Bilgilendirme : Bu konu 2010 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
Amerikan Sevdasý
Bu günkü yazýmýzda Türk televizyonlarýnda yayýn yapan haber kanallarýna deðineceðiz.
Efendim açýyorsun bir haber kanalýný, aslýnda bir haber kanalý demeyelim hiç birisini ayýrt etmeyelim ayýrt etme iþini okuyucularýn yorumuna ve taktirine býrakalým.
Top yekûn haber kanallarý gün içinde haber sunuyor ve de özellikle akþam sekiz kuþaðýndan gecenin bir yarýsýna kadar tartýþma programlarý hazýrlayýp izleyicilere sunuyor.
Fakat beni özellikle rahatsýz eden durum
Bu konu 11382 kez görüntülendi 5 yorum aldý ...
Amerikan Sevdasý
11382 Reviews
Özür dileriz, bu konu cevaplara kapatýlmýþtýr bilgi almak için Ýletiþim ...
-
01.Haziran.2020, 21:13
Uye No : 56768
Amerikan Sevdasý
Amerikan Sevdasý
Bu günkü yazýmýzda Türk televizyonlarýnda yayýn yapan haber kanallarýna deðineceðiz.
Efendim açýyorsun bir haber kanalýný, aslýnda bir haber kanalý demeyelim hiç birisini ayýrt etmeyelim ayýrt etme iþini okuyucularýn yorumuna ve taktirine býrakalým.
Top yekûn haber kanallarý gün içinde haber sunuyor ve de özellikle akþam sekiz kuþaðýndan gecenin bir yarýsýna kadar tartýþma programlarý hazýrlayýp izleyicilere sunuyor.
Fakat beni özellikle rahatsýz eden durum þu:
Haber ya da tartýþma her ne olursa olsun bir Amerika sevdasý almýþ gidiyor kanallarý.
Efendim Amerika’da son durum ne?
Eyalet eyalet vaka sayýlarý, Türkiye’de il il vaka sayýlarýný vermek diye bir çaba söz konusu deðil ama arka arkaya elli eyalette durum nedir? Bunun en ince detayýna kadar veriliyor kanallarda.
Trump maske takmýyor bizim habercileri bir panik alýyor. Trump test yaptýrmýþ sonucu ne çýkmýþ doktorundan önce haber almak istiyor.
Trump bir hastaneye tedbirsiz giriyor bizim kanallarý alýyor bir panik. Bir polis siyahi bir vatandaþý öldürdü, (tabii ki kabul edilir gibi bir durum deðil) ama bizim kanallarý alýyor bir panik.
Ortalýk karýþmýþ Amerika ayaklanma ile uðraþýyor, derdi tasasý bizim haber kanallarýmýzý alýyor.
Ayaklanma ne zaman bastýrýlýr? Sular ne zaman durulur?
En vahim tablo da bu kanallarýn top yekûnu birkaç kanalý Amerika güdümlü olmakla suçluyor.
Allah bir daha vermesin, bir þehidimiz olsa haber kanallarýna sadece kýrk beþ saniye konu olurken, Melania saçýný boyatsa dört saat haber yapýlýyor.
Ne oluyor bu kanallara? Ne oluyor bu habercilere? Nedir bu Amerikan sevdasý? Nereden gelir bu aþk?
Siz bu ülkenin haber kanalý deðil misiniz? Siz bu ülkenin insanlarýna bu ülkeyi ilgilendirecek haberler vermekle mükellef deðil misiniz? Neden bu ülkeye her fýrsatta çelme takmak için uðraþan bu ülkenin baþýna en ufak bir bela geldiði zaman bu kadar üzülüyor ve bu kadar panik yapýyorsunuz?
Ben bu sorularýn cevaplarýný bulamýyorum. Ama haber kanallarýmýzýn neye hizmet ettiklerinin son derece farkýndayým.
Saygýlarýmla.
-
-
01.Haziran.2020, 22:20
Uye No : 25288
E tabi baþta fox olmak üzere, bazý kanallarýn gerçek patronlarý usa da olduðu için, amerika çökerse ne yapacaðýz diye kara kara düþünmeye baþladýlar.
Zaten amerika diye bildiðimiz devlet insanýna varýncaya kadar hormonlu( yani aþýrý pahalý ) deðil mi?
Saðlýk hizmeti alacaksýn hormonlu,
Güvenlik hizmeti alacaksýn, hormonlu,( dengesiz bir polise denk gelirsen her an seni infaz edebilir )
Trafik hizmeti alacaksýn hormonlu,
Yemek yiyeceksin, hormonlu,( özellikle alt gelir gurubundaki insanlarýn saðlýklý beslenme imkaný hiç yok )
Metroya bineceksin, hormonlu,
Giyim kuþam alacaksýn hormonlu,
Seyahate çýkacaksýn hormonlu,
Ýþine gelen teröristleri kendi içinde himaye et, hormonlu,
Karþýlýksýz baþ parayý hormonlu ( nasýl olsa dolar tüm dünyada rezerv para, yani enflasyon ihtimali hiç yok )
Sözünü dinlemeyen ülke mi var, hemen terörist devlet ilan et, hormonlu,
Kendini, "Ben dünyanýn ana vatanýyým" diye ilan et, hormonlu,
Hasýlý ; amerika hormonlu oðlu hormonlu...
