Bilgilendirme : Bu konu 2038 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda toplandý. Toplantýnýn ardýndan açýklama yapan Cumhurbaþkaný Erdoðan, 23-24-25 ve 26 Mayýs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramý dolayýsýyla 81 ilde sokaða çýkma yasaðý ilan edildiðini açýkladý.
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, bugün dijital kabineye sekizinci kez baþkanlýk etti. Tarabya'daki Huber Köþkü'nde gerçekleþtirilen kabine toplantýsý saat 15.30'da baþlamýþtý. Toplantý, sekizinci kez video konferans
Bu konu 6197 kez görüntülendi 0 yorum aldý ...
Ramazan Bayramýnda Sokaða Çýkma Yasaðý Kaç Gün? Erdoðan Açýkladý
6197 Reviews
-
Uye No : 12783
Ramazan Bayramýnda Sokaða Çýkma Yasaðý Kaç Gün? Erdoðan Açýkladý
Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda toplandý. Toplantýnýn ardýndan açýklama yapan Cumhurbaþkaný Erdoðan, 23-24-25 ve 26 Mayýs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramý dolayýsýyla 81 ilde sokaða çýkma yasaðý ilan edildiðini açýkladý.
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, bugün dijital kabineye sekizinci kez baþkanlýk etti. Tarabya'daki Huber Köþkü'nde gerçekleþtirilen kabine toplantýsý saat 15.30'da baþlamýþtý. Toplantý, sekizinci kez video konferans yöntemiyle yapýldý, Yapýlan görüþmede aðýrlýklý olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleþme takvimi ele alýndý. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan alýnan kararlarý basýn toplantýsý ile duyurdu.
ALINAN KARARLAR ÞÖYLE
-81 ilde Ramazan Bayramý'nda sokaða çýkma yasaðý getirildi. Arefe günü dahil olmak üzere 23-24-25-26 mayýs tarihlerinde yasak uygulanacak.
-Okullar artýk açýlmayacak eðitim tamamlanmýþ sayýlacak. Yeni eðitim dönemi Eylül ayýnda baþlayacak.
-Camiler 29 Mayýs'ta cuma namazý ile ibadete açýlacak. Ancak sadece öðle ve ikindi namazlarý camide cemaatle kýlýnacak. Sabah, akþam ve yatsý namazlarýnda camide ibadet olmayacak.
-Kreþler ve gündüz bakým evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecek.
-Çarþamba günü gençlere yönelik sokaða çýkma izni yine uygulanacak.
-Seyahat kýsýtlamasý olan büyükþehirlerde bu süre 15 gün uzatýldý.
Cumhurbaþkaný Erdoðan, Kabine Toplantýsý'nýn ardýndan þu açýklamalarý yaptý:
Mübarek günlerde bile kan akýtmaktan çekinmeyen teröristler mevlam kahretsin diyorum. Ýçiþleri Bakanlýðýmýz tarafýndan oluþturulan Vefa Grubuna PKK'lýlarýn yaptýðý saldýrý, Adana'da CHP'lilerin yaptýðý saldýrý farklý araçlarla olsa da ayný gayeye yöneliktir.
'Darbe çýðýrtkanlýðý yapanlara cevabý milletimizden alacak'
Samimi mücadeleyi en aðýr ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye baþkanlýðý için düþtüðü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düþeceði durum eninde sonunda budur. Ýnsanýmýz inancýna hayatlarýnýn merkezlerine yerleþtirdikleri halde, ülkenin ortak deðerlerini istismar edenlerin foyalarý ortaya çýkýyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fýrsatta darbe çýðýrtkanlýðý yapanlar cevabý milletimizden alacaktýr.
Salgýn döneminde 65 yaþ üstü vatandaþlarýmýz baþta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalýþan VEFA sosya destek grubuna teþekkür ediyorum.
Maske, mesafe, temizlik üçlüsü artýk hayatýmýzýn vazgeçilmezi
Bu hafta Kabine toplantýmýzýn en önemli konusu corona salgýnýyla ilgili geliþmelerdi. Salgýnla mücadelemiz baþarý ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgýnýn üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkmasý tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yýllarca sýnýrlarýmýzý dýþarýya kapatýp salgýnýn bitiþini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiç bir þey eskisi gibi olmayacaktýr. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanýmlýyoruz. Evimizden çýkýp girene kadar maske takmayý alýþkanlýk haline getireceðiz.Ellerimizi her fýrsatta yýkayacaðýz. Dezanfektan ürünlerini sýkça kullanacaðýz. Maske mesafe temizlik üçlüsü artýk hayatýmýzýn vazgeçilmezi olacaktýr.
