Bilgilendirme : Bu konu 3172 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Üç erkeðin bulunduðu ortamlarda konunun bir þekilde askerliðe gelmesinden hareketle bu konuyu açýyorum. Haydi bakalým ilk askerlik anýsýyla baþlayalým.
Öne biraz geriye gidelim.
Lise son sýnýftayken, 1998 yýlý Mart ayýnda bok varmýþçasýna sigara içmeye baþladým. Spor ile en küçük bir alakam olmadýðý gibi, sporu býrak merdivenle bir kat yukarý çýkýnca týkanýyorum. Eskaza otobüse falan yetiþmek için koþsam, nefesimin normale dönmesi için bir durak geçmesi gerekiyor.
12 Nisan 2006 günü
Bu konu 6920 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Anlattýkça Anlatýlasý Askerlik Anýlarý
6920 Reviews
-
Uye No : 35177
Anlattýkça Anlatýlasý Askerlik Anýlarý
Üç erkeðin bulunduðu ortamlarda konunun bir þekilde askerliðe gelmesinden hareketle bu konuyu açýyorum. Haydi bakalým ilk askerlik anýsýyla baþlayalým.
Öne biraz geriye gidelim.
Lise son sýnýftayken, 1998 yýlý Mart ayýnda bok varmýþçasýna sigara içmeye baþladým. Spor ile en küçük bir alakam olmadýðý gibi, sporu býrak merdivenle bir kat yukarý çýkýnca týkanýyorum. Eskaza otobüse falan yetiþmek için koþsam, nefesimin normale dönmesi için bir durak geçmesi gerekiyor.
12 Nisan 2006 günü kýsa dönem askerlik için Þanlýurfa'daki birliðime teslim olduðumda 8 yýldýr düzenli olarak her gün bir paket sigara içen bir tiryakiydim. Kýþlada her gün usta askerleri hayvan gibi koþarken görünce kara kara düþünüyorum. Bir yandan da hava deðiþiminden galiba, Ankara'dan Þanlýurfa'ya gidince kýsa kýsa bir öksürük baþladý, sigara içtikçe daha da artýyor. Deðiþik sigaralar içiyorum ama öksürükte bir deðiþiklik yok. Komutanlar her sabah sporun öneminden bahseden konuþmalar yapýyor, rahatta dinle diyor ama hem öksürük hem týknefeslik ile ben ne bok yesem acaba diye düþünmekten rahatlýk ne mümkün.
Sekiz günlük askerken, tam tarih 20 Nisan 2006 sabahý saat 06:30'da kahvaltýya gittik. Kahvaltýdan sonra bir sigara yaktým. Sigaranýn yarýsýndayken öksürük baþladý. Kusacak kadar þiddetli hale gelince sigarayý atmak zorunda kaldým. Ýþte o attýðým sigara son sigaram oldu. 
Bir süre sonra nefesim düzeldi, usta birliðine baþlayýnca sabah koþularýna baþladým. Ýlk günlerde ciðerim aðzýmdan çýkacak gibi olsa da yavaþ yavaþ alýþtým. O kadar alýþtým ki askerlik bittikten sonra ara ara koþmaya baþladým. Hayatýmda ilk kez spor salonuna yazýldým.
Spor salonu da kesmez hale gelince bir Sedona dað bisikleti aldým. Gerisini biliyorsunuz. On yýl geride kalýrken bana spor yapmayý sevdiren, *** korkusu ile sigara baðýmlýsýný endorfin baðýmlýsýna çeviren komutanlarýma ve Þanlýurfa'nýn acayip havasýna selam olsun.
Daha da acayip bir þey, askerden geldikten sonra alýþkanlýktan bir iki yýl boyunca koþarken içimden,
Karþýki daðlar, ýssýz daðlar, virane daðlar.
Geliyor piyadeler, geliyor destek bölüðü
....
veya
Bir kar yaðar ince ince
Piyadenin hali nice
...
gibi çoþturucu þarkýlar söylemeye devam ettim valla, çok acayip
. Kimsenin bilmediði bu sýrrý da buradan siz deðerli kardeþlerimle paylaþayým.
Son olarak:
Bizim bölükte bir tane tinerci vardý, duþa girmezdi, fýrçayla köpürtüp hortumla araba yýkar gibi yýkadýk hibinoyu
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)