Bütün dünyanýn baþýna bela olan amerika daðýlsa da hep beraber kurtulsak.
-
02.Haziran.2020, 01:48
Uye No : 4400
cevyapan...siz açtýðýnýz konuda haklýolarak yanlýz tv kanallarýnýn amerikancýlýðýný dile getirmiþsiniz...amerika aþkýyla yanýp tutuþan tv kanallarý buz daðýnýn yanlýzca görünen yüzüdür...ülkemizdeki amerikan sevdalýlarý özellikle tepelerdeki siyasiler,iþ adamlarý,2016 öncesi üst düzey asker,birkýsým vakýflar,birkýsým prof... blim adamlarý ve emniyet müdürleri...bu ülkede yaþayýpta biraz kafasý basan insanlarýn bileceði þahsiyetler veya kurumlardýr...amerikan sevdasý dün baþlamamýþtýr bu hastalýk özellikle ikinci dünya savaþýndan sonra türkiye çok partili hayata geçtikten sonra artarak devam etmiþki askeri darbelerin ne zaman yapýlýp yapýlamayacaðýný abd'ye sorar haale gelmiþiz...1980'de kenan evrenin yaptýðý askeri darbeyi beyaz sarayda toplantý esnasýnda o günün baþkaný jimmy carter'in kulaðýna aðzýný dayayarak haber veren baþkan yardýmcýsý...bizim çocuklar türkiyede yönetimi ele geçirmiþ...sözü enbüyük kanýt olup sözün bittiði yerdir...sermaye ve ünlü düþmaný deyilim fakat burada kameralar önünde mikrofonlara vatan millet sakarya muhabbeti edip milliyetçilik ve millilikten laf salatasý yapýp ilk uçakla manhattan veya bilmem neredeki milyon dolarlýk lüx villasýndan caka fiyaka satan,kendi gibi devþirme gazetelere foto servis eden þarkýcý ve oyuncular az görmedik......pekii burada toplanýp bahsi geçen abd kentinde öðrenci yurdu yapýmý için kullanýlacaðý söylenen 70 milyon dolar paranýn yardým kuruluþu kýzalay tarafýndan herkezce bilinen vakfa niçin nasýl neden aktarýldýðý sorusu cevapsýz kalmasý bizlere davar veya koyun sürülerini giderken çobanýn çýkardýðý haaaayyyttt huuuuyyyyttt naralarýnýn tv ekranlarýnda nekadar morfin etkisi yaptýðýnýn aþikarý deyilmi...sayýn tansu çiller hanefendi,bu ülkede baþbakanlýk,ekonomi bakanlýðý yapmýþ bir þahsiyet...halka büyük devalüasyon öncesi iki anahtar(ev ve araba)vahdederek seçim kazanan tansu hanýmýn(akparti eski millet vekili merve kavakçý gibi) abd vatandaþ olmasý bir tesadüfmü...ýruslarýn tehtitlerinden ve iþgalinden korkup amerikadan yardým talep edip onun çýkarlarý doðrultusunda koreye gidip yüzlerce þehit asker veren türkiyeye birnevi kan parasý olarak yapýlan marþal yardýmlarý ve askeri hibelerle baþlayan serüveni epey uzun yýllar sürecekmiþ gibi duruyor...insan oðlunun fýtratýnda ve hamurunda olan mal mülk mevki ve para hýrsý olduðu sürece bu abd,ekrana çýkan koca koca adamlarýn bizlere anlattýklarý safsatalarýn aksine üzun süre daha parmaðýnda oynatmaya devam edecektir...selamlar...
