en önemli sorunun mali yapýnýn bozukluðý olduðunu söyleyen Özbek, futbol dýþýndaki branþlarýn getirisinin çok yüksek olmadýðýný giderlerinin yüksek olduðunu belirterek futbol dýþýndaki amatör branþlara 40 milyon dolar harcandýðýný söyledi. Özbek bu paranýn karþýlýðýnda 10 milyon dolar getiri geldiðini, her yýl bu branþlarda 30 milyon dolar açýk verdiklerini söyledi.
Riva-Florya projesinden ilk dilim gelirin geldiði ve bunun borcu bir miktar azalttýðýný söyleyen Özbek, Cumhurbaþkaný’na bazý projeler ***ürdüðünü ve bunlar için destek istediðini söyledi.
Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn buna duyarsýz kalmadýðýný ve projelerin baþladýðýný belirterek mali yapýnýn düzelmesi için büyük gayret içinde olduklarýný söyledi.
Galatasaray’ýn mali yapýsýnýn 2-3 yýllýk bir süre içinde düzene gireceðini söyleyen Özbek, kendi modellerinin Beþiktaþ’tan farklý olduðunu söyledi.
Yeni kaynaklar yaratmanýn bu iþin esasý olduðunu belirten Özbek, ‘Feda’ gibi geriye dönük uygulamalar yapmanýn kendisine çok uygun gelmediðini söyledi.
Galatasaray’ýn gelir ve gider dengesinin aslýnda dengede olduðunu Sarý-Kýrmýzýlý ekibi asýl yýpratanýn faiz yükü olduðunu belirten Özbek, faiz sarmalýndan çýkmalarý gerektiðini söyledi.
Transfer meselesi
Bu durumun büyük transfer yapýlmayacaðý anlamýna gelmediðini söyleyen Özbek, futbolun ekonomisinin dev boyutlara geldiðini belirterek ‘UEFA’ya baðlý bir kulübüz, orada mücadele edebilecek bir kulübü kurmak zorundayýz. Elbetteki pazardaki rakamlar yukarýya doðru ivme kazanýyor, ödenen paralarýn daha aþaðý gelmesi kulüplerin ortak karar almalarýyla mümkün. Ancak bu çok radikal bir karar. Sadece Türkiye’de deðil Avrupa’da da oynuyoruz. Rekabet edecek bir takým kurmak zorundayýz. Kendi içinde dengesini zaman içinde bulacaktýr.’ diye konuþtu.
Aziz Yýldýrým’la tokalaþmasý
II. Futbol Zirvesi’nde yaþananlara da deðinen Özbek, gereksiz çatýþmalarýn sporu etkilediðini, gerilimlerin tribün terörünü tetiklediðini belirterek ‘Aziz Yýldýrým’la tesadüfen orada yan yana geldik. Cumhurbaþkaný da tokalaþýn dedi, biz de yaptýk.’ dedi.
Fikret Orman ile Aziz Yýldýrým’ýn neden yan yana gelmediði sorusuna ‘Ben fark etmedim. Oradaki diziliþ rastgele bir diziliþti’ diyen Özbek zirvedeki görüntülerin bir zorlamanýn sonucu olmadýðýný belirtti.
Ergin Ataman’a edilen küfürler
Özbek, Baskonia maçýnda Ergin Ataman’ya edilen küfürlerle ilgili olarak ise, ‘Aile içindeki çekiþmeler kulübün kendisine zarar verir. Dün Fenerbahçe’yi kadýnlar basketbolda farklý yendik çünkü taraftarlar baþarý için bütünleþmiþti. Galatasaray taraftarýnýn bu görüntüyü sergilemesi lazým. Birbirimizle niye uðraþýyoruz. Bu desteðin hiçbir þekilde farklýlaþmamasý lazým’ dedi.
Basketbolda salonlarda yaþanan þiddete de deðinen Özbek, salonlarýn fiziki þartlarýnýn yerinde olmasý gerektiðini belirtirken illa ki her þeyin yasayla yapýlmasýnýn gerekmediðini söyledi.
