Bilgilendirme : Bu konu 2056 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Küresel Salgýn Covid 19
Konunun baþlýðýna bakýnca dünyayý etkisi altýna alan bu virüs hakkýnda bir þeyler anlatacakmýþým ve doðru yanlýþ elemeden ahkâm kesecekmiþim gibi duruyor faka ben bunlarýn hiçbirisini yapmayacaðým.
Sadece bir konu hakkýnda kendi düþüncelerimi kaleme almak istedim (katýlýrsýnýz, katýlmazsýnýz)
Ne oluyor bize? Neden kurallara uymuyoruz? Neden hâlâ sokaklar, parklar, bahçeler ve caddeler insan dolu? Yüklü diyebileceðimiz bir miktar para cezasý olduðu halde insanlar bu
Bu konu 3248 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
-
Uye No : 56768
Covid 19
Küresel Salgýn Covid 19
Konunun baþlýðýna bakýnca dünyayý etkisi altýna alan bu virüs hakkýnda bir þeyler anlatacakmýþým ve doðru yanlýþ elemeden ahkâm kesecekmiþim gibi duruyor faka ben bunlarýn hiçbirisini yapmayacaðým.
Sadece bir konu hakkýnda kendi düþüncelerimi kaleme almak istedim (katýlýrsýnýz, katýlmazsýnýz)
Ne oluyor bize? Neden kurallara uymuyoruz? Neden hâlâ sokaklar, parklar, bahçeler ve caddeler insan dolu? Yüklü diyebileceðimiz bir miktar para cezasý olduðu halde insanlar bu ekonomik durumda en çok paraya ihtiyaçlarý olduðu bir dönemde bu cezayý göze alabiliyor ve söz dinlemiyor? Sadece para deðil mesele, insanlar sevdikleri kiþilere bu virüsü bilmeden de olsa bulaþtýrma riski olduðunu açýk açýk bilse bile bunu nasýl göze alabiliyor?
Sanýrým bunun cevabý biraz genlerimizde gizli. 15 Temmuz hain kalkýþmayý hatýrlamayan var mý?
O gece ne olmuþtu hatýrlayalým. Bir telefon geldi cumhurbaþkanýndan “tüm halkýmýzý milletin meydanlarýna, hava alanlarýna davet ediyorum, ben de orada olacaðým” demiþti. Sonra ne oldu? Tüm millet sokaklara çýktý, hatta ben bizzat bu telefon gelmeden önce ellerinde bayraklarla sokaklara dökülen vatandaþlar gördüm. Hele ki emir gelince tut tutabilirsen. Þimdi orada da can kaybý vardý, orada da kurþunlar halkýn üzerine sýkýlýyordu. Ama kimse gözünü budaktan sakýnmadý. Ben þahsen elindeki bayraðýn plastik sopasý ile tank’a vuran adam gördüm. Buradan anlaþýlýyor ki bizim milletimiz ölümden falan zerre kadar korkmuyor. Ama iþ sevdiklerimizin can saðlýðýna gelince bir baþka hassas davranýyor toplum. Tamam da o zaman neden evde kal çaðrýlarýna ýsrarla uymuyoruz?
Ýþte kendi fikrimce tam olarak ta bu noktada genleri devreye giriyor insanlarýn. Tarih boyunca esareti kabullenmeyen tek topluluk Türklerdir. Her ne sebep olursa olsun Türk’ü esaret altýnda tutmak mümkün deðildir. Esaretin hiçbir þeklini kabul etmez Türk. Ýþte bu sebepten insanlarý evde tutmak çok mümkün olmuyor. Aslýnda devlet bizim bu tarih boyu süregelen genlerimizden geliyor. Dolayýsý ile devlet aslýnda bizim bu içimizde bir yerlerde saklý duran ve böyle günlerde hortlayan “tutsak kalacaðýma ölürüm daha iyi” düþüncesi ile mücadele ediyor. Ama biraz sabretmek gerekiyor. Biraz gayret etmek gerekiyor. Ülkeyi bir beden olarak düþünmek ve bizleri de o bedenin içinde dolaþan antikorlar olarak düþünmemiz daha uygun olacak. Ülke hasta ve kurtulmasý için bize ihtiyacý var. Biz antikorlar bu ülkeyi kurtarmak için savaþmamýz ve savaþmamýz için de virüsten saklanmamýz gerekiyor. Saklanalým ki bizi görmesin. Görmesin ki ummadýðý anda karþýsýna güçlü çýkalým. Saklanalým çünkü silahýmýz yeterli deðil asýl güçlü silah olan aþý elimize geçtiði anda o zaman karþýsýna çýkýp “sen gel bakayým buraya, hayýrdýr” diyebilelim.
Evde kal Türkiye güzel ve güçlü günler yakýnda.
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)