Olimpiyat, dünya ve Avrupa þampiyonu milli güreþçi Taha Akgül, uluslararasý alanda 7 yýlda 10 altýn, birer gümüþ ve bronz madalya kazanmayý baþardý.

ASKÝ Spor'un milli güreþçisi Taha Akgül, uluslararasý alanda 7 yýlda 10 altýn, birer gümüþ ve bronz madalya kazanarak büyük bir baþarýya imza attý.

Serbest Güreþ Milli Takýmý ve ASKÝ Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Çakmar, 2010 yýlýndan itibaren çalýþtýrdýðý Taha Akgül'ün katýldýðý her þampiyonada baþarýlý olarak kürsünün en üst basamaðýnda yer aldýðýný söyledi.

Çakmar, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Taha ile büyük baþarýlara imza attýklarýný belirterek, "Taha bana geldiðinde 19 yaþýndaydý. Taha ile 7 yýldýr çalýþýyorum. Bu sürede uluslararasý alanda 10 altýn, bir gümüþ ve bir bronz madalya kazandýk." deðerlendirmesini yaptý.

Taha'nýn 7 yýlda, 5 Avrupa, 2 dünya, birer olimpiyat, dünya üniversitelararasý ve Akdeniz Oyunlarý þampiyonluðu elde ettiðini hatýrlatan Çakmar, "Taha, birer kez de dünya ikinciliði ve üçüncülüðü elde etti. 7 yýlda gelen 12 madalya var. Taha sorumluluklarýný, nerede, nasýl hareket edeceðini bilen bir sporcu. Yeri geliyor Taha'nýn antrenörü, yeri geliyor abisi, yeri geliyor partneri, yeri geliyor bir büyüðü oluyorum. O da beni üzmüyor." diye konuþtu.

Taha'nýn geçen hafta Adana'da düzenlenen Türkiye Þampiyonasý'nda 125 kiloda altýn madalya kazandýðýný hatýrlatan Çakmar, þöyle devam etti:

"Taha'nýn þampiyonluðunun yaný sýra sosyal projelerin içinde olmasý bizleri sevindiriyor. Avrupa, dünya ve olimpiyat þampiyonu Taha Akgül'ün kulübümüz sporcusu olmasý, kulübümüze geldiði yýldan bu yana aralýksýz yedinci kez Türkiye Þampiyonasý'na katýlýp birinci olmasý, ayrýca Taha Akgül'ün müsabaka sonunda down sendromlu bir çocukla güreþmesi, güreþ otoriteleri ve izleyiciler tarafýndan takdirle karþýlandý. Sporcularýmýzýn performanslarýný geliþtirmenin yaný sýra sosyal projelerin içinde yer almalarýna da katký veriyoruz."

"TAHA ÝLE ÇALIÞMAK KEYÝF VERÝCÝ"

Çakmar, Taha Akgül'ün performansýyla ilgili, "Bazý sporcular vardýr, çalýþtýrýrsýn, karþýlýðýný alamazsýn. Taha, her gittiðimiz yerde üzerine düþeni fazlasýyla yaparak þampiyonluða ulaþtý." ifadelerini kullandý.

Milli sporcuyla her gün bir arada olduklarýný anlatan Çakmar, "Taha gibi olimpiyat, dünya ve Avrupa þampiyonu olamadým ama Avrupa, dünya ve olimpiyat þampiyonlarý yetiþtirdim. Taha ile çalýþmak keyif verici." deðerlendirmesini yaptý.

ASKÝ SPOR 8. KEZ ÜST ÜSTE TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU

Çakmar, ASKÝ Spor'un, Adana'daki Serbest Güreþ Türkiye Þampiyonasý'nda üst üste 8. kez þampiyonluða ulaþtýðýný anýmsatarak, "Türk sporunun lokomotifi güreþtir, Türk güreþinin lokomotifi de ASKÝ Spor'dur." dedi.

Dünya Güreþ Birliðinin belirlemiþ olduðu yeni kurallar çerçevesinde Türkiye'deki güreþçileri ilk kez deneme ve görme imkaný bulduklarýný anlatan Çakmar, þunlarý kaydetti:

"Kulüplerdeki genç güreþçiler iyi çalýþmalarý neticesinde baþarýlý sonuçlar aldý. Bu baþarýlý sonuçlarýn 2020 Tokyo Olimpiyatlarý için Türk güreþine ivme kazandýracaðýný gördük. Yeni kurallarla beraber 8 sýkletten, 10 sýklete çýkarýlan kilolarda, 5 sýkleti ASKÝ Spor Kulübü güreþçileri þampiyon bitirerek, büyük bir baþarý elde etti. Kulübümüzün bizlere verdiði imkanlar neticesinde Güreþ Milli Takýmý'na katký saðlamaya devam edeceðiz. Bizlere bu imkaný saðlamaya devam eden Ankara Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Mustafa Tuna'ya özellikle teþekkür ediyoruz. Güreþseverler ve halkýmýz bizi izlemeye ve dualarýyla bizleri desteklemeye devam etsinler."