Özbek, sahadaki oyuncuyu demotive edecek bir söylem içine girmenin takýmý desteklemek anlamýna gelmediðini belirterek ‘Bunu yapýyorsan o zaman Galatasaray taraftarý deðilsin’ dedi.
Baþkan Özbek taraftara çaðrý yaparak maça gelmelerine çok daha fazla ihtiyaçlarý olduðunu da söyledi ve ekledi: ‘Galatasaray’a küsülmez. Galatasaray halatý hep beraber çeken bir his takýmýdýr’
Dursun Özbek, gelecek yýl Euroleague’de olamayacaklarý için basketbolda bütçenin azaltýlacaðýný da belirtti.
amkspor.sozcu.com.tr
TÜM KONULARIM ALINTIDIR YALNIZCA TANITIM VE BÝLGÝ AMAÇLIDIR
----------------------------------
Sungate TÝTAN 4K UHD
0.8°W-4.9°E-7.0°E-9.0°E-13.0°E-16.0°E-19.2°E-39.0°E-42.0°E-46.0°E
-
Hakan Arslan, Antalyaspor’u tek baþýna daðýttý
Sivasspor, ilk galibiyetini geçen hafta alan Antalyaspor'u sahasýnda Hakan Arslan'ýn 3 gol attýðý maçta 3-1 maðlup etti. Ev sahibi takým 57. dakikada N'Dinga'nýn kýrmýzý kartý sonrasýnda 10 kiþi kaldý.
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasýnda Sivasspor ile Antalyaspor karþý karþýya geldi. Yeni 4 Eylül Stadý’ndaki mücadeleyi ev sahibi takým 3-1 kazanarak sahasýnda 3 puaný kaptý.
Yeni teknik direktörü Leonardo yönetiminde ilk maçýna çýkan Antalyaspor, ilk yarýda yýkýldý!
Hakan Arslan’ýn 6, 38 ve 42. dakikalarda attýðý gollerle Sivasspor soyunma odasýna 3-0 üstün gitti. Ev sahibi takým 57. dakikada N’Dinga’nýn kýrmýzý kartý sonrasýnda 10 kiþi kaldý. Antalyaspor ise 60’da Djourou ile farký ikiye indirse de skor deðiþmedi.
Konuk takýmýn tehlikeli geldiði pozisyonlarda kaleci Rochet kalesinde etkili performans sergileyerek gole izin vermedi.
Bu sonuçla Sivasspor 9 puana yükselirken, Antalyaspor 6 puanda kaldý.
MAÇTAN DAKÝKALAR
6. dakikada Bifouma’nýn pasýyla ceza alaný sol çaprazýnda topla buluþan Ziya son çizgiye inerek yerden ortaladý. Hakan Arslan, altý pas gerisinden sað ayaðýyla yaptýðý vuruþla topu filelerle buluþturdu. 1-0
12. dakikada Emre’nin rakibinden sýyrýldýktan sonra kale çizgisine indiði anda yerden ceza alaný içine ortasýnda Bifouma’nýn altý pasýn gerisinden bekletmeden sað ayaðýyla yaptýðý vuruþ üstten auta çýktý.
25. dakikada ceza alaný içinde kaleci Ferhat’a baský yapan Kone, topu aldýktan sonra kaleciyi geçip þutunu çekecekken defans araya girerek mutlak bir golü önledi.
38. dakikada sað kanattan kullanýlan serbest vuruþta Rybalka’nýn ceza sahasýna ortasýnda topa iyi yükselen Hakan Arslan kafa vuruþuyla topu aðlarla buluþturdu. 2-0
42. dakikada sol kanattan Rybalka’nýn kullandýðý köþe vuruþunda ceza alaný içinde topa iyi yükselen Hakan Arslan kafa vuruþuyla meþin yuvarlaðý aðlara gönderdi. 3-0
skor.sozcu.com
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
-
Osmanlýspor 3-0 Kasýmpaþa
Süper Lig'de haftanýn merakla beklenen maçýnda Osmanlýspor ile Kasýmpaþa karþýlaþtý Ýrfan Buz ile ikinci maçýna çýkan Osmanlýspor, Süper Lig'deki ilk galibiyetine ulaþtý.
