Bilgilendirme : Bu konu 2579 gn nce balatld . Konu balangn tarihi gncel deilse Konu gncelliini yitirmi yada bu konu ile ilgili son cevap yazlm olabilir. Eer yaznz dorudan bu konu ile ilgili deil ise yeni bir konu balatmanz tavsiye ederiz....
SON DAKKA Kulpler Birlii‚„nden Hseyin Gek ve Halis zkayha talebi‚ Galatasaray dndaki 17 takm‚
Kulpler Birlii, MHK'nin Hseyin Gek ve Halis zkayha hakknda verdii karar grt. 17 kulp, kararn geri ekilmesini talep etti.
28 Kasm 2018 16:08
Kulpler Birlii Vakf, Trkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) Spor Toto Sper Lig‚„in 13. haftasnda oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor karlamasn yneten Hseyin Gek
Bu konu 8494 kez grntlendi 5 yorum ald ...
SON DAKKA Kulpler Birliinden Hseyin Gek ve Halis zkayha talebi
8494 Reviews
-
- Offline
Uye No : 46882
SON DAKKA Kulpler Birliinden Hseyin Gek ve Halis zkayha talebi
SON DAKKA Kulpler Birlii‚„nden Hseyin Gek ve Halis zkayha talebi‚ Galatasaray dndaki 17 takm‚
Kulpler Birlii, MHK'nin Hseyin Gek ve Halis zkayha hakknda verdii karar grt. 17 kulp, kararn geri ekilmesini talep etti.
28 Kasm 2018 16:08
Kulpler Birlii Vakf, Trkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) Spor Toto Sper Lig‚„in 13. haftasnda oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor karlamasn yneten Hseyin Gek ile ayn msabakada Video Yardmc Hakem (VAR) olarak grev yapan Halis zkahya‚„ya ikinci deerlendirmeye kadar ma vermeme kararna sert tepki gsterdi. Kulpler Birlii Vakf, Galatasaray dndaki 17 kulbn gr birliiyle hakemler Hseyin Gek ve Halis zkahya‚„yla ilgili MHK kararnn geri alnmasn beklediini bildirdi.
Mehmet Demirkol: `MHK`nin kendini kurtarma abas`lgili Haberi Oku
Fenerbahe, Kulpler Birlii‚„nin aklamasn resmi internet sitesinden paylat. Kulpler Birlii‚„nin konu ile ilgili aklamas u ekilde:
‚“Trkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafndan dn sabah saatlerinde yaplan basn aklamasnda, Galatasaray-Konyaspor msabakas orta hakemi Hseyin Gek ve VAR Hakemi Halis zkahya'nn performanslarnn yetersiz olduu gerekesiyle ikinci bir deerlendirmeye kadar ‚“msabaka hakemlii ve VAR grevlerine verilmemelerinin uygun bulunduu‚ bildirilmitir.
Ligimizde her daim hakem hatalar olmutur ve olacaktr. nk insann var olduu her yerde hata da iin bir parasdr. Dnyann birok liginde de hakemlerin performansna bal uygulamalar mevcuttur. Kiisel yetersizlik gibi ok olaan ve beeri gerekelerle alnm gzken bu karar, ilk anda ilgili Kurulun grev ve yetki snrlarnda olaan bir uygulama zannedilebilir. Ancak zellikle Anadolu kulplerine kar yaplan ok daha fahi hakem hatalar karsnda Trkiye Futbol Federasyonu‚„nun bu defakine benzer refleks gstermedii ve benzeri kararlar almad herkesin malumudur.
te yandan bu tasarrufun zamanlamas ve uygulama biimi de dikkate alndnda, yetki kapsamnda masum bir karar olduuna inanmak ve bunu savunmak, bu artlarda mmkn deildir. Zira ilgili msabakadan bir gn sonra istifasn aklayan TFF Bakanvekili ve Milli Takmlar Sorumlusu Sn. Ali Drst'n, mteakip 48 saat iinde bilinmeyen nedenlerle ‚œGalatasaray'a daha iyi hizmet edebilmek iin' aklamasyla bu kararndan vazgemesi ve daha bu geri dnn zerinden 24 saat bile gememiken MHK'nn alm olduu karar, sadece rastlant ile izah edilemeyecek bir durum olmakla birlikte, kamuoyunda ‚“birilerine belirli taahhtler verildii‚ algs yaratmtr.
