Amerikan Sevdasý
Bu günkü yazýmýzda Türk televizyonlarýnda yayýn yapan haber kanallarýna deðineceðiz.
Efendim açýyorsun bir haber kanalýný, aslýnda bir haber kanalý demeyelim hiç birisini ayýrt etmeyelim ayýrt etme iþini okuyucularýn yorumuna ve taktirine býrakalým.
Top yekûn haber kanallarý gün içinde haber sunuyor ve de özellikle akþam sekiz kuþaðýndan gecenin bir yarýsýna kadar tartýþma programlarý hazýrlayýp izleyicilere sunuyor.
Fakat beni özellikle rahatsýz eden durum þu:
Haber ya da tartýþma her ne olursa olsun bir Amerika sevdasý almýþ gidiyor kanallarý.
Efendim Amerika’da son durum ne?
Eyalet eyalet vaka sayýlarý, Türkiye’de il il vaka sayýlarýný vermek diye bir çaba söz konusu deðil ama arka arkaya elli eyalette durum nedir? Bunun en ince detayýna kadar veriliyor kanallarda.
Trump maske takmýyor bizim habercileri bir panik alýyor. Trump test yaptýrmýþ sonucu ne çýkmýþ doktorundan önce haber almak istiyor.
Trump bir hastaneye tedbirsiz giriyor bizim kanallarý alýyor bir panik. Bir polis siyahi bir vatandaþý öldürdü, (tabii ki kabul edilir gibi bir durum deðil) ama bizim kanallarý alýyor bir panik.
Ortalýk karýþmýþ Amerika ayaklanma ile uðraþýyor, derdi tasasý bizim haber kanallarýmýzý alýyor.
Ayaklanma ne zaman bastýrýlýr? Sular ne zaman durulur?
En vahim tablo da bu kanallarýn top yekûnu birkaç kanalý Amerika güdümlü olmakla suçluyor.
Allah bir daha vermesin, bir þehidimiz olsa haber kanallarýna sadece kýrk beþ saniye konu olurken, Melania saçýný boyatsa dört saat haber yapýlýyor.
Ne oluyor bu kanallara? Ne oluyor bu habercilere? Nedir bu Amerikan sevdasý? Nereden gelir bu aþk?
Siz bu ülkenin haber kanalý deðil misiniz? Siz bu ülkenin insanlarýna bu ülkeyi ilgilendirecek haberler vermekle mükellef deðil misiniz? Neden bu ülkeye her fýrsatta çelme takmak için uðraþan bu ülkenin baþýna en ufak bir bela geldiði zaman bu kadar üzülüyor ve bu kadar panik yapýyorsunuz?
Ben bu sorularýn cevaplarýný bulamýyorum. Ama haber kanallarýmýzýn neye hizmet ettiklerinin son derece farkýndayým.
Saygýlarýmla.