Baþakþehir'deki þehir hastanesini perþembe günü açýyoruz
Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayýsý oldukça düþük seviyededir. Saðlýk alt yapýmýzý daha güçlediriyoruz. Baþakþehir'deki þehir hastanesini perþembe günü açýyoruz. Hastanenin ismini Çamsakura koyuyoruz. Çam bizi temsil etsin, sakura da Japonya'yý temsil etsin.
Son iki ayda elde ettiðimiz tecrübeler sayesinde hem teþhis tedavi konusunda bilgi birikime sahip olduk. Yeþilköy ve Sancaktepe'deki hastaneler tamamlanmak üzere artýk koronavirüs ve ya benzere salgýn hastalýklara karþý eskisinden daha hazýrlýklý durumdayýz.
'Normalleþme takvimini hayata geçiriyoruz'
Yeni vaka sayýsýný en kýsa sürede kesmemiz gerekiyor. Bunu baþarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Normalleþme takviminin vaka sayýsýnýn çok daha aþaðý düþmesiyle mümkündür. Olumsuz bir gelime olursa bazý tedbirleri daha sert bir þekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Normalleþme takvimini adým adým hayata geçiriyoruz. Geçen hafta, berber kuaför AVM gibi yerler yeniden faaliyet geçti.
Genel olarak bu uygulamanýn iyi gittiðini görüyoruz. Halen 15 ilimizde Cumartesi gününden beri devam eden sokaða çýkma sýnýrlamasýna riayet eden vatandaþlarýmýza sabýrlarý ve anlayýþlarý için teþekkür ediyorum.
5.5 milyon vatandaþa destek
Ülkemizin önemli üretimi olan çay hasatýnýn sýkýntýsýz gerçekleþmesini saðlayacaðýz. Salgýn döneminde alýnan tedbirlerde olumsuz etkilenen vatandaþlarýmýzý da ihmal etmiyoruz. 5,5 milyon vatandaþýmýza biner lira destek saðladýk. Sanayicimizden esnafýna kadar vergi sigorta, sigorta primi ve taksitlerinin ertelenmesine birçok destek veriyoruz.
Bayramda 81 ile sokaða çýkma kýsýtlamasý
Saðlýk Bakanlýðýmýz bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleþme takvimini adým adým gerçekleþtireceðiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleþme planýnýn hayata geçirilmesinde husus yayýnlandý. Ýþ yerlerinin giriþ saati kullaným alaný, müþteri sayýsýný gösteren bilgilendirme asýlacaktýr. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamýnda sokaða çýkma kýsýtlamasý uygulanacaktýr. Çarþamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktýr. Seyahat kýsýtlamasý 15 gün süreyle uzatýlmýþtýr.
Eðitim öðretim yýlý sona erdi
29 Mayýs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili þartlarý uygun camilerlerle ibadete açýyoruz. Bu cemaatle namazý tabiki kurallar içerisinde ifa edeceðiz. Yeni eðitim öðretim yýlý Eylül ayýnda baþlayacaktýr. Kreþler ve gündüz bakým evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir. Çarþamba günü 23. dönem adli yargý hakim savcýlarýmýzýn kura törenine video konferans yöntemiyle katýlacaðýz.
'Hesaplaþmaya kalkanlara bedelini ödetiyoruz'
2018 Aðustosunda maruz kaldýðýmýz sinsi saldýrýnýn ardýndan aldýðýmýz tedbirler sayesinde bu ataðý boþa çýkardýk. Ülkemize karþý ekonominin kurallarýyla izah edilemeyecek bu tür kumpaslara giriþerek Türkiye ile hesaplaþmaya kalkanlara da bunun bedelini ödetiyoruz. Türkiye güçlü bir tarihi arka plana sahip, askeri alanla destekleyerek farký bir boyuta yükselmiþtir. Dünyanýn yeni bir deðiþimin olduðu açýkça ortayken Türkiye'ye karþý eli kanlý teröristlerin, çýkarcý lobilerin yanýnda yer alanlarýn bir an önce gerçekleri görmesini diliyoruz. Yeni dönemde tüm bu hakikatler ýþýðýnda güçlü Türkiye'nin inþasýný hýzla tamamlayacaðýz. Milletimizin ve tüm gençlerimizin 19 Mayýs Gençlik ve Spor Bayramý'ný tebrik ediyorum. Bundan 101 yýl önce bir 19 Mayýs günü Samsun'a ayak basarak istiklal mücadelesinin ilk adýmýný atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kurtuluþ savaþý kahramanlarýmýzý tazimle yad ediyorum.
Saat 19.19'da Ýstiklal Marþý çaðrýsý
Saat 19:19'da ülkemizde tüm stadlar ýþýklandýrýlarak, seslendirme cihazlarýndan Ýstiklal Marþý yayýný yapýlacaktýr. Milletimizin tüm fertlerini ayný saatte evlerinin pencerelerinden Ýstiklal Marþý okumaya davet ediyoruz.
-
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)