Süper Lig’de haftanýn merakla beklenen maçýnda Osmanlýspor ile Kasýmpaþa karþýlaþtý.
Yeni teknik direktörü Ýrfan Buz ile ikinci maçýna çýkan Osmanlýspor, Kasýmpaþa karþýsýnda istediði skora rahat uzandý ve kritik maçtan 3-0’lýk galibiyetle ayrýldý.
Osmanlýspor’a galibiyeti getiren goller, 16. dakikada Musa Çaðýran, 45. dakikada Sokol Cikalleshi ve 59. dakikada Aminu Umar’dan geldi. Kasýmpaþa karþýsýnda aldýðý galibiyetle ligdeki ilk üç puanýna uzanan Osmanlýspor, puanýný 4 yaptý; Kasýmpaþa ise 8 puanda kaldý.
skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Samet Aybaba: Yoldan geçerken bizi antrenör yapmadýlar
Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba 3-1 kazanýlan Antalyaspor maçý sonrasý Leandro De Araujo ile ilgili yapýlan yorumlarý eleþtirerek, "Maçtan önce rakip takýmýn teknik direktörüyle ilgili Ýnter'de oynadý, Milan'da oynadý, Brezilyalý gibi þeyler denildi. Biz de Türkiye'nin en iyi takýmýnda oynadýk. Biz neyiz? Yoldan geçerken bizi antrenör mü yaptýlar? Türkiye'nin en iyisi oydu, biz de onda oynadýk" dedi.
Süper Lig’in 7. haftasýnda sahasýnda Antalyaspor’u 3-1 maðlup ederek ligdeki puaný 9’a yükselten Demir Grup Sivasspor’da Teknik Direktör Samet Aybaba maç sonrasý düzenlenen basýn toplantýsýnda müsabakayý deðerlendirdi. Takýmýn bir bütün halinde mücadele ettiðini söyleyen Aybaba, “Bizim takým bütünlüðü anlamýnda sýkýntýlarýmýz vardý. Ýyi oyuncularýmýz var. Takým bütünlüðü ile ilgili sýkýntý çekiyorduk ama bugün ilk 45 dakika inanýlmaz takým bütünlüðü vardý. Birlikte düþündüler, birlikte hareket ettiler, heyecan duydular ve çok konuþtular. Bu da bize galibiyeti getiren en önemli faktörlerden birisi oldu. Kýrmýzý karttan sonrada iyi mücadele vardý. Oyuncularýmý kutluyorum. Futbolda baþarýnýn sýnýrý yoktur. Biz de hep kazanmak isteriz rakiplerimiz de ister. Kasýmpaþa maçýna hazýrlanacaðýz. Böyle iþler kötü gittiðinde oðlum, kýzým ve arkadaþlarým maça geldi. Türkiye’nin her yerinden dualar aktý. Bir takým þeyleri deðiþtiriyoruz” dedi.
“Biz de bu ülkenin evlatlarýyýz”
Maç öncesi Antalyaspor Teknik Direktörü Leandro De Araujo ile ilgili yapýlan yorumlarý eleþtiren Aybaba, “Maçtan önce rakip takýmýn teknik direktörüyle ilgili Ýnter’de oynadý, Milan’da oynadý, Brezilyalý gibi þeyler denildi. Biz de Türkiye’nin en iyi takýmýnda oynadýk. Kaptanlýk yaptýk. Biz de bu ülkenin evlatlarýyýz. Çoðu antrenör kardeþlerimiz Galatasaray’da, Fenerbahçe’de oynadý. Biz neyiz? Yoldan geçerken bizi antrenör mü yaptýlar. Türkiye’nin en iyi oydu, biz de onda oynadýk. Uzun yýllar oynadýk. Ýnþallah takýmýmýzýn performansý devam eder. Bugün seyircimiz çok iyiydi, biraz daha desteðe ihtiyacýmýz var dalgalanmayalým. Takýmýn ihtiyacý olduðu zaman destek verelim. Zaten iyi giderken hiç kimsenin kimseye ihtiyacý yok. Herkesi kutluyorum. Ýnþallah böyle devam eder” ifadelerini kullandý.