-
02.Haziran.2020, 08:51
Uye No : 56768
hüseyin22 Nickli Üyeden Alýntý
cevyapan...siz açtýðýnýz konuda haklýolarak yanlýz tv kanallarýnýn amerikancýlýðýný dile getirmiþsiniz...amerika aþkýyla yanýp tutuþan tv kanallarý buz daðýnýn yanlýzca görünen yüzüdür...ülkemizdeki amerikan sevdalýlarý özellikle tepelerdeki siyasiler,iþ adamlarý,2016 öncesi üst düzey asker,birkýsým vakýflar,birkýsým prof... blim adamlarý ve emniyet müdürleri...bu ülkede yaþayýpta biraz kafasý basan insanlarýn bileceði þahsiyetler veya kurumlardýr...amerikan sevdasý dün baþlamamýþtýr bu hastalýk özellikle ikinci dünya savaþýndan sonra türkiye çok partili hayata geçtikten sonra artarak devam etmiþki askeri darbelerin ne zaman yapýlýp yapýlamayacaðýný abd'ye sorar haale gelmiþiz...1980'de kenan evrenin yaptýðý askeri darbeyi beyaz sarayda toplantý esnasýnda o günün baþkaný jimmy carter'in kulaðýna aðzýný dayayarak haber veren baþkan yardýmcýsý...bizim çocuklar türkiyede yönetimi ele geçirmiþ...sözü enbüyük kanýt olup sözün bittiði yerdir...sermaye ve ünlü düþmaný deyilim fakat burada kameralar önünde mikrofonlara vatan millet sakarya muhabbeti edip milliyetçilik ve millilikten laf salatasý yapýp ilk uçakla manhattan veya bilmem neredeki milyon dolarlýk lüx villasýndan caka fiyaka satan,kendi gibi devþirme gazetelere foto servis eden þarkýcý ve oyuncular az görmedik......pekii burada toplanýp bahsi geçen abd kentinde öðrenci yurdu yapýmý için kullanýlacaðý söylenen 70 milyon dolar paranýn yardým kuruluþu kýzalay tarafýndan herkezce bilinen vakfa niçin nasýl neden aktarýldýðý sorusu cevapsýz kalmasý bizlere davar veya koyun sürülerini giderken çobanýn çýkardýðý haaaayyyttt huuuuyyyyttt naralarýnýn tv ekranlarýnda nekadar morfin etkisi yaptýðýnýn aþikarý deyilmi...sayýn tansu çiller hanefendi,bu ülkede baþbakanlýk,ekonomi bakanlýðý yapmýþ bir þahsiyet...halka büyük devalüasyon öncesi iki anahtar(ev ve araba)vahdederek seçim kazanan tansu hanýmýn(akparti eski millet vekili merve kavakçý gibi) abd vatandaþ olmasý bir tesadüfmü...ýruslarýn tehtitlerinden ve iþgalinden korkup amerikadan yardým talep edip onun çýkarlarý doðrultusunda koreye gidip yüzlerce þehit asker veren türkiyeye birnevi kan parasý olarak yapýlan marþal yardýmlarý ve askeri hibelerle baþlayan serüveni epey uzun yýllar sürecekmiþ gibi duruyor...insan oðlunun fýtratýnda ve hamurunda olan mal mülk mevki ve para hýrsý olduðu sürece bu abd,ekrana çýkan koca koca adamlarýn bizlere anlattýklarý safsatalarýn aksine üzun süre daha parmaðýnda oynatmaya devam edecektir...selamlar...
sonuna kadar katýlýyorum ben bu ve bunun gibi yerlerde bir siyasi tartýþmaya sebebiyet vermemek için biraz kontrollü yazmaya çalýþýyorum. saygýlar
-
02.Haziran.2020, 10:26
Uye No : 25288
cevyapan Nickli Üyeden Alýntý
sonuna kadar katýlýyorum ben bu ve bunun gibi yerlerde bir siyasi tartýþmaya sebebiyet vermemek için biraz kontrollü yazmaya çalýþýyorum. saygýlar
Siz ne kadar kontrollü yazarsanýz yazýn, örnekte görüldüðü üzere iþi siyasete bulaþtýranlar olacaktýr.
Yani sizin ve benim mesajýmdaki gibi bazýlarý pür abd deðerlendirmesi yapamaz. Çünkü adamlarýn kafasý hasta bi kere...
Bugün internette bir yerde okudum. Abd 'de de boðazýna çökülerek öldürülen siyahi abd vatandaþýnýn sorumlusunu Türkiye devleti olarak gösterilmiþ. Sebebi ise, biz ABd'den teröristleri istiyormuþuz. Abd ise bize teröristleri vermediði için, abd vatandaþlarý içten içten kendi devletine düþman oluyormuþ. Eðer biz teröristleri istemeseydik, bugün abd de bu olaylar yaþanmayacakmýþ...
Gördünüz mü? Evanjelist yalan üretim merkezleri, yalanlarýnýn üzerine bir de "yalan meczup"luðunu eklediler.
Uzaydan göktaþý düþse, sorumlusu yine biz oluruz,
Yarýn kýyamet kopsa sorumlusu yine biz oluruz.
-
02.Haziran.2020, 12:44
Uye No : 11329
yayýncý kuruluþlarýn amerikan sevdasý rüyasý olmaz.onlarýn zaten amerikada yerleþimleri mutlak vardýr.ama þunu unutmayalým sen dahiþl her kesimin mutlak abd rüyasý olmuþtur olacakta.ben amerikancý deðilim fakat dünya ülkelerinin ekonomisiniþ yönlendiren devlet konumunda .yani sen bile bugün herhangi bir ülkenin baþýnda olsan o eleþtirdiðin amerikancý rejimin en büyük destekcisi olabilirsin.amerikancý diyerek tüm amerika halkýný yanlýþ algýlamayalým ülkelerin yönetim biçimi ile halký eþleþtirmek doðru olmaz.abd halkýnýn turumpa oy vermesi onu seviyor manasýna gelmez
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)