ESKEHR'DE "MLL" YOUNLUK


Eskiehir'de 2018 FIFA Dnya Kupas Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bugn A Milli Futbol Takm'nn zlanda ile yapaca karlama ncesi kentte younluk yaanyor.

A Milli Futbol Takm'nn zlanda man izlemek iin Eskiehir'e eitli kentlerden bir ok vatanda adeta akn etti. Matan bir gn nce ehre gelenler otellerde konaklayp, tarihi ve turistik yerleri gezme frsat yakalad.
Porsuk ay evresindeki kafe ve restoranlarda vakit geiren vatandalar, Eskiehir ekonomisine de nemli katklarda bulundu.
Merkezde Kltr ve Turizm Bakanl belgeli toplam 4 bin 200 yatak kapasiteli 35 otelde yer kalmad.

"EKONOMK AIDAN NANILMAZ FAYDALARI VAR"
Eskiehir Ticaret Odas (ETO) Bakan Metin Gler, AA muhabirine yapt aklamada, A Milli Futbol Takm'n ehirde arlamaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi. Eskiehir'in bir futbol kenti olduunu ifade eden Gler, yle konutu:
"Hrvatistan manda Eskiehirspor taraftarnn milli takma nasl destek verdiin herkes grd. Milli malarn Eskiehir'de oynanmasnn ekonomik adan inanlmaz faydalar var. Bu avantaj da iyi kullanyoruz. u anda otelerde neredeyse bo yatak kalmad. Restoran, kafe ve iletmelerde yer bulunamyor. Yksek Hzl Tren ve otobs firmalar doluluk yayor. Eskiehir'in marka deerine de nemli katklar salanyor. Yurt ii ve dndan gelen misafirler kente nemli derecede katkda bulunuyor. Kentte milli takm ekonomisi olutu. Man cuma gnne denk gelmesi de avantaj oluturdu. Gelenler ailelerini de getiriyor. Hafta sonunu da burada geirecekler."
Trkiye Otelciler Birlii (TROB) Eskiehir Temsilcisi ve bir otelin iletmecisi Kaan Erdin de milli ma heyecan manevi ve ticari anlamda kentte nemli bir etki yaratyor.
Eskiehir'in milli takma uurlu geldiini anlatan Erdin, "Bu uurla ticari bir hacim olutu. Kentte bulunan Kltr ve Turizm Bakanl belgeli 35 otel, 4 bin 200 yatak kapasitesi tamamen dolu. Bu doluluk hafta sonuna kadar devam edecek. Her milli ma ekonomiyi canlandryor." diye konutu.
Takcisi esnaf Fatih Can ise milli ma younluunun dn geceden itibaren kentte yaanmaya baladna deinerek, ma saatine kadar kent dndan gelen misafirleri hizmet ettiklerini vurgulad.
Kafe iletmecisi znur Kayakln da milli man heyecann gnler ncesinde hissetmeye baladklarn dile getirerek, milli man kente canllk saladna deindi.
Milli ma iin zmit'ten Eskiehir'e gelen Mcahit Erdodu ise Trkiye'nin zlanda man kazanmas iin destek vereceklerini belirterek, ay-yldzllarn yzlerini gldrmesini istediklerini kaydetti.






fotomac.com.tr