Hakan Arslan’ýn performansýný deðerlendiren Aybaba oyuncularýnýn hepsinin deðerli olduðunu ifade ederek Hakan Arslan’ýn iyi performans sergilediðini belirtti.
skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Leandro ilk maçýnda hüsrana uðradý
Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Leandro De Araujo, 3-1 kaybedilen Demir Grup Sivasspor maçý sonrasý, "Bu þekilde baþlamak istemezdim. Eksikliklerimiz var. Bunlarý en yakýn zamanda gidereceðiz" dedi.
Süper Lig’in 7. haftasýnda deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a 3-1 maðlup olan Antalyaspor’da yeni teknik direktör Leandro De Araujo karþýlaþma sonrasý müsabakayý deðerlendirdi. Brezilyalý teknik adam, “Maçý iki þekilde deðerlendirmek istiyorum; ilk yarýya baktýðýmýzda maça istediðimiz gibi baþlayamadýk. Ýstediðimiz oyunu sergileyemedik. Þanssýz bir gol yedik. Toparlanamadýk. Kötü bir oyun sergiledik. Bizim için üzücü bir ilk yarýydý. Ýkinci yarýya baktýðýmýz zaman oyunu kontrol etmek isteyen, pozisyona girmek isteyen, ikinci yarý iyi bir Antalyaspor vardý. Oyuncularýmýz istekliydi. Özellikle Sivasspor’un gördüðü kýrmýzý karta kadar her þey yolundaydý. Daha sonra 5 tane gol pozisyonu üretme fýrsatý yakaladýk. Bu þekilde baþlamak istemezdim. Eksikliklerimiz var. Bunlarý en yakýn zamanda gidereceðiz” dedi.
Antalyaspor’un DNA’sýnda atak futbol oynama görüntüsü olduðunu ifade eden Leandro, “Oyuncularým kadrom atak futbol oynamaya müsait. Ýsteyen, arzulayan sahaya çýktýðýnda yüzde yüzünü veren, pres yapmayý beceren bir takýmým var. Ben iki gün önce takýmýn baþýna geldim. Ama son maçý tribünde Antalyaspor’u izledim. Son maçta gördüðüm Antalyaspor gol yollarýnda etkili olmaya çalýþan ve oyunu ýsýran oyunculardan kurulu bir takým sahada bulunmuþtu. Bugün de aynýsýný tekrar istedim. Tabi ilk yarý ve ikinci yarý yaptýðýmýz hatalar var” diye konuþtu.
Leandro takýmda eksikler bulunduðunu milli maç arasýnýn bu eksiklikleri gidermek için fýrsat olduðunu belirterek, Antalyaspor’un ligde yukarýlara oynayacak seviyeye gelmesi için çalýþacaklarýný aktardý.
skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Ýrfan Buz: Çok önemli bir galibiyet aldýk
Osmanlýspor Teknik Direktörü Ýrfan Buz, Süper Lig'in 7. haftasýnda sahasýnda Kasýmpaþa karþýsýnda önemli bir galibiyet aldýklarýný söyledi.
Karþýlaþma sonrasýndaki basýn toplantýsýna katýlan teknik direktör Osmanlýspor Teknik Direktörü Ýrfan Buz, çok önemli bir müsabakaya çýktýklarýný hatýrlatarak, “260 gündür bu sahada kazanamýyorduk. Çok önemli bir galibiyet aldýk, mutluyuz” dedi. Rakiplerinin disiplinli bir takým olduðuna dikkati çeken Buz, “Kýsa zamanda teknik direktör olarak neler deðiþtirdik? Mental anlamda çalýþmalarýmýz oldu. Futbolcu kardeþlerimizle bunu konuþtuk. Futbolcularla ayný hedefe gitme konusunda konuþtuk. Kendileri idrak ettikten sonra takýmýn savunma anlamýnda parametlerini yerine getirdik. Þut attýk, kenarlardan geldik” diye konuþtu.
