Bilgilendirme : Bu konu 3177 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
2 Abim Þehid bense gazi oldum
Selamünaleyküm kardeþlerim
alýntýdýr
Anlatacaðým olay hala etkisinden kurtulamadýðým bir hatýramdýr.
Biz 4 kardeþtik 3 erkek ve 1 kýz kardeþim annem ve babam klasik Türk ailesiydik Babam paþabahçe bardak fabrikasýndan emekli olduktan sonra 88 yýlý idi boyacaý ustasý olarak badana boya yapýyordu bizi okutmak için 1997 yýlýna kadarda devam etti 2 abimde 1ast subay diðeri kurmay yüzbaþýydý babamýn yaþý þuan 2009 itibarýyla 72 ben 32 yaþýndayým neyse abilerimin
Bu konu 8989 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Selamün aleyküm kardeþlerim
8989 Reviews
-
Uye No : 35177
Selamün aleyküm kardeþlerim
2 Abim Þehid bense gazi oldum
Selamünaleyküm kardeþlerim
alýntýdýr
Anlatacaðým olay hala etkisinden kurtulamadýðým bir hatýramdýr.
Biz 4 kardeþtik 3 erkek ve 1 kýz kardeþim annem ve babam klasik Türk ailesiydik Babam paþabahçe bardak fabrikasýndan emekli olduktan sonra 88 yýlý idi boyacaý ustasý olarak badana boya yapýyordu bizi okutmak için 1997 yýlýna kadarda devam etti 2 abimde 1ast subay diðeri kurmay yüzbaþýydý babamýn yaþý þuan 2009 itibarýyla 72 ben 32 yaþýndayým neyse abilerimin ikiside özel kuvvetlerde idi astsubay olan abim 94 yýlnda keskin niþancý tarafýndan sýrnak gabarda þehid edilmiþti annem üzüntüden kalp krizi geçirmiþti Allaha þükür çabuk atlatmýþtý sonra aradan 2 yýl geçtikten sonra yüzbaþý olan abimin birliðine 1976/2 tertip komando olarak askere gittim herkez bana abin orada þanslýsýn torpillisin diyordu bense abime abi beni baþka time ver torpil geeçiyorlar demesin dedim oda yarýn operasyona gidiyoruz koçum sende geleceksin dedi kuzey ýrak operasyonu idi gittikten sonra ilk 2 gün sakindi sonra þivi zinat hakurk bölgesinde operasyon baþladý biz özel kuvvetlerin abimi olduðu komutanlarýn himayesinde ilerledik sonra çok büyük bir çatýþma çýktý 2 gün uyunca uyumadan çatýþtýk abimi arýyorum komutanlarýmýzdan biri seni eve yollayacaðýz abin dedi dediler ben abim nerede komutaným derken o ankaraya gitti sen þimdi hazýrlan gideceksin dediler ben sesdim kesin biþey oldu görmem lazým dedim az ilerde mevziye helikopter iniyordu saðlýk ekibi koþuþturuyordu oraya giderken komutanlar beni tutmaya çalýþtý koþarak geldim abimin bacaklarý yoktu ve kelimeyi þahadet getiriyordu ben abime sarýldým bana annemler sana emanet kardeþim haklarýný helal etsinsinler diyordu biz yaþayacaksýn abi komutaným derken Allahu ekber Allahu ekber diyordu tekrar kelimeyi þahadet getiryordu ben abi abi diyordum elimi tutarken dermenýnýn kalmadýðýný farkettim birden yüzü bembeyaz oldu gülerek þehid olmuþtu ben tabi kendimi kaybettim bayýldm uyandýðýmda askeri hastanedeydim abimin tabutu hazýrlanmýþtý Ýstanbul a gidecekti bende gittim defin iþleri yapýldý bana teskeremi vermek istedi komutanlar yalvardým komutaným yapmayýn etmeyin 4-5 ayým kalmýþtý zar zor da olsa kabul ettiler annem abimin üzüntüsünden felç oldu babam ona bakýyordu ve kýz kardeþim ben operasyon bölgesine döndüm bana torpilli olursun diyenler ellerimi öpmeye çalýþýyordu yine operasyona çýktýk hakkari üzümlü karakolunda konakladýk yolda intikal halindeyken uzaktan kumadalý bombayla havaya uçtu ondan sonrasýný hatýrlamýyorum bacaklarýmnýn ikiside yoktu askerlik benim için bitmiþti gata da tedavi görüp eve gittim Bizim ev bu vatan için 2 oðlunu þehid 1 oðlunuda gazi vermiþti annem þuan fizik tedavi sayesinde iyileþti þuan benim yarým vucudumla ilgileniyor keþke bende þehid olsaydýmda onlara yük olmasaydým annem babam beni yeni doðmuþ bebekleri gibi seviyor onlarda olmassa ne yapardým
-------------------------------------------------------------------------
gazitegmen | 32 yaþýnda | Erkek |
Gazilere saygý
arkadaþlar ben Ýstanbul'dan güneydoðu gazisi bir subayým anlatacaðým olay 10 -11 sene önce oluyor
operasyon bölgesinde emrime verilmiþ 30 askerle beraber gece 03:00 sýralarý hakkari þemdilli bölgesinde arama tarama yapýyorduk
daðlýk arazide ve kýþ ayý olmasý sebebiyle çok soðuktu geceleri -30 -40 dereceye çýkýyordu ve yüksek olduðu için rüzgar çok sert esiyordu
kar 1,5 metre yer yer 2-3 metreyi buluyordu bastýðýmýz yerleri kestirmemiz imkansýzdý ama buna göre eðitim almýþtýk
