Bir kamyonun Çarpmasýyla yaralanmýþ olan çiftçi Mehmet amca kazadan sorumlu tuttuðu taþýma þirketine dava açýyor. Mahkeme salonunda þirketin avukatý ile Mehmet Amca karþý karþýyalar, ve Avukat soruyor;
- Ama siz kazadan sonra gelen polis memuruna “ben çok iyiyim” demediniz mi?”
- Anlatayým aðam; Ben bizim eþeði gasabada satýþa ***ürmek üzere gamyonetime bindirmiþtim ki...
- Býrakýn ayrýntýlarý Memet Bey, siz sadece soruma yanýt verin: Siz, kazadan hemen sonra gelen Polis memuruna “ben çok iyiyim” dediniz mi, demediniz mi?
- Ýþte anlatýyom ya Avukat bey; eþeði gamyonete yüklemiþ, yola çýkmýþtým ki...
Avukat tekrar adamýn sözünü kesti ve Hakime dönerek:
- Sayýn hakim, size olayýn tam olarak nasýl gerçekleþtiðini davacýnýn kendi ifadesi ile almaya çalýþýyorum ama, soruma yanýt vermiyor. Bu bey, kazadan hemen sonra olay yerine ulaþan polis memuruna ifadesinde “çok iyi” olduðunu söylemiþ. Kayýtlara geçmiþ. Þimdi, aradan kaç hafta sonra müvekkilime dava açýyor. Ben bu davada, bu þahsýn mahkemeyi yanýltmaya çalýþtýðýna inanýyorum. Lütfen, sadece soruya yanýt vermesini söyler misiniz? Hakim çiftçinin hikayesiyle ilgilenir gibiydi:
- Eþek hakkýnda söyleyeceklerini merak ettim aslýnda; Býrakalým da anlatsýn....
Memet amca Hakime teþekkür ederek devam etti:
- Ýþte dediðim gibi, sayýn Hakimim, tam eþeðimi gamyonetime bindirmiþ þehre doðru gidiyodum ki, bu þirkete ait gucuman bi kamyon, “DUR” tabelasýna aldýrmadan üzerime sürdü ve bize çarptý. Ben yolun bi yanýna fýrladým, Garagaçan bi yana... Nasýl kötüyüm, nasýl kötü, anlatamam... Gýpýrdanamýyom sancýdan... öte yanda Garagaçan bir anýrýyo, bir anýrýyokine, ortalýk inliyo. Derkene bi pulis memuru geliveedi, Garagaçanýn sesini duymasile önce ona dooru getti, eðildi, bahtý, tabancasýna davrandý, alnýnýn göbeenden Garagaçanýmý urmasýn mý??? Soonacýýma, yolun garþý tarafýna geçti, bana dooru geldi, dedikine:
- Eþeðin hali berbattý, vurmak zorunda galdým, “sen nassýn ?” dedi... hadi erkeðisen kötüyüm de...