Bilgilendirme : Bu konu 3172 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Tarihi eserlere sahip çýkamadýðýmýzýn bir delili daha gözler önüne serildi.
http://www.islamiforum.net/ncode/img/error.png
Bu resim yeniden boyutlandýrýldý. Resmin gerçek boyutunu görmek için týklayýn. Resimin orjinal ölçüleri 800x440.
http://www.yeniasya.com.tr/Sites/YeniAsya/Upload/images/Content/2017/01/24/s111.jpg
Bu konu 6664 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Dikkat Süleymaniye Camiinin imareti çöp deposu olmuþ!
6664 Reviews
-
Uye No : 35177
Dikkat Süleymaniye Camiinin imareti çöp deposu olmuþ!
Tarihi eserlere sahip çýkamadýðýmýzýn bir delili daha gözler önüne serildi.
 |
Bu resim yeniden boyutlandýrýldý. Resmin gerçek boyutunu görmek için týklayýn. Resimin orjinal ölçüleri 800x440. |

Turizm rehberliði yapan Metin Kural, Süleymaniye Camiinin imaretinin altýnda çöp ayrýþtýrma deposu olduðunu duyurdu. Turistleri gezdirirken rastladýðý tablo karþýsýnda tepkisini facebook sayfasýndan paylaþan Metin Kural, [23 Ocak 2017] tur yaparken yine sinirlerim beynime çýktý.
 |
Bu resim yeniden boyutlandýrýldý. Resmin gerçek boyutunu görmek için týklayýn. Resimin orjinal ölçüleri 800x440. |

Tarihimizin en önemli eseri Süleymaniye'nin Ýmareti'nin altý çöp ayrýþtýrma deposu. Sözün bittiði yer. Bu iþten sorumlu Belediye'nin Sarayý'na 700 metre uzaklýkta. Osmanlý'nýn torunuyuz ya. Bir de olmasak" diye yazdý.
Yeni Þafak yazarý, araþtýrmacý Müfid Yüksel de (@mufidyuksel) fotoðraflarý twitter hesabýndan paylaþarak, " Ýstanbul-Süleymaniye Külliyesi Ýmâretinin altý çöp ayrýþtýrma deposu mu? Bu saygýsýzlýða kesinlikle son verilmeli" diye yazdý.
Metin Kural'ýn bu paylaþýmý üzerine haberi yorumlayan takipçileri de ilgisizliðe büyük tepki gösterdi. Bazý katipçilerin paylaþtýðý yorumlar þöyle:
Mahir Karakuþ: Bu iþler vakýf mülklerinin kime nasýl kiraya verildiði takip edilmeden çözülmez abi. O kadar kuralsýz iþ var ki?
Mehmet Akþan: Ben de gördüðümde üzülmüþtüm, bir de orda yürürken size garip garip bakýyorlar, daha birkaç yýl önce restore edilen Süleymaniye'de sadece belli noktalarý restore etmiþler, yazýk...
Oðuz Gemalmaz: Neden þaþýrýyorsun Metin? Bu görgüsüz vurumduymazlýk yaþamýmýzýn her noktasýna hükmetmeye baþladý. Bu mevzu siyaset üstü filan deðil, aksine bugünkü siyasetin tam merkezinde...
Metin Kural: Herkes utanmalý.
TC Izzet Israel Benyakar: Geleceðimizi çöplüðe çevirme uðraþýndakilerden geçmiþ için medet umulamaz, maalesef akýllar firarda.
Muzaffer Tanrikulu: Ya sabýr!
Hakan Ozdolgun: Ah be baba'nnem, Osmanli torunu isi masal, tamamen siyasi cikarlar icin kullaniliyor. Yoksa takan kim Osmanli mirasini.
Adnan Kiliç: Bizim söyleyeceðimiz þeyi sen söylemiþsin Metin. Osmanlý torunlarý bunlar. Ya bir de Osmanlý'cý olmasalardý?
Dincay Tüfenk: Yani, "Söylesem, dermaný yok; sussam, gönül razý deðil!"
Sedat Tardu: Actim sayfayi buyrun yine sinirden beynim uyustu!!
Mustafa Alpsoy: Ben bisunami diyorum turkiye'de soylem baska eylem vaska. okunan baska yapilan baska.
Metin Kural: Mustafa Abi, Süleymaniye'nin çevresinin bu halde olmasýný kabullenemiyorum.
Günder Tunçeli: 3-4 ay önce ayný yerlerden fotoðraflarla uyarmýþtým. Þaþýrmadým...
Ertan Hatay: Surlarýn altý zaten tinerci yuvasý.
Müfid Yüksel: Maalesef.
Murat Ozdemir: ÝBB beyaz masaya bildirin bence. Bir þekilde mutlaka cevap veriyorlar.
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)