Kamuoyunda oluan bu alg Trkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi ile birlikte maalesef Trk futboluna da ok byk zarar vermektedir.
Trkiye Futbol Federasyonu'nda grev alan hibir ynetici daha nce yneticisi olduu kulbn haklarn savunmak iin Federasyon ynetiminde olamaz. Bu durum her takma eit mesafede ve adilce ynetilmesi gereken Trk futbolu iin asla kabul edilemez.
Daha nce rnei ve uygulamas olmayan bu olaylar zinciri karsnda TFF ve zellikle MHK'nn bamsz ve tarafsz hareket ettiine inanmak ya da bu bask altnda braklan deerli hakemlerimizin, zellikle sz konusu takmn msabakalarnda bundan sonra bamsz kararlar verebileceine, adaleti istikrarl bir ekilde salayabileceklerine inanmak mmkn deildir. Yllarca, belli takmlarn malarna verilemeyen hakemler konusu gndemdeyken son yaplan uygulama sknty daha ileri boyutlara tamtr.
Gven ve itimat duygusunun her trl ilikinin temelinde yattn nemle hatrlatarak, Trk futbolunda gven, hakkaniyet ve adil rekabeti tesis etmede bir numaral sorumlu olan Trkiye Futbol Federasyonu'nun sergiledii bu tutum ile gven messesesine ok ciddi zarar verdiini zlerek gryoruz.
Son olarak belirtmeliyiz ki; bir camiann adalet deil ayrcalk talep etmesi Trk futbolunun hak ettii adil ynetim ve eit artlarda mcadele etme frsat karsndaki en byk tehlikedir. Trk futbol ailesi olarak; bu gibi ayrcalk taleplerinde bulunann da, buna msaade edenin de karsnda durulmal ve tm platformlarda gerekli ekilde mcadele edilmelidir.
Kulpler Birlii Vakf olarak Sper Lig'deki 17 takmn gr birliiyle hakemlerle ilgili alnan ve tek bir kulbn gvde gsterisi anlamna gelecek tarafl bu kararlardan derhal geri adm atlmasn beklediimizi ve geri adm atlmad takdirde de Sper Lig Kulpleri olaan st toplanp Trk futbolunun adil ynetilmesi iin hep birlikte ortak bir adm atacamz belirtiriz.
Sayglarmzla,
Kulpler Birlii Vakf
Kulpler Birlii, MHK'nin Hseyin Gek ve Halis zkayha hakknda v
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gzatan Kullanclar
u an 1 kullanc var. (0 ye ve 1 konuk)
Benzer Konular
-
Korax Ip Plus Hd V2 forum iinde, yazan alperrenkli
Yorum: 30
Son Mesaj: 29.Eyll.2017, 23:14
-
YCE DNMZ SLAM forum iinde, yazan elliikilik
Yorum: 14
Son Mesaj: 13.Eyll.2017, 14:23
-
iirler forum iinde, yazan pokker1
Yorum: 1
Son Mesaj: 31.Austos.2017, 15:31
-
iirler forum iinde, yazan pokker1
Yorum: 0
Son Mesaj: 31.Austos.2017, 14:56
-
Dier Sporlar forum iinde, yazan kaptan-8
Yorum: 0
Son Mesaj: 29.Mart.2014, 21:19
Yetkileriniz
- Konu Acma Yetkiniz Yok
- Cevap Yazma Yetkiniz Yok
- Eklenti Ykleme Yetkiniz Yok
- Mesajnz Deitirme Yetkiniz Yok
-
Forum Kurallar