bizim tim ezici güçtü arkamýzdan silici timler gelir ele geçenleri ***ürürdü ilk çatýþma her zaman bize rastlardý özel harekat
olduðumuzdan çok yük taþýmazdýk hýzlý hareket edebilmemiz için herþey ona göre yapýlmýþtý neyse aramýzda ben üsteðmendim bir teðmen ve geri kalanda
astsubay ve uzmanlardan oluþuyorduk ilk sýcak temas kuracaðýmýz sýnýr taþýna yaklaþmýþtýk telsizlerden pkk lýlarý çok net duyuyorduk
fakat onlar bizi dinleyemiyordu sessizce ilerleyip hedefleri tesirsiz hale getirdik ve geri dönmek için hazýrlandýk o sýra arkadaþlardan 4 tanesi konkur adý verilen derin yarýða düþtü onlarý göremiyorduk ve yarýk ne kadar derin bilmiyorduk ben hemen çevre güvenliðini aldýrýp aþþaðýya inmeye baþladým
ellerimi ve ayaklarýmý hatta yüzümü hissetmiyordum yarýk 50 metre den fazlaydý çok tipi olduðundan aþþaðý hala göremiyordum sonra 1 tanesini görmüþtüm
fakat arkadaþýmýn baþýný sert kayaya çarpmasý neticesinde boynunun kýrýldýðýný anlamýþtým yanýna indim teni soðuktu ölmüþtü
çok aðladým daha aþþaðýya inmek için ipi hazýrladým diðer uzman çvþ u gördüm oda þehid olmuþtu telsizden sedye isteyip salmalarýný istedim
fakat yukarýsý cehenneme dönmüþtü 350 kiþilik baþka bir pkk lý grup o bölgeden geçerken bizimkilerle çatýþmaya girmiþti ben hýzla yukarý týrmanmaya
baþladým 3 askerim beni çekmeye çalýþýyordu bir anda suratým kan oldu askerlerim vurulmuþ ama hala beni çekiyorlardý yukarý kan suratýmda hemen donmuþtu
yukarý çýktýðýmda hemen siper alýp askerlerime sessiz olmalarýný ve ateþ etmemelerini söyledim ve sessizliðe büründük pkk lýlar öldüðümüzü sanýp 20-30 kiþi göndermiþlerdi bu arada benimde yan böbrek kýsmýmdan çok büyük bir acý gelmeye baþlamýþtý fakat bakamýyordum gelen grup tuzaðýmýza düþmüþtü
onlarýda öldürdükten sonra pkk lý grup un diðer üyeleri kaçmaya baþladý fakat takip edecek durumda deðildik yaralý askerler vardý ve sayýmýz azdý bende yan bölgemdeki acýnýn þarapnel parçasý olduðunu anladým soðuktan sadece sýzlýyoru ve aðrýyordu böbrek taþý aðrýsý gibi ama kanamýyordu kan hemen akmýþ durmuþtu telsizden destek istedik helikopter yolladýlar fakat fýrtýnadan inemedi ve düz bir zeminde yoktu hatta inmasi imkansýzdý biz yola yaralýlarý sedyelerde
taþýyarak çýktýk zirveden inerken arkadaþlardan biri mayýna bastý çok büyük gültüyle patladý okadar þiddetli patladýki hiç bir þey duyamaz olmuþtuk
benim bir bacaðým 1 kolum ve gözümün biri parçalandý 15 asker aðýr yaralýydý ve 10 kiþi þehid vermiþtik neyse bizi hastaneye ***ürdüler 6 ay gata da kaldým
uyandýðýmda taburcu ediyorlardý bir kaç ay fizik tedavi ve rehabilitasyon göreceksin dediler aynada kendime baktým vücüdumun 3/2 si çalýþmýyordu
tek saðlam gözümlede çok net görmüyordum ama yinede görüyordum kolum bacaðým yoktu en önemlisi asker arkadaþlarýmýn çoðu þehid olmuþtu vede gazi
malulen emekli oldum istanbula annem ve babamýn yanýna gittim çok aðladýlar beni böle görünce aradan zaman geçti beni amerikaya yolladý genelkurmay bþk lýðý protez bacak ve kol için bacak ve kol taktýlar yürüyebiliyordum hemde sekmeden fakat bir gün istiklal caddesinden taksime çýkýyordum
yürüyerek aniden kalabalýk tan biriyle çarpýþtýk ve ben yere düþtüm protez bacak yerinden çýkmýþtý ve kolum insanlar bana yardým etmek yerine
benden öcüymüþüm gibi kaçtýlar taki ihtiyar bir adam beni yerden kaldýrana kadar kenara taþýdýlar ve bacak ve kol ne iþ oðlum dedi bana gazi olduðumu söyledim amca aðlama ya baþladý ve insanlar toplanmaya baþladý baþýmýza amca baþladý baðýrmaya toplanan insanlara defolun diye ben anlamamýþtým neden böle yaptýðýný sonra utanýn utanýn bu adam bacaðýný kolunu gözünü sizin için feda etmiþ bir subay siz düþtüðü yerden kaldýrmaya bile
tenezzül etmiyorsunuz dedi bende üzülmüþtüm boþ ver amca dedim bacak ve kollarý alýp taksiye binmek için kaldýrdý beni gümüþsuyu askeri hastanesine
gidelim orada yardým ederler dedim fakat kalabalýk aniden benden özür dilemeye baþladý hepsi kadýn erkek yaþlý genç sarýlýp öpüyordu kusura bakma deyip slogan atmaya baþladýlar
ve yoldan araba çevirip istiklal caddesinden tranvay yolundan yasak olmasýna raðmen sürdürdüler ve askeri hastaneye kadar eþlik ettiler valla ne yalan söylim aðlamýþtým gaziye þehide saygý hala vardý
Allah Razý olsun hepsinden
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)