Merkezi kapatan bir rakiple karþýlaþacaklarýný hatýrlatan Ýrfan Buz, “Zaman zaman bunu da yaptýk. 3-0 kazandýðýmýz için 3 gol attýðýmýz için çok mutluyum. Dün akþam takým olarak kenetlendik. Takýmýmýz kaliteli ancak eksiklerimiz var. Önemli bir galibiyet. Antalya kampýmýz var. Bu kampta eksikleri gidererek, kýrýlgan olmayan bir Osmanlýspor’u ortaya çýkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandý.
skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Göztepe’nin 35 yýllýk, Sabri Sarýoðlu’nun 6 yýllýk Milli Takým hasreti sona erdi!
Süper Lig'in çiçeði burnunda ekibi Göztepe'nin tecrübeli futbolcusu Sabri Sarýoðlu 6 yýl sonra yeniden A Milli Futbol Takýmý'na davet edilirken Ýzmir ekibi ise 35 yýl sonra ilk kez Milli Takým'a futbolcu göndermenin sevinci içinde. Karþýyaka, Altay, Altýnordu gibi Türk futbolunun mihenk taþý sayýlabilecek takýmlarýna sahip þehri Ýzmir, yýllar sonra gelen bu sevincin haklý gururunu yaþýyor.
Alican ÖZCAN – SÖZCÜ SKOR / 14 yýl sonra yeniden Süper Lig’e yükselen ve ilk 7 haftadaki performansýyla taraflý tarafsýz tüm futbolseverlerin desteðini alan Göztepe, þimdi de 35 yýl sonra A Milli Futbol Takýmý’na futbolcu gönderme sevinci yaþýyor.
A Milli Futbol Takýmý’nýn Dünya Kupasý Elemeleri için Ýzlanda ve Finlandiya ile oynayacaðý maçýn kadrosuna 33 yaþýndaki tecrübeli savunmacý Sabri Sarýoðlu da davet edildi.
Sezon baþýnda Galatasaray’dan ayrýlarak Göztepe’ye transfer olan ve sarý kýrmýzýlý formayla ‘adeta’ yeniden doðan Sabri Sarýðlu, 6 yýl sonra Milli Takým kadrosuna dahil edildi.
Sarý-kýrmýzýlýlarda milli formayý son olarak 7 Kasým 1982’de Erhan Altýn giydi. Þu an teknik direktörlük görevini yapan Altýn, Türkiye’nin Dünya Kupasý 1982 Avrupa Elemeleri’nde oynadýðý Sovyetler Birliði maçýnda sahaya çýkmýþtý. O tarihten sonra Göztepeli hiçbir oyuncu A Milli olmanýn gururunu yaþayamadý.
2003 yýlýnda Süper Lig’den düþen ve amatör kümeye kadar geriledikten sonra bu sezon yeniden Süper Lig’de sahne alan Göztepe’nin bu baþarýsý Ýzmir þehri için de önemli bir yere sahip.
Uzun yýllar Süper Lig’e takým çýkartamayan Ýzmir þehri, Göztepe’nin yeniden sahne almasýyla adýndan söz ettirmeye baþladý.
Karþýyaka, Altay, Altýnordu gibi Türk futbolunun önemli ekiplerinin yer aldýðý þehir, Göztepe’nin yakaladýðý bu baþarýyla yeniden ayaða kalkmayý hedefliyor.

SABRÝ SARIOÐLU: “ÝLK DEFA GÝYECEK GÝBÝ HEYECANLIYIM”
Milli Takýmýn açýklanmasýnýn ardýndan açýklamada bulunan Sabri “Sanki ilk defa milli formayý giyeceðim gibi heyecanlýyým. Buraya geldiðim günden beri herkes bana karþý çok iyi bende gösteriðim performans ile Göztepe’ye layýk olmaya çalýþýyorum. Burada huzuru buldum bu durum futboluma olumlu yansýdý. Bana güvenenleri ve Göztepe Kulübü’nü mahçup etmeyip milli formanýn hakkýný vereceðim” þeklinde konuþtu.

Erhan Altýn, 1979-1982 yýllarý arasýnda Göztepe formasý giydi.
ERHAN ALTIN: “GURUR VERÝCÝ BÝR OLAY”
Göztepe’nin en son Milli Takým’a gönderdiði eski futbolcu ve þimdiki teknik direktör Erhan Altýn, ‘SKOR’a özel Açýklamalarda bulundu.
Göztepenin yýllar sonra Milli Takým’a futbolcu göndermesini deðerlendiren Altýn, “Fenerbahçe’den Göztepe’ye transfer olduðumda en iyi dönemlerimi orada yaþadým. Orada Adnan Süvari hocamýz, Allah rahmet eylesin, beni çok beðeniyordu. Milli takýma beni o tavsiye etmiþti. O gururu Göztepe formasý altýnda yaþamanýn mutluluðunu tattýrdý. Göztepe’ye o konuda teþekkür ediyorum. Gurur verici bir olay. En güzeli Sabri’nin hemþehrim olmasý. Ýki tane Samsunlu’nun Göztepe formasýyla Milli Takým’a son ve yýllar sonra ilk kez giden olmasý ayrý sevindirici. Bende apayrý yeri var Göztepe’nin. Layýk olduðu yere geldi” ifadelerini kullandý.
Sabri Sarýoðlu’nun performansýný ve Milli Takým’a katacaklarý konusunda konuþan Altýn, “Sabri’nin çok büyük tecrübesi var. Önemli maçlarda oynamýþ Galatasaray’da büyük baþarýlar yakalamýþ bir oyuncu. Tecrübesiyle birlikte sahaya çýktýðýnda arkadaþlarýna destek saðlayacaðýný inanýyorum. Sabri hakikaten ikinci baharýný yaþýyor. Çok kaliteli bir insan. Kendini her ortamda geliþtirmeye müsait bir karakteri var. Ýnanýyorum ki milli takýma da çok büyük faydalarý olacak” dedi.

Göztepe ve Türk futboluna unutulmaz baþarýlar yaþatan Adnan Süvari (saðda)
KULÜBÜN UNUTULMAZ EFSANESÝ ADNAN SÜVARÝ
Göztepe’de 1961-1962 sezonunda teknik direktörlük koltuðuna oturan Adnan Süvari, Ýzmir ekibine eþi benzeri görülmemiþ baþarýlar yaþattý ve adýný kulübün tarihine altýn harflerle yazdýrdý.
1963-68 yýllarý arasýnda ligde 5. sýradan aþaðýya düþmeyen ve üst üste 6 sezon Avrupa Kupalarý’nda mücadele etme baþarýsý gösteren Göztepe, 1968-69 ve 1969-70 sezonlarýnda da Türkiye Kupasý’ný kazandý.
Ýngiltere’de eðitim gören ve 6 dil konuþabilen teknik teknik direktör Adnan Süvari, Göztepe’nin efsane kadrosunu oluþturan ve Ýzmir ekibine yaþattýðý tarihi baþarýlarla istikrar sembolü olarak Türk futbol tarihinde yer aldý.
Ýþte Adnan Süvari döneminde Göztepe’nin yaþadýðý baþarýlar;
Avrupa Fuar Þehirleri Kupasý:
1967-1968 Sezonu Çeyrek Final
1968-1969 Sezonu Yarý Final
1969-1970 Sezonu Çeyrek Final
Türkiye Kupasý:
1967-1968 Sezonu Altay ile Türkiye Kupasý Finali. (Maç berabere sona erince yazý tura ile kazanan taraf Altay oluyor)
1968-1969 Sezonu Türkiye Kupasý Þampiyonluðu. (Göztepe 1-0 Galatasaray, Galatasaray 1-1 Göztepe)
1969-1970 Sezonu Türkiye Kupasý Þampiyonluðu. (Eskiþehirspor 2-1 Göztepe, Göztepe 3-1 Eskiþehirspor)
Cumhurbaþkanlýðý Kupasý:
1968-1969 Cumhurbaþkanlýðý Kupasý. (Göztepe 0-2 Galatasaray)
1969-1970 Cumhurbaþkanlýðý Kupasý. (Göztepe 3-1 Fenerbahçe)

skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Milli takým aday kadrosu belli oldu!
A Milli Takým’ýn Ýzlanda ve Finlandiya maçlarý aday kadrosu açýklandý. Sabri Sarýoðlu, A Milli Takým'a davet edildi.
A Milli Takýmýmýz’ýn Ýzlanda ve Finlandiya maçlarý aday kadrosu açýklandý.
A Milli Takým Teknik Direktörü Mircea Lucescu sürpriz bir kararla en son 11.11.2011 tarihinde Hýrvatistan’a 3-0 maðlup olduðumuz maçta A Milli formayý giyen Göztepeli Sabri Sarýoðlu’nu aday kadroya davet etti.
Lucescu, Galatasaray’da forma þansý bulamayan Selçuk Ýnan ve sezon öncesi hazýrlýk kampý geçirmeyen ve transferin son günlerinde Trabzonspor’a transfer olan Volkan Þen’i de kadroya dahil etti.Ýþte açýklanan A Milli kadro;
KALECÝLER: Harun Tekin, Serkan Kýrýntýlý, Volkan Babacan
DEFANS: Kaan Ayhan, Sabri Sarýoðlu, Mehmet Topal, Ömer Toprak, Çaðlar Söyüncü, Serdar Aziz, Caner Erkin, Ýsmail Köybaþý
ORTA SAHA: Emre Belözoðlu, Nuri Þahin, Selçuk Ýnan, Cengiz Ünder, Emre Mor, Oðuzhan Özyakup, Okay Yokuþlu, Yusuf Yazýcý, Ozan Tufan, Tolga Ciðerci, Hakan Çalhanoðlu, Yunus Mallý, Arda Turan, Volkan Þen
FORVET: Burak Yýlmaz, Cenk Tosun, Enes Ünal, Mevlüt Erdinç

skor.sozcu.com.tr
Sungate TÝTAN 4K UHD
-
Fenerbahçe, Süper Lig’de en uzun gol yeme serisini egale etti!
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon yediði basit gollere çare bulamayan Fenerbahçe'nin, kalesine isabet eden 22 þutun 11'inin gol olmasý teknik heyeti çileden çýkarttý.
Beþiktaþ derbisindeki 2-1’lik galibiyetin ardýndan çýkýþa geçmek isteyen Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor deplasmanýnda kritik bir maça çýktý. Ancak sarý lacivertliler 1-0 maðlup olduðu maçtaki kötü görüntüsüyle yine eleþtiri oklarýnýn hedefi oldu.
Ligde geride kalan 7 haftada hem kalede, hem de savunmadaki performansýyla sýnýfta kalan Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadýðý son 13 maçta da gol yiyerek kulüp tarihinin Süper Lig’de en uzun gol yeme serisini egale etti.
Sarý-lacivertlilerin ezeli rakipleri Galatasaray ile Beþiktaþ ise 6’þar maç sonunda kalelerinde toplam 9 gol gördü
Fenerbahçe en son 23 Nisan’da Galatasaray’dan gol yemezken, sonrasýnda 10 farklý ekipten 13 maçta 17 gol yedi.
KJAER GÝTTÝ SAVUNMA DAÐILDI
Danimarkalý savunma oyuncusu Simon Kjaer’in Sevilla’ya transfer olmasýnýn ardýndan Luis Neto’yu kadrosuna katan Fenerbahçe’de savunma kurgusu da halen oturmuþ deðil. Kalede ise Volkan Demirel’in formsuzluðu, Kameni’nin kötü performansý Aykut Kocaman’ý kara kara düþündürüyor.
Sungate TÝTAN 